Scudo Sports

Uludağımız

@cazci hocam, Uludağ'ın ne tarafı burası.. kamp için malum, bir çok yer var ama, tesislere vs ulaşılabilir mesafede diye tahmin ediyorum...

Geçenlerde Sarıalan'dan Kurbağakaya istasyonuna yürüyüş yapmıştım, eskiden umursamazdım ama, yaş ilerledikçe (ve çocukların etkisiyle olsa gerek) görmesem bile, vahşi hayvan çıkabilir diye tedirgin olarak yürüdüm. Hele gece daha tedirgin edici olabilir gibi geldi ama :hımm:

Kurban bayramı ve sonraki hafta izinliyim, hemen dibimizde yapılabilecek güzel bir aktivite aslında.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Scudo
@cem_filiz merhaba adaşım..Çobankaya mevkisindeki orman kamp için çok uygun...Yaban hayvanları pek yok...
Güvenli, sessiz, mangal ve semaver yakmaya da izin var.

Adı gibi pratiği olan B.T.K. mız bugün de Keşişledi...
Sabah sekiz de Nilpark önünden hareketle Tuzaklı - Kirazlı - Milli Park - Uludağ rotamızı keyifle tamamladık.
Dönüşü anayol üzerinden yapıp, yol çalışması devam eden 1km. civarı toprak, mıcır ve bozuk zemin sürüşü eziyet haline getirse de, bittiğinde kaymak asfalt olacak bölümlerin bir an önce tamamlanmasını umut ediyoruz.
Çekirge den dağ yolununun büyükçe bölümüne kadar ki bozuk ve dar yolun iyileştirilmesi ise ne yazık ki uzun yıllar alacak...
IMG-20190907-WA0051.jpg

IMG-20190907-WA0002.jpg

IMG-20190907-WA0011.jpg

IMG-20190907-WA0027.jpg

IMG-20190907-WA0009.jpg

IMG-20190907-WA0041.jpg

IMG-20190907-WA0030.jpg

IMG_20190907_111247.jpg

çekirge den dağ yoluna olan yolu da yapsalar efsane olacak tabi önce mazgalları yola paralel yerleştirmekten vaz geçmeleri lazım artık

@ATALAY16 o yolun yapılmasını çocukluğumdan beri bekliyorum, daha da çok bekleriz gibi....

• Beğen
Tepkiler: Özcan ve ATALAY16
Havanın soğuğa döndüğü şu günlerde, sıkı giyinip Keşişleme yapalım dedik..
214695 dosyayı görüntüle

IMG-20191123-WA0046.jpg
IMG_20191123_125108.jpg
Trilyonlarca dökülmüş yaprağın selamını alıp dönmek üzere yola koyulduk..
İnişte hava 2-3 derece iken aniden yağmur ve sulu kar başladı. Nemli bedenimiz ve özgür ruhumuz çok üşüdü...
Yerler ıslak olduğundan çok temkinli iniş yaptık ve sağsalim evlerimize vardık..
Her mevsimi ayrı güzel Uludağımız, varlığı ile bizi her zaman mutlu etmeye devam ediyor...
Yol çalışmasının bir bölümü bitmişse de başka bir bölümde genişletme çalışması var, bittiğinde çok güzel olacak...

@cazci hafta sonuna kadar yağmazsa yol çok iyi, çalışma da yok, bozuk toprak yol kalmamış... hatta yol çalışmaları başlamadan keyfini çıkarmak lazım...

Yol çok iyiydi, yol bisikletiyle çıkılacak günmüş, kar da pek kalmamış ama soğuk hep var..
Stravası eksik kalmasın
(link)

Yanı başınızda Uludağ gibi bir cennet, şehrinizde harika bir bisiklet kültürü ve gruplar... Ne kadar şanslısınız :)
Samsun'dan imrenerek bakıyorum. Selamlar...

