Scudo Sports

Uludağımız

Scudo
@mariokaldato
Tel kopunca aktarıcı vitesi direk en sert olanına alıyor. Dönüş yolundaki rampaları ayakta nefes nefese çıkarken epey kıvrandım. Müzik yoktu ama olsundu :p

Gece, son muhterem @Özcan ın mekanik arızası ile başladı.Bir haftadır Uludağ deyip duran arkadaşımıza geçmiş olsun diyelim.Özellikle inişte farklı bir kaza/bela olmaması teselli olsun @Özcan ....
B.T.K. dan yedi ve bir de Pedal16 dan bir arkadaşla tırmanmaya başladık...
IMG-20190601-WA0015.jpg
Jandarma da durup mataraları doldurduk.
Bu noktaya kadar yol dar ve araç geçişleri çok olduğundan ( çay bahçeleri, restoranlar,seyir tepeleri v.b) gece biraz daha fazla dikkat etmeyi gerektiriyor...
Selim;- sabah mesaim var- deyip bizimle vedalaşıp döndü..
Kalan yedi kişi ile gecenin muhteşem ve ürkütücü güzelliğine daldık..
Ramazanın son günleri olmasına rağmen yol boyu dağa çıkan araçlar vardı ama çok rahatsız etmedi.
Esas kaygı eşiğimizi kuşkuyla düşüren dört ayaklı dostlarımızın ne modda olduğuydu bizi düşündüren..
Birinin yanından geçtiğinizde sizi görüp hemen öteki arkadaşlarına haber veren bu " aziz ve sadık dostlar ", gene görev başındaydı....
Kimisi sesi kısılıncaya kadar havlamaya, kimisi mekanının dışına çıkıp bize yaklaşıp koşmaya, bazıları da :- gecenin bu vakti sizinle uğraşamıyacağım- tribi ile geçişimize izin verdi...
Görevini yüksek tonda havlamaya endekslemiş kimi "bekçilere" biz de aynı tonda bağırıp, bazılarına da -aferin, sakin ol- diyerek yolumuza devam ettik...
Neyseki herhangi bir sıcak temas yaşamadık...
IMG-20190602-WA0001.jpg
IMG-20190602-WA0009.jpg
Ekip, sahur için uygun zamanda evde olmak istediği için, Milli Parkta kıyafetleri değiştirip dönme kararı aldık..
Bakacak ta bitecek olan turumuzu, başka bir zaman telafi etmek üzere dönüşe geçtik.
Bir arkadaşın yol yapımı süren bir noktada lastik patlatması dışında bir sorun yaşamadan evlerimize vardık..
Kendi adıma keyifli bir gece oldu.Tercih etmem gerekirse sabahın ilk saatleri Uludağımıza çıkmak için daha uygun.
Çünkü ışık sorunu, mekanik bir sıkıntı, gece olduğunda çok çaresiz bırakabilir..

@cazci abim gündüzde artık köpekler saldırganlaşmaya başlamış, önceden bırak koşmayı veya saldırmayı havlamazlardı bile, hadi lan ordan dercesine sadece bakışları vardı. Geçen bildiğin neredeyse 1km yürümek zorunda kalmıştım (boyunlarında çivili tasma olan kangal tipli çoban köpeklerine denk gelmiştim aile boyu ve malum onlara kabadayılık sökmüyor, bende huylarına gidip abimsiniz diyerek sevecen yaklaşıp bana izin vermelerini sağladım) . Yanlız İnişte daha temkinli olmak gerek nereden çıkacaklar belli olmuyor, ben çıkarken az çok hafızamda tutup ona göre malum yerlere yaklaşınca hız kesip sağı solu kolaçan edip kontrollü bir şekilde iniş yapıyorum... Bu arada tebrikler...

