Scudo Sports

Ultrasonik Köpeklerden Korunma Cihazı

karatag

Aktif Üye
Tepki
46
Forumda baya tartışılmıştı. Bu ürünle ilgili düşünceleriniz neler?

(link)

19.90 tl

Scudo
Pek işe yaramadığını duydum akrabam onun yerine şok cihazı almıştı elektriğin sesini duyar duymaz kaçıyolar denedik :D kaçmazsada verirsiniz şoku ama sadece köpekler için tabi

Dazer2'yi nereden aldınız? Büyük beyaz bir kutuydu galiba, ben sormuştum 80 TL peşin demişlerdi. Bir de kutu üzerinde 93 TL (sanırım KDV dahil kredi kartıyla) satıldığını gördüm. Bu aleti biz yapamaz mıyız? Tüm forumdaşlara masrafı dahilinde hediye edelim yahu...

(link) ilgilenene ama ben dazer i öneririm. ancaaak, dazer de o kadar güvenilir değil.

bu hem köpeklere, hem de insan suretindekilere karşı etkili
(link)

dogo ve dazer menzili 6-7 metre. o da pil sağlam olacak 2 sn den fazla basmayacaksınızı yoksa içindeki dinamik haporlor yanıyor. bu gaz ise daha etkili.

köpekler bizim dostumuz ah bide kovalamasalar.

Şokda çok etkili ama zaten çattırrt diye çok güçlü bi ses çıkarıyo onu duyan insan hayvan yaklaşmaz zaten :D

Biraz araştırdım da bildiğimiz piezo hoparlör kullanılıyormuş. NE555 osilatör entegresini duymuşsunuzdur. Bunu herkes yapabilir:

http://www.zen22142.zen.co.uk/Circuits/Misc/whistle.gif

Herhahlde bunlara verecğeim paraya gider 10 tane yaparım. Bu hafta bir kaç deneme yapayım bakalım köpeklerde etkilimi. Becerirsem dediğim gibi masrafına herkese veririm. Tabi sınırlı adetle öyle toptan yapacak halim yok...:)

Son bir not: Köpeğin sağır olması bir yana (o artık sizin kısmetinizmiş!) bunlar öyle 10-15 metre mesafede etkili falan olmuyorlar. Ürünlerin özelliklerinde yazanlara aldanmayın. Hatta bazılarında gözle zor görünecek küçük bir yıldız ve yine en az onun kadar zor okunacak bir açıklama olabilir "kapalı mekan ölçümleri" diye...:)

Bunlar rüzgardan çok etkileniyormuş. O yüzden hamile bayanların muayenesi yapılırken deriye yapıştırılır ve de jel sürülür. Bu frekans aralığı genelde katı cisimlerden iyi geçiyor. Sizin alet 10 numara da olsa köpek tarafından rüzgar esiyorsa 9V pil ne yapsın!

• Beğen
Tepkiler: mektupla
ya bunlar fasa fiso test eddikleri köpeklere bakın hepsi sakin duran yatan köpekler size köpek hızla saldırmak için gelirken ses 10 metrede onu rahasız edse o durana kadar zaten size yapar yapacagını

Belki de öyle! Baksanıza hiç yaramayan, kalktığı yerden kalkıp yanına gelen var: (link)

• Beğen
Tepkiler: mektupla
Ama durun, polisin elinde oyuncak olmayan sağlam şeyler var! Baksanıza köpek araba çarpmışa döndü: (link)

35. saniyede olay kopuyor! Yoksa bu başka bir şey mi? Hayvanı böyle görünce de üzülüyor insan. Aslında Kudret Ağabey'in dediği gibi bunlara yaklaşma ve sakinleştirme yöntemleri var.

videoda köpeğin niyeti belli ısırmak için geliyor,bu türlere yaklaşma ve sakinleştirme yöntemi pek sökmez :) ama yine de o zımbırtıyı kullanmamaları gerekirdi yazık hayvana...

Ya arkadaşlar bizim burda ne köpekler var köpek değil sanki kutup ayısı kangallar için söylüyorum bunu :D Yapmanız gereken tek şey köpek üzerinize gelirken bisikletten inip ''hoşt'' diyip elinize taş alıp atıyormuş gibi yaparak yürüye yürüye ilerlemek.İnanın çok etkili bir yöntem köpek kadar dünyada sevdiğim birşey varsa oda bisiklettir ve bu sporu yapmak içinde köpeklere katlanmam lazım :)

Geri