Scudo Sports

Ultralight İzmir - Akyaka - Bafa - İzmir Yol Bisikleti Turu

Teşekkür ederim. Verdiğin bilgiler benim için çok faydalı olacak.
Oradan 22 Ağustos akşamı geçeğim. 2. Etabımın sonunda maalesef.
Kendime göre 4 etap yaptım. 21-22-23-24 Ağustos günleri. Son etap yaklaşık 80 km.
24 Ağustos günü öğleden sonra Kaş'a girmeyi düşünüyorum.

Scudo
biraz da böyle turlar görelim yahu, hep tur bisikleti hep tur bisikleti... adamlar katlanır ile yola çıkıyor sonunda bizim YOL culardan da gezen çıktı. Bravo! diyorum

Ben 1 saatten fazla kaldıgımda şiddetli boyun ağrısı başlıyor, o nedenle düz yollardan çok arlarda dinleneceğim dik yayla yollarını tercih ediyorum. Böyle şeyleri izlemk bile keyif veriyor tabrik ediyorum arkadaşlar.

@mete semiz Arkadaş inişten bahsetmiş ben sadece yaşadıklarımızı anlatayım o zaman: İnerken neredeyse araba yoktu bu yüzden 70-75 km/h ile yapıştıra yapıştıra indik arkadaşlarla. Yol kalitesi iyi zaten güven veriyor. Emniyet şeridi yok denecek kadar dar, ki zaten yolu anca genişletebilmişler. İnsanlar korkarak iniyor balata kokularını duyuyorsunuz. Tek korkulu olacak şey çığrından çıkmış tırcılar ve kamyoncular olabilir.

@Boran Selçuk Fotoğraflarımı tekrar kontrol ederim, ama yol bisikletiyle yaptığımız için pek fotoğraf çekmek için durmadık. Dolayısıyla fotoğrafça zengin bir konu olmayacak bu :p yol durumları ve yolda yaşadıklarımızı paylaşmak bizden sonra özellikle yol bisikletiyle gidecek arkadaşlar için naçizane bir rehber olabilir.

@alper 76 Yol bisikletindeki esas sorun heybelerin taşınamaması bence, bu insanlara kaygı veriyor. Tabi geometrik olarak yorması ayrı ama biz bunları göz önüne alarak keyif için çıktık yola. Ultralight yol bisikleti yolculuklarının yol bisikletçileri için cesaret verici olmaları önemli.

İlginize teşekkürler, o halde kafamı toplayıp Akyaka'dan Bafa Gölü'ne olan yolculuğumuzu hazırlayayım :)

Anılara devam ediyorum. İlk gün 277 km çıkarınca 2. gün biraz dinlenelim diyerek Akyaka'nın meşhur Azmak Çayı'na girmek yasak olduğu için sadece ayaklarımızı bir köşeden sokarak recovery'nin kralını yaptık :) daha sonra deniz ve toparlanma derken akşam olmuştu. 3. gün bir yerde konaklamamız gerekiyordu, fakat bunu önceden planlamamıştık. Son gece ani bir kararla Bafa Gölü'nde kalmaya karar verdik ve pansiyonları araştırdık. Dolu pansiyonları hızlıca geçtikten sonra Selenes Pansiyon'da yer bulmuştuk. 3. günün motivasyonu Selenes Pansiyon'un minik havuzu ve harika teras manzarası olmuştu.

3. günün kraliçesiyse tabii ki Sakar Geçidi tırmanışıydı. Doğası enfes eğimleri enfes asfaltı enfes muhteşem ve benim için mistik bir tırmanış. İzmir'de daha yüksek ve daha görkemli yerlere (Mimas Dağı - Karaburun) tırmanmış olsak da Sakar Geçidi bambaşka. Tırmanırken tempo vermemek için kendimi çok kez kontrol etmek zorunda kaldım :p Yatağan'a kadar yine sıcak asfaltta gittikten sonra Söke yönü için Milas'a dönmemizle soğuk asfaltın karşımıza çıkması bizi hiç sevindirmedi. Termik santral civarında tırmanışla birlikte yol hem daraldı, hem de bozuldu. Neyse ki bir süre sonra tekrar genişledi ama soğuk asfalt tabii ki bitmedi. Yatağan Milas yolu arasında tırmanışın yanında benzinciler seyrekleşince serinleyemediğimizden sıcaklığı iyice hissetmeye başladık. Zaten tırmanış da bir türlü bitmedi. O kadar tırmanışın bir inişi vardır motivasyonunu Milas'a inerken doğrulamak her ne kadar hoşumuza gitmiş olsa da Milas kavşağına geldiğimizde ben bir an Bodrum yolunu bizim yolumuz sanıp sinirlendim çünkü güzel bir tırmanış bizi bekliyordu. "Yok ya bu yol bizim gideceğimiz değildir şakadır" diyerek GPS'ten kontrol ettik ve kavşaktan sağa dönüp Söke'ye devam etmemiz gerektiğini görünce rahatladık. Ondan sonra Bafa'ya kadar inişli çıkışlı bir yol takip etsek de Milas'a kadar olan tırmanışlar yorgun bacaklarımızı biraz daha yıprattığı için tempoyu biraz düşürerek Bafa Gölü'ne vardık.

okj4lm.jpg

ZEZoRa.jpg

Q7aObG.jpg

XX0ROj.jpg

BAr7gg.jpg

Mv0Aq2.jpg

bGr7N0.jpg

29rz4q.png

Bu arada instagram ve facebook hesabımdan haftalık turlarımla ilgili fotoğraflar da paylaşmaktayım. İlgilenenleri takip için beklerim :)

insta: manybikedgod

facebook: manybikedgod

Geri