Scudo Sports

Uludağ milli park girişi bisiklete ücretli mi oldu?

Tek dert bisiklet girişlerinin ücretlendirilmesi de değil zaten. 6TL olan motosiklet ücreti 10TL, 9TL olan otomobil ücretleri 15TL, 80TL olan otobüs ücretleri ise 120TL olmuş :)
Güzelim ülkemde maaşlar hariç her şey artıyor. Ne güzel ya.

Scudo
@selim82 yollar ne durum da abi çamur vs

Motorlu araçlardan para istemeni anlarız..Sonuçta benzin,tüp gibi giderleri var bu araçların..
''Parası var ki biniyor'' diyebilirsin..
Bisikletliden para istemek,nasıl bir psikolojik rahatsızlıktır?!

Biz bu vergileri ne için veriyoruz aklım almıyor yahu. Motorlu araç neden veriyor, ben onu da anlamıyorum. Zamanında birinin aklına gelmiş sonra kaniksanmış durumlardan biri.

@ATALAY16 (link) bir yanlışınız olmasın abiler burada her türüne ücret konmuş gibi gözüküyorda teaknawdoda da lisans için ücret alıyorlar

• Beğen
Tepkiler: ATALAY16
İnsanları bisiklet kullanımına teşvik edip ücret almayacaklarına, aksine bizim üzerimizden 'cuzi' bir para kazanmayı hedeflemişler.

Son derece yakışıksız olmuş. Normalde bisiklet kullanımı teşvik amacıyla pozitif ayrımcılık yapılacağı yerde motorlu taşıtlarla bir tutuluyor. Gerçi teşvik diyoruz ama ekseri zihniyet bizleri yolda engel olarak görüyor, buna çoğu motorlular da dahil... Gölge bari etmeseler diyeceğim ama öyle olmayacak galiba.

• Beğen
Tepkiler: slckats ve Atasoy
Arkadaşlar,

Koskoca Ulaşım Çalıştayında "bisiklet ulaşım aracıdır, çocuk oyuncağı veya gençlik hevesi değildir" dediğimde kimileri açıktan, kimileri bıyık altından güldüler...
100 küsur kişi içinden sadece 1 kişi bana destek çıktı...

Konuyu fazla uzatmaya gerek yok...

Uzatacaksanız da içinizi dökmek, deşarj olmak niyetiyle uzatırsınız o kadar...

Sadece Uludağ değil, tüm milli parklara girişte bisiklet için ücret tanımlaması her zaman vardı. Ancak şimdiye kadar hiç uygulanmadı.
Ne de olsa motorlu araç değiliz, kendileri de mantıklı bulmuyor sanırım. (link) ülke genelinde her park için kaç para istendiğini görebilirsiniz.
upload_2018-4-10_10-33-46.png
Gişelere dijital pano takıp giriş ücretlerini yazmışlar bu bahar. Bisiklet ücreti de listede yer almış. Fakat ücret talep edeceklerini hiç sanmıyorum yine.
Zaten bisiklet araç yolundan giriş yapacak diye bir kaide yok ki, inip yaya yolundan elimizle de geçirebiliriz. Olmadı yanda toprak yol var.

Her bahar tarifedeki bu detayı sosyal medyada gündeme getiren birisi oluyor, bir dolu yorum ve tepki yazılıyor birkaç gün. Sonra kimse benden para aldılar demediği için unutulup gidiyor ertesi bahara kadar :)
Bakalım para ödedim diyen çıkacak mı? Yakın zamanda ben de bir tırmanış düşünüyordum, sonucu haber veririm.

@bilalfidanboy
Bilal helal olsun. Biz dibindeyken tırmanamıyoruz, sen ta başka şehirden geliyorsun. Çalışıyor olmasam eşlik ederdim. Belki @cazci abimiz uygundur yine?

@Özcan. İnşallah birgün denk geliriz.. burdan kaliteli güzel insan @cazci abime saygılar...

• Beğen
Tepkiler: cazci
@Özcan. @bilalfidanboy Haftaiçi ancak işe gidip gelebiliyor,arada yolu uzatıyorum, bazende gece turu oluyor.Haftasonu plan yaparsak ''Keşiş Dağı,Olimpos '' da denilen Uludağımıza tırmanıp ineriz gene...
Bilal kardeşim maddi olarak olmasa da ruhen yanındayım,bol kadansla sağsalim dönmeni dilerim...

Yaya girişi ücretli mi? Eğer ücretli ise bisikletliden yaya ücreti alsınlar desem beni forumdan kovalar mısınız?
Yayadan ücreti karşılığında bir hizmet verildiğini varsayıyorum.
Eğer yaya ücretsiz ise bisikletli de ücretsiz olmalı diye düşünüyorum.

@hamlet2006 yarın netlik kazanır, bakalım belki @Özcan. Dediği gibidir..ben şu ana kadar para talep eden ile karşılaşmadığım gibi sadece sosyal medyada duydum..

Geri