Scudo Sports

Ultegra veya 105 yenileme yükseltme deneyim ve tavsiyelerinize ihtiyacım var

Erhan1

Daimi Üye
Tepki
114
Bisiklet
Cannondale
Merhaba, 2006 yılında alınan Ultegra 6600 donanımlı yol bisikletimde bir süredir zincir,ruble ön arka aktarıcı ve (gerekirse Stı fren vites kolları)yükseltme düşünüyorum.
Aynakol Fsa slk light 50-36 (dişliler eski modelden kaldı) ruble 12-25.
Ancak 10 hız 11-28 ruble piyasada bulamadım.
Görebildiğim kadarıyla güncel donanımlar. 105 5700 ,5800 serisi ve 105 7000 ile Ultegra 6800 7000 serisi, ve bunlarda eskiye göre yenilik ve gelişmeler var.
11 hız. rublenin de Jant seti Mavic ksyrum elite (2006) ile uyumlu olup olmadığından emin değilim.
Genel olarak hedeflediğim 10 hız 11-28 ruble ile hem hızda hem de tırmanışlarda daha rahat bir oran yakalamak,ek olarak aynakol dişlilerinde 50-34 seçeneği de düşünebilirim.
Bu bilgilerin ışığı altında,
1.Güncel bir 105 serisinden seçilecek parçalarla ( üstündeki Ultegrayla karşılaştırırsak ) istediğim yükseltmeyi ve gelişmeyi sağlayabilir miyim,ne önerirsiniz?
2. Güncel 11 hız dişliler 2006 Mavic ksyrum elite ile uyumlu mudur?
3.Parçaların temininde ekonomik yönden özellikle Wiggle olmak üzere yurtdışı seçeneğini tavsiye eder misiniz?
4.Çıkacak zincir,ruble ön arka aktarıcı ve Stı kollar temiz durumda olduğundan elinde aradığım parçalar olanlarla takas +üstü tamamlamak teklifleri olursa değerlendirebilirm.
Bu konuyla ilgili özellikle yakın dönemde yükseltme ve donanım değişikliği yapan arkadaşların tecrübe ve önerilerini öğrenmek istiyorum,ilgilenenler şimdiden teşekkür ederim..

Scudo
0. Tek istediğiniz rubleyi değiştirmekse, 10'lu 11-28 alabilirsiniz:
(link)
1. 11'li parçalar, frenler ve aynakol hariç, 10'lu ile uyumlu değil. Güncel 105'e geçecekseniz, setin neredeyse tamamen değişmesi gerekiyor. 10'luda kalacaksanız da 5700, kesinlikle 6600'den daha iyi bir set değil. 7000 veya 6800'den azına geçecekseniz, bence değmez.
2. 11'li kaset, genelde 9/10 vitesli rubleye sığmaz. Bunun istisnası, bazı eski Mavic'lere 11'li ruble takılabiliyor. Sizin jantınıza takılıp katılmadığını bilmiyorum.
3. Evet

