Scudo Sports

Ülkenin Doğu'su mu Almanya mı?

Doğu'da öğretmenlik mi? Almanya'da sıfırdan başlamak mı?

• Doğu'da öğretmenlik

• Almanya'da sıfırdan başlamak

• Toplam katılım
    72
Ama düzgün bir gelirle de Türkiye’de olan yaşantıyı hiç bir Avrupa ülkesinde yaşayamazsınız.
Bundan tam olarak kastınız nedir? Yani düzgün bir gelirle Türkiye, düzgün bir gelirle Avrupa dan daha mı iyi?

Scudo
Bundan tam olarak kastınız nedir? Yani düzgün bir gelirle Türkiye, düzgün bir gelirle Avrupa dan daha mı iyi?
Benim tecrübem bu yönde. İlla ki farklı görüşler çıkacaktır.

Yeni mezun olduğumda 2004 yılıydı, bi iş fırsatı ile 2 yıl Romanya’da çalışmıştım. Sonrasında yine orda ki bi başka firma ile İrlanda’da çalışmak üzere anlaşmıştım ancak ama ülkeye olan hasret ve birazda genç yaşın verdiği özgüven patlaması ile teklifi kabul etmeyip Türkiye’de bi başka yabancı şirkete geçmiştim. Pişman mıyım? Aslında için için evet, ama bugün olsa yine aynı kararı verir ülkeye dönerdim. Burda en önemli konu ne istediğinde ilgili. Ülkenin bu hale geleceğini düşünemedik maalesef.
beterin beteri var ama daha az belirsizliklerin olduğu, adaletin ve temel insan gereksinimlerine olan saygı sebebi ile gitmenin daha doğru olacağını düşünüyorum. Ama düzgün bir gelirle de Türkiye’de olan yaşantıyı hiç bir Avrupa ülkesinde yaşayamazsınız. Bu gelir kesinlikle bir memur maaşı değil ama. BIM’e kiralanmış bir dükkan geliriniz olmalı ekstradan :)
Ülken dışında her zaman 2. Sınıfsın, maalesef bu dünyanın her yerinde böyle.
düzgün gelirden kasıt 6-7 bin tl aldığımızı düşünürsek. ben gene Pınarello veya S-works'e binemiyorum türkiyede. veya mercedese audiye? Gidip sağdan soldan 2. el kask arıyorum düzgün gelir diye bişey yok türkiyede malesef.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
düzgün gelirden kasıt 6-7 bin tl aldığımızı düşünürsek. ben gene Pınarello veya S-works'e binemiyorum türkiyede. veya mercedese audiye? Gidip sağdan soldan 2. el kask arıyorum düzgün gelir diye bişey yok türkiyede malesef.
Düzgün gelirden kastım o değil Fatih hocam. Daha yüksek rakamlar, senin beklentilerine göre bu en az 40-50 bin lira olmalı :)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Düzgün gelirden kastım o değil Fatih hocam. Daha yüksek rakamlar, senin beklentilerine göre bu en az 40-50 bin lira olmalı :)
işte hocam bugün teklif alıyorum firmalardan belgelendirme için sürekli euro olarak veriyorlar. biz euro ile ürün satıyoruz. aldığımız maaş TL. yani türkiye olmaz ben üretimin içindeyim. Bugün fırsatım olsa basar giderim büyük konuşmayım da.

Yeni mezun olduğumda 2004 yılıydı, bi iş fırsatı ile 2 yıl Romanya’da çalışmıştım. Sonrasında yine orda ki bi başka firma ile İrlanda’da çalışmak üzere anlaşmıştım ancak ama ülkeye olan hasret ve birazda genç yaşın verdiği özgüven patlaması ile teklifi kabul etmeyip Türkiye’de bi başka yabancı şirkete geçmiştim. Pişman mıyım? Aslında için için evet, ama bugün olsa yine aynı kararı verir ülkeye dönerdim. Burda en önemli konu ne istediğinde ilgili. Ülkenin bu hale geleceğini düşünemedik maalesef.
beterin beteri var ama daha az belirsizliklerin olduğu, adaletin ve temel insan gereksinimlerine olan saygı sebebi ile gitmenin daha doğru olacağını düşünüyorum. Ama düzgün bir gelirle de Türkiye’de olan yaşantıyı hiç bir Avrupa ülkesinde yaşayamazsınız. Bu gelir kesinlikle bir memur maaşı değil ama. BIM’e kiralanmış bir dükkan geliriniz olmalı ekstradan :)
Ülken dışında her zaman 2. Sınıfsın, maalesef bu dünyanın her yerinde böyle.