@bilalfidanboy Bilal dostum, teşekkürler...
Yıllar içinde bölgedeki popülasyonları artan köpek kolonisi, hepimize tehlike saçıyor.
Gece özellikle inişteki hızımızı hesaba katarsak, ani bir yola çıkışlarında olacakları tahmin edersin..
Neyse ki bir biçimde, tatsız bir durum olmadan döndük....

@Haggard1963 , büyük olasıkla bayram tatilinin içinde, bir sabah erkenden çıkabiliriz...

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
İyi Bayramlar arkadaşlar.
Uludağ planım var , @cazci Cem abi ekip olarak belirlediğiniz bir tarih var mı?Eşlik etmek isterim.

8 Haziran cumartesi günü sabah saat 8:00 de Çekirge Askeri Hastanesinde buluşup Uludağımıza pedallayacağız.
Eşlik etmek isteyenleri bekleriz..

@cazci

Mangalcılardan kaçabilmek için sabah erken saatte pedallayacağız
(link)

Sabah 8 de toplandık...
IMG-20190608-WA0006.jpg

@Ceyhun Özkan ve @Haggard1963 de ekibe dahil olduğunda, dokuz kişi ile tırmanışa başladık.
Seyir tepe civarında yeni taktığım "conti beşbin" arka lastik patlayınca ilk durağımız Jandarmaya yakın,@sadi imren dostumla lastiği onarıp yola koyulduk...
Kervan yola çıktığı için arkalarından yetişebilmek için uğraştıysak ta nafile...
Biz de Milli Park'a kadar @sadi imren ve @Haggard1963 Ercan arkaşlarımızla üç silahşörler olarak birlikte geldik...
IMG_20190608_102755.jpg

Grup ortalıkta yoktu.Segmentini kovalayan Muhammed Özcan kardeşimiz tam o sırada yanımdan geçti.
IMG_20190608_102530.jpg
Kollardaki yanıkları azaltmak için kol uçlarını sıvadım.
Öğleye yaklaşmışken piknikçilerin mangal uğraşı başlamıştı. @Haggard1963 yanımızdan hızla geçip kornaya basan bir araca:- Bu telaş niye, sonuçta yukarı çıkıp tavuk kanadı yiyeceksin- diye sitem ediyordu...
IMG-20190608-WA0021.jpg
Foto-kapana yakalanmışım.. @HSYNel16
Ekip Kurbağalıkaya ve Bakacaktan foto yollamış...
IMG-20190608-WA0039.jpg
IMG-20190608-WA0022.jpg
IMG-20190608-WA0027.jpg
Migros tan bir şeyler atıştırıp Bakacağa doğru giderken, ekip dönüşe geçmişti...Dönüşü topluca yapıp sağ salim evlerimize vardık...
Keyifli bir gündü, tüm katılımcılara teşekkür ederiz...
Dipçe: Bugün tüm kuçular kuzu gibiydi...

Son düzenleme:
199929 dosyayı görüntüle

199930 dosyayı görüntüle

199931 dosyayı görüntüle

199932 dosyayı görüntüle

199933 dosyayı görüntüle

199935 dosyayı görüntüle

Güzel ve keyifli bir tırmanış ve iniş oldu. Son dönemde çok fazla uzun mesafe binemediğim için biraz geride kaldım ama burada yazıştığımız bisiklet severlerlerle tanışmak güzel oldu. Ben dönüşte Çekirge'den değil Pınarbaşı tarafından indim.

199934 dosyayı görüntüle

Tahtakale'de biranenin önünde çizdirerek durup hararet yapan motoru soğuttum ? :)

Ercan, bira sezonunu açacağını bilsek eve gitmezdik... :koptum:

@selim82 Selimciğim, bugün ben lastikle cebelleşirken yanımdan hızlıca geçip gittin.
Kendi rekorunu kırmış mısın?

Son düzenleme:
Evet başkan dobrucadan 1.54 dk non stop ile pr mı yaptım. Başkan olmak zor. sen lastiği patlayan cem abiye yardım ederken Ben basıp gittim. İki tane deneyimli abim olunca endişelenmedim başkan

Geri