2. madde için üreticiye mail atabilirsiniz. Bir çok jant üreticisi gerekli cevapları veriyorlar. Ben de Cole Rollen jant vardı onun uyumluluğunu öğrenebilmek için üreticiyle iletişime geçip bilgi alabildim. Size de tavsiye ederim, daha garanti olacaktır. Genelde jant içinde seri numaraları oluyor, onun fotoğraflarını da ekleyerek gönderebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Veto8
0. Tek istediğiniz rubleyi değiştirmekse, 10'lu 11-28 alabilirsiniz:
(link)
1. 11'li parçalar, frenler ve aynakol hariç, 10'lu ile uyumlu değil. Güncel 105'e geçecekseniz, setin neredeyse tamamen değişmesi gerekiyor. 10'luda kalacaksanız da 5700, kesinlikle 6600'den daha iyi bir set değil. 7000 veya 6800'den azına geçecekseniz, bence değmez.
2. 11'li kaset, genelde 9/10 vitesli rubleye sığmaz. Bunun istisnası, bazı eski Mavic'lere 11'li ruble takılabiliyor. Sizin jantınıza takılıp katılmadığını bilmiyorum.
3. Evet
Merhaba, teşekkür ederim yanıtınıza.İstediğim öncelikli isteğim dişli sayısında artışla birlikte ruble ve zincir yenileme ve hız ve turmanışta daha geniş bir aralık kazanmak idi .Sonradan(belirgin bir sorun olmasa da ) ön arka aktarıcı ve Stı kolları da değiştirmenin iyi olabileceğini düşündüm.Yabancı site forumlarında eski model Mavic elite lerin 11 hız rubleleri desteklediği ile ilgili bilgiler var ama henüz kesinleştiremedim.
6800 ve 7000 le kasdettiğiniz Ultegra ise bütçeyi gözden geçirmem gerek ama 105 in R7000 modeli de var .Ayrıca bisikletin üstündeki donanım oldukça temiz durumda olduğu halde 13 yılı doldurdu. ,güncel 105 5800 ayarındaki donanımlar daha gelişmiş özellikler kazanmış gibi görünüyor.
Şu an belirgin bir aciliyet yok ama şimdiden bilgi toplayıp sizin de desteğinizle en uygun dönüşümü yapmayı umuyorum..

2. madde için üreticiye mail atabilirsiniz. Bir çok jant üreticisi gerekli cevapları veriyorlar. Ben de Cole Rollen jant vardı onun uyumluluğunu öğrenebilmek için üreticiyle iletişime geçip bilgi alabildim. Size de tavsiye ederim, daha garanti olacaktır. Genelde jant içinde seri numaraları oluyor, onun fotoğraflarını da ekleyerek gönderebilirsiniz.
Teşekkür ederim yanıtınıza ve ilginize bunu yapacağım ,belki ölçüler alınıp Shimanoya da yazılabilir.

• Beğen
Tepkiler: darksers
6800 ve 7000 le kasdettiğiniz Ultegra ise bütçeyi gözden geçirmem gerek ama 105 in R7000 modeli de var .Ayrıca bisikletin üstündeki donanım oldukça temiz durumda olduğu halde 13 yılı doldurdu. ,güncel 105 5800 ayarındaki donanımlar daha gelişmiş özellikler kazanmış gibi görünüyor.

6800, Ultegra'nın bir eski modeli (6600'den iki sonra çıkan); 7000 ise 105'in günceli. 5800, güncel değil; yaklaşık 5 yıl önce çıktı. 6600'den 5800'e geçerseniz, vites sayısının artması ve kablolarının gidon bandının altından geçmesi dışında bir gelişme beklemeyin.

• Beğen
Tepkiler: fahrettin akansu
6800, Ultegra'nın bir eski modeli (6600'den iki sonra çıkan); 7000 ise 105'in günceli. 5800, güncel değil; yaklaşık 5 yıl önce çıktı. 6600'den 5800'e geçerseniz, vites sayısının artması ve kablolarının gidon bandının altından geçmesi dışında bir gelişme beklemeyin.
Konuyu güzel özetlemişsiniz teşekkür ederim , parçaların yenilenmesi,daha iyi dişli oranı,kabloların gizlenmesi ve belki aktarıcılarda biraz daha iyileşme dışında farklı bir şey yok gibi ama herhalde sorun buna yapılacak masrafın değip değmeyeceği meselesi. Wiggle daki (105. R7000 11 hız )istediğim parçalar + gümrük vd masrafla yaklaşık 3000 tl yi buluyor.
Çıkış noktalarından biri. de daha önce yazmadığım zincirde 1mm kadar uzama tespit etmemdi.Belki ilk aşamada ruble ve zincir değişimi (uyumluysa 11 hız) daha sonra da aktarıcı ve kollar eklenerek tamamlanabilir.