Merhaba,
BIM'e kiralanmis bir dukkan geliriniz oldugunda Turkiye'de sunlari yapmak mumkun mu acaba?

- Adalet sistemi karisinda diger vatandaslarla esit muamele gormek.
- Cocugunuz varsa eger ucretsiz, devlet okulunda bilimsel egitim almasini saglamak. Hadi diyelim paraniz var, ozel okula yolladiniz. Kendi rektorunu secebilen bir universitede cocugunuzun okumasi.
- Gece yarisi herhangi bir park icerisinden guvenli sekilde gecmek.
- Iktidari elestirirken vatan haini damgasi yemekten korkmamak.

Aklima ilk gelenler bunlar. Bonus olarak 2 yil Romanya'da calistiktan sonra dunyanin her yerinde 2. sinif olunacagi genellemesine nasil vardiniz?

Merhaba,
BIM'e kiralanmis bir dukkan geliriniz oldugunda Turkiye'de sunlari yapmak mumkun mu acaba?

- Adalet sistemi karisinda diger vatandaslarla esit muamele gormek.
- Cocugunuz varsa eger ucretsiz, devlet okulunda bilimsel egitim almasini saglamak. Hadi diyelim paraniz var, ozel okula yolladiniz. Kendi rektorunu secebilen bir universitede cocugunuzun okumasi.
- Gece yarisi herhangi bir park icerisinden guvenli sekilde gecmek.
- Iktidari elestirirken vatan haini damgasi yemekten korkmamak.

Aklima ilk gelenler bunlar. Bonus olarak 2 yil Romanya'da calistiktan sonra dunyanin her yerinde 2. sinif olunacagi genellemesine nasil vardiniz?
O zaman 85 milyon bırakıp gidelim bu mu?
Tabi ki 2. Sınıfsın, çalışma iznin oturma iznin ve kendi vatandaşlarına sağlanan bir çok imtiyazdan en başından sahip misiniz?

O zaman 85 milyon bırakıp gidelim bu mu?
Tabi ki 2. Sınıfsın, çalışma iznin oturma iznin ve kendi vatandaşlarına sağlanan bir çok imtiyazdan en başından sahip misiniz?

Tekrar merhaba,
Sizin onermeniz bu

düzgün bir gelirle de Türkiye’de olan yaşantıyı hiç bir Avrupa ülkesinde yaşayamazsınız.

Ben ise Turkiye'de duzgun geliriniz ( astronomik varlik - bir kac yuz milyon - ve siyasi baglantilar ) olmadigi surece ornek verdigim, Avrupa ulkelerindeki temel haklarlara sahip olamayacaginizi dusundugum icin bunu sordum. Bu sorudan nasil oldu da 85 milyon birakip gitsin anlami cikartabildiniz?

Sadece 2 yil ve sadece bir ulkede yasamissiniz ve "tabi ki" diye cumleye baslayacak kadar kendinizden emin bir sekilde soruya soruyla cevap veriyorsunuz. Eger kendi ulkeniz disinda yasal olarak yasayacaksaniz dogal olarak oturma ve calisma iznine en basindan sahip olmaniz gerekiyor. "2. sinif" kavraminin ne oldugunu bildiginize emin degilim ama gocmen ile vatandas arasinda dogal olarak devletin sagladigi farkli olanaklar var.

Kendi tecrubem icin soylersem, gocmenken ulkenin vatandaslarina saglamadigi vergi avantajina sahiptim. Kanunlar onunde vatandaslar gibi esit haklara sahiptim. Vatandas olmadan once belirli bir sure oturduktan sonra belediye secimleri icin oy kullanmistim. Vatandas olduktan sonra da "2. sinif" diye tabir edilecebilecek bir ayrimciliga ugramadim henuz.

Tekrar sorayim, sadece1 ulkede 2 yil yasayarak, butun dunyayi genelleyebilecek bilgi ve tecrubeye nasil sahip oldunuz?

Son düzenleme:
Tekrar merhaba,
Sizin onermeniz bu

Ben ise Turkiye'de duzgun geliriniz ( astronomik varlik - bir kac yuz milyon - ve siyasi baglantilar ) olmadigi surece ornek verdigim, Avrupa ulkelerindeki temel haklarlara sahip olamayacaginizi dusundugum icin bunu sordum. Bu sorudan nasil oldu da 85 milyon birakip gitsin anlami cikartabildiniz?

Sadece 2 yil ve sadece bir ulkede yasamissiniz ve "tabi ki" diye cumleye baslayacak kadar kendinizden emin bir sekilde soruya soruyla cevap veriyorsunuz. Eger kendi ulkeniz disinda yasal olarak yasayacaksaniz dogal olarak oturma ve calisma iznine en basindan sahip olmaniz gerekiyor. "2. sinif" kavraminin ne oldugunu bildiginize emin degilim ama gocmen ile vatandas arasinda dogal olarak devletin sagladigi farkli olanaklar var.

Kendi tecribem icin soylersem, gocmenken ulkenin vatandaslarina saglamadigi vergi avantajina sahiptim. Kanunlar onunde vatandaslar gibi esit haklara sahiptim. Vatandas olmadan once belirli bir sure oturduktan sonra belediye secimleri icin oy kullanmistim. Vatandas olduktan sonra da "2. sinif" diye tabir edilecebilecek bir ayrimciliga ugramadim henuz.

Tekrar sorayim, sadece1 ulkede 2 yil yasayarak, butun dunyayi genelleyebilecek bilgi ve tecrubeye nasil sahip oldunuz?
Tamam haklısın. Mevcut sisteme karşı olarak 40 yıldır huzur içinde yaşıyorum. O nedenle kimseyi ikna etmeye harcayacak zamanım yok.

Tamam haklısın. Mevcut sisteme karşı olarak 40 yıldır huzur içinde yaşıyorum. O nedenle kimseyi ikna etmeye harcayacak zamanım yok.

kimseyi ikna etmeye harcayacak zamanın yoksa yırtık dondan çıkar gibi bir anda "o zaman 85 milyon ülkeyi bırakıp gidelim" diye atar yapmayacaksın. düzgün argüman sunulduğunda cevap veremiyorsan karşı tarafın haklılığını kabul edip "mantıksız da olsa ben ülkemde kalmayı seviyorum" diyip geçmeyi bileceksin.

Hocam benim herhangi bir konuda ikna olmaya ihtiyacim yok, verdiginiz cevaplar ise sorduklarim ile tamamen alakasiz. 2 yil yurt disinda, sadeece 1 ulkede yasayarak dunyanin geri kalani icin nasil genelleme yapabiliyorsunuz diye sordum sadece.

Rabbim herkesin gonlune gore huzurlu bir hayat versin. Ben daha fazla vaktinizi calmayayim.

kimseyi ikna etmeye harcayacak zamanın yoksa yırtık dondan çıkar gibi bir anda "o zaman 85 milyon ülkeyi bırakıp gidelim" diye atar yapmayacaksın. düzgün argüman sunulduğunda cevap veremiyorsan karşı tarafın haklılığını kabul edip "mantıksız da olsa ben ülkemde kalmayı seviyorum" diyip geçmeyi bileceksin.
Hadi bak işine sende. Herkesin kendi argümanı kendine. Kime göre mantıklı, kime göre mantıklı? Buna tek karar veren siz misiniz? Siz gittiniz tek doğruyu siz mi biliyorsunuz?
bakın işinize hadi, aklınızı kendinize kullanın.

Hadi bak işine sende. Herkesin kendi argümanı kendine. Kime göre mantıklı, kime göre mantıklı? Buna tek karar veren siz misiniz? Siz gittiniz tek doğruyu siz mi biliyorsunuz?

Herkesin argumani kendi degil malesef. Argumaniniz kendize gore ise ( subjektif ) bunun uzerine kurdugunuz onermeniz dogal olarak sadece kendinizi kapsar. Herkes icin gecerli olacak tumevarima ulasamazsiniz buradan.

anlamayacağını düşündüğüm birine laf anlatma çabasından vazgeçtiğim için düzenledim.

@Thracian
Bence sizi forumun orta yerinde asmalıydık.
Bundan sonra bir daha birisi fikrini söyleyebiliyor mu?

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Pek çok argüman para ve maddi güç üzerinden kuruluyor, ancak hayatta her şey para değil.

Bir düzine pinarellon da olsa çıkıp antrenman yapacağın yol aynı kaymak gibi yol, yolu seninle paylaşan da aynı trafik üstadı