@sccetin bizim için Uludağ hakikaten çok büyük hazine, yaz kış mevsim farketmiyor ve asfalt ya da toprak patika yol seçeneklerinin zenginliğiyle bulunmaz nimet... ben en iyisi strava kayıtlarımdan birkaçını buraya bırakayım, fotoğraflar daha iyi anlatır, hoşçakalınız, selamlar.
konu Uludağ olunca çenem düşüyor kusura bakmayın.

(link)

(link)

(link)

(link)

Son düzenleme:
Nihayet bu yılki "Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu" Uludağ finişli bir etabı programa dahil etti..
Erkenden gidip yerimizi alacağız...:)

Yarın (7 mart cumartesi) sabah 9:30 da "Çekirge Eski Askeri Hastane" noktasından hareketle marmaranın güzel ve karlı zirvesine yılın ilk tırmanışını yapalım diyoruz.
Uygun olan arkadaşları bekleriz...

Aklımdan geçen önüme çıktı iyi mi. Bir merakım var. Öncelikle formum düşük şu an hayatta çıkamam Uludağ'a, zaten 110 kiloyum ama 5 ay önce 125 idim. Dün %15 e varan rampaları olan Çamlıca civarlarında tırmandım. Toplamda 300 metre tirmanis yaptım yaklaşık 45 dk sürede. Yaz sonuna doğru 90 kg altına düşerim hatta 80 i bulurum diye düşünüyorum. Gücümden yana korkum yok dirayetliyimdir gerekirse kısa kısa 50 mola veririm o yola çıkarsam o yolu bitiririm Uludağ'a tirmanirim. Ancak ben inmekten korkuyorum. Frenleme tekniği iniş kuralları vs gibi dikkat edilmesi gereken şeyler konusunda beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Arabayla inerken bile nerdeyse sürekli fren yaparak inilen bir yolu bisikletle nasıl ineriz nelere dikkat etmek lazım frenleri çok ısıtıp patlatmayalim. Frenlerim giriş seviyesi hidrolik disk. Belki genel çıkmaktan korkar ama ben inisten korkuyorum.

Aklımdan geçen önüme çıktı iyi mi. Bir merakım var. Öncelikle formum düşük şu an hayatta çıkamam Uludağ'a, zaten 110 kiloyum ama 5 ay önce 125 idim. Dün %15 e varan rampaları olan Çamlıca civarlarında tırmandım. Toplamda 300 metre tirmanis yaptım yaklaşık 45 dk sürede. Yaz sonuna doğru 90 kg altına düşerim hatta 80 i bulurum diye düşünüyorum. Gücümden yana korkum yok dirayetliyimdir gerekirse kısa kısa 50 mola veririm o yola çıkarsam o yolu bitiririm Uludağ'a tirmanirim. Ancak ben inmekten korkuyorum. Frenleme tekniği iniş kuralları vs gibi dikkat edilmesi gereken şeyler konusunda beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Arabayla inerken bile nerdeyse sürekli fren yaparak inilen bir yolu bisikletle nasıl ineriz nelere dikkat etmek lazım frenleri çok ısıtıp patlatmayalim. Frenlerim giriş seviyesi hidrolik disk. Belki genel çıkmaktan korkar ama ben inisten korkuyorum.
Önce Gündoğdu tırmanışı yap. Atlas tırmanışı yap. Oralarda biraz kendini geliştir.

Harika bir hava olunca, insan içinde çok iyi bir şey yapmanın mutluluğuyla asılıyor pedallara...
Yol yapımı için yapılan çalışmalar bitmiş, darısı İnkaya dan sonraki bozuk yolun başına...
IMG-20200307-WA0009.jpg
Buluşma noktasında üç silahşor bir arada..
IMG-20200307-WA0016.jpg
Milli Park girişinde küçük bir mola..
IMG-20200307-WA0019.jpg
Birinci bölge de kahve içemedik yoğunluktan, terimiz kurumadan dönelim dedik...
@Özcan ve @Şeref Tuzcu arkadaşlarımız mtb ile aynı rotadaydılar, onların da izlenimlerini alırız..
IMG_20200307_121219.jpg

Geri