Erhan Bey kollar 10 lu değil mi ben mi yanlış anladım. Aktarıcı ve kollar 10 lu iken 11 li ruble nasıl kullanacaksınız sisteminizde. Kadrodan memnunsanız tamamen set alın derim. Çıkan parçaları da satarsınız set daha uygun fiyata gelmiş olur.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Erhan Bey kollar 10 lu değil mi ben mi yanlış anladım. Aktarıcı ve kollar 10 lu iken 11 li ruble nasıl kullanacaksınız sisteminizde. Kadrodan memnunsanız tamamen set alın derim. Çıkan parçaları da satarsınız set daha uygun fiyata gelmiş olur.
Evet kollar 10lu sistem ama üstündeki aynakolu,göbek ve fren kollarını kullanabileceğimi düşündüğümden geri kalan parçaları belirttim.
Rublede 10 hız. 11-28 bulsam diğer parçaları da uyumlu Ultegra parçalarla tamamlayabilirim belki.
Ayrıca çıkacak parçalar zincirdeki 1mm uzama dışında çok temiz durumda ama 2. elde kısa bir zamanda alıcı olur mu emin değilim.

Since the FTS-L system was developed then the freehub has been compatible with 8/9/10/11 speed groupsets for Shimano, and so as long as there are no spacers fitted behind the cassette you will be able to use the lock ring to secure the 11spd cassette in place.
I hope that this helps and please let us know if there is anything we can do for you or if you have any further questions.

Bu Mavic ten gelen yanıta göre 11 hız ruble kullanabileceğim gibi görünüyor ama teknik terimler kafa karıştırıyo..

Son düzenleme:
Hello Erhan,
Thanks for your email.
Your 2006 Kysrium Elite rear wheel is compatible with an 11 speed cassette.
I hope that this helps and please let us know if there is anything we can do for you or if you have any further questions.
Regards,

Selam, Mavic elite in 11 hız rubleye uyumlu olduğu Mavic servis tarafından onaylandı .Bu durumda Ultegra 6600 den sonra en mantıklı yükseltme
105. R7000 veya Ultegra. 6800 serisi olabilir mi?
Ek olarak Fsa slk light üstündeki eski 50-36 dişlileri de ( 11li ruble,zincir ve aktarıcılarla uyumluluk için ) yenilememi önerir misiniz?
Teşekkür ederim

Selamlar,
Shimano'nun uyumluluk tablosuna bakmanızı tavsiye ederim.
Bildiğim kadarıyla 105 R7000 serisi eski aynakolları desteklemiyor. Forumda daha deneyimli olan ve bilgi sahibi olanlar aydınlatırsa sevinirim.

(link)

Birde bu başlığı da okuyabilirsiniz.
Yeni 105 R7000 ve Ultegra RX duyuruldu

• Beğen
Tepkiler: Erhan1
Selamlar,
Shimano'nun uyumluluk tablosuna bakmanızı tavsiye ederim.
Bildiğim kadarıyla 105 R7000 serisi eski aynakolları desteklemiyor. Forumda daha deneyimli olan ve bilgi sahibi olanlar aydınlatırsa sevinirim.

(link)

Birde bu başlığı da okuyabilirsiniz.
Yeni 105 R7000 ve Ultegra RX duyuruldu
Merhaba ,teşekkür ederim aslında aynakol Fsa slk Light Carbon güncel bir model, ancak daha önce bisikletin orjinal aynakolunda yaşadığım sorun sebebiyle sol ve sağ gövde yenilendi. ,üstündeki orjinal 50-36 dişliler değiştiremeden bugüne dek kaldı.
Eksik olan 11 hız uyumlu parçaları alırsam aynı zamanda Fsa aynakola uyumlu orjinal veya Shimano dişli bulmak durumunda kalacağım .
Elinde Ultegra veya en üst 105 parçalar olan arkadaşlarla takas üstü para şeklinde bir yola gidebiliriz.
İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim..

• Beğen
Tepkiler: darksers
Geri