Scudo Sports

Ultegra r8000 ön aktarıcı ultegra 6800 ıle uyumlu calısır mı??

Biri çıkıp trimin ne anlama geldiğini açıklasın. 10 yıldır foruma girerim daha yeni haberdar oldum. Şu an açıkcası çok kötüyüm.

Ön vites kolunu büyük dişliye atmadan önce bir klik yapar , o ön aktarıcıyı ufak bir hareket ettirir, buda ön küçük arka küçük dişlideyken zincirin aktarıcıya sürtmesini engeller

Aynı şekilde büyük dişlideyken vites küçültme tuşuna hafif basınca bir klik yapar buda aktarıcıyı hafif içeri doğru harekete ettirir.Ön büyük arka küçük dişlideyken zincirin sürtmesini engeller

Ekran Alıntısı.JPG

111.JPG

Scudo
Abi trim mirim anlamam basıyorum vites geçiyor 🤣🤣🤣
Horoz misali
bu bana bir sözü hatırlattı cesur yürek kayserili, akıllı düşününceye kadar deli oğlunu everirmiş ki öylede oluyor zaten.
Ön vites kolunu büyük dişliye atmadan önce bir klik yapar , o ön aktarıcıyı ufak bir hareket ettirir, buda ön küçük arka küçük dişlideyken zincirin aktarıcıya sürtmesini engeller

Aynı şekilde büyük dişlideyken vites küçültme tuşuna hafif basınca bir klik yapar buda aktarıcıyı hafif içeri doğru harekete ettirir.Ön büyük arka küçük dişlideyken zincirin sürtmesini engeller

251060 dosyayı görüntüle

251061 dosyayı görüntüle
Şu anlama mı geliyor, zincirin çapraza düşmesine veya bu durumda zincirin sürtmesine mi engel oluyor.

Son düzenleme:
bu bana bir sözü hatırlattı cesur yürek kayserili, akıllı düşününceye kadar deli oğlunu everirmiş ki öylede oluyor zaten.

Şu anlama mı geliyor, zincirin çapraza düşmesine veya bu durumda zincirin sürtmesine mi engel oluyor.

Evet aynen öyle . ancak ayarın iyi yapılması gerekiyor.

251060 dosyayı görüntüle

251061 dosyayı görüntüle
Biz buna buçuklu ya da yarım diyoruz ne olduğunu biliyorum tabi şuan tiagra lı bisikletimde çalışıyor karma Ultegra lı bisikletimde çok stabil değildi. Mesafenin uzuklığındsn diye yorumlamıştım. Bisiklet daha büyük ayna kollarla çalışsın diye tasarlanmış ben 50 34 Türk aynakolu ile kullanıyorum 😬

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Biz buna buçuklu ya da yarım diyoruz ne olduğunu biliyorum tabi şuan tiagra lı bisikletimde çalışıyor karma Ultegra lı bisikletimde çok stabil değildi. Mesafenin uzuklığındsn diye yorumlamıştım. Bisiklet daha büyük ayna kollarla çalışsın diye tasarlanmış ben 50 34 Türk aynakolu ile kullanıyorum 😬
kademeli yani.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
şuanki bisikletimde r8000 arka aktarıcı ile 6800 kollar kullanıyorum. gayet memnunum sistemden geçişlerden

• Beğen
şuanki bisikletimde r8000 arka aktarıcı ile 6800 kollar kullanıyorum. gayet memnunum sistemden geçişlerden
Arkadaşın bahsettiği trim yani Süha dan öğrendiğim yarım ya da buçuk özelliği sadece ön aktarıcıda bulunuyor arka aktarıcı için böyle bir ihtiyaç yok

Tiagra kollarla r7000 ön aktarıcı kullandım istediğim performansı alamadım. Sonra tekrar tiagra yı taktım vites geçişleri ve performans hissedilir derecede arttı. Her ne kadar çalışır denilsede milimetre seviyesinde hareketler olduğundan tam performans vermiyor.

R serisi ön aktarıcılar baştan sonra yeniden tasarlandı bu yüzden eski seri kollar ile %100 uyumlu çalışmıyor.

• Beğen
Tepkiler: Veto8
Ön aktarıcı da özellikle tel bağlanma şeklide farklı , farkı bu yaratıyordur. Özellikle aynı dönemdeki 11 liler ile kullanmak daha mantıklı. 6800 ultegra ile 5800 105 gibi. Ama tiagra 4700 herşeyden farklı mübarek hiçbirşeyle çalışmıyor.

@selim82 @Goflet
R7000 kollara tiagra çalışmaz çünkü çektirme mesafesi farklı 11 ile 10 lu sistem uyumlu değil

• Beğen
Arkadaşın bahsettiği trim yani Süha dan öğrendiğim yarım ya da buçuk özelliği sadece ön aktarıcıda bulunuyor arka aktarıcı için böyle bir ihtiyaç yok
Tam anladım mı olayı bilemiyorum ama benim iş bisikletimde hem ön hem arka aktarıca bahsettiğiniz olay var gibi. Misal arka vitesi değişince bazen sürtme sesi gibi ses çıkıyor, vites değişmeden bir kere yeniden basıyorum (vites yükselti isem düşürmeye, düşürdü isem yükseltmeye) tık sesi geliyor ve sürtme sesi ortadan kayboluyor. Bu arada grup seti 105 R7000 serisi.

@Semih Cavdar

Arka aktarıcı için vites ayarınız tam yerinde değil ya da pedallar çok yük altındayken vites değiştirmeye çalışıyorsunuz. Trim özelliği sadece ön aktarıcılarda var ve tek yaptığı vites değiştirmeden aktarıcı kafesinin pozisyonunu değiştirmek.

@Semih Cavdar

Arka aktarıcı için vites ayarınız tam yerinde değil ya da pedallar çok yük altındayken vites değiştirmeye çalışıyorsunuz. Trim özelliği sadece ön aktarıcılarda var ve tek yaptığı vites değiştirmeden aktarıcı kafesinin pozisyonunu değiştirmek.
Valla her hafta servise baktırıyorum bisikletin ömür boyu bedava servisi var ayarları düzgün diyorlar.. Ama yük altında dediğiniz kısım olabilir genelde eğim çıkarken yaşıyorum bu durumu.

Son düzenleme:
  • Beğen
Evet , 4700 ayrı örnek olarak yazdım. Hiçbir 10 sistemle çalışmıyor.
Enteresan hiç deneme fırsatım olmadığı için bilmiyorum. Yani yol sistemi olarak bakacaksak 5700 ve 4600 ile 4700 ün uyumlu olmadığını söylüyorsunuz o zaman. Peki Mtb grupsetleri ile durum nasıl acaba

Enteresan hiç deneme fırsatım olmadığı için bilmiyorum. Yani yol sistemi olarak bakacaksak 5700 ve 4600 ile 4700 ün uyumlu olmadığını söylüyorsunuz o zaman. Peki Mtb grupsetleri ile durum nasıl acaba
Evet 4700 tiagra aktarıcı ve kolları kendine has , uyum tablosuna bakabilirsin. 4700 genel olarak değişik. Tüm setler yenilendi bir o yenilenmedi😀

• Beğen
@selim82

Tiagra 4700 üst seriden 105 5800 ve Ultegra 6800 ile aynı tel çekme oranına sahip. Ayrıca yeni GRX serisi aktarıcılar ile de uyumlu.

Eski 10'lu sistem Tiagra 4600 ise 105 5700 ve Ultegra 6700 ile tam uyumlu.

Exception is Shimano Tiagra 4700 10 speed road RD – it has the same shift ratio as Shimano road 11 speed RDs, so it will work only with Tiagra 4700 shifters and Shimano 11 speed road shifters.

Another exception is the new “gravel” group (with hydraulic brakes): (link). Caple pull wise it’s the same as Tiagra 4700.

(link)

• Beğen
@selim82

Tiagra 4700 üst seriden 105 5800 ve Ultegra 6800 ile aynı tel çekme oranına sahip. Ayrıca yeni GRX serisi aktarıcılar ile de uyumlu.

Eski 10'lu sistem Tiagra 4600 ise 105 5700 ve Ultegra 6700 ile tam uyumlu.
4700 aktarıcı 10 lu kollarda (önden bahsedemiyorum) 5800 lede 6800 lede çalışmaz

• Beğen
@selim82

Mesaja kaynak ilavesi yaptım, bakabilirsiniz. Sizin elinizdeki kaynağı da görmek isterim.

@selim82

Mesaja kaynak ilavesi yaptım, bakabilirsiniz. Sizin elinizdeki kaynağı da görmek isterim.
Kaynağa gerek yok üstad. 5800 ve 6800 11 li sistem. Tiagra 4700 10 lu. 10 lü kol ile 11 li aktarıcı çalışamaz . (Aynakoldaki aktarıcıdan bahsetmiyorum)

• Beğen
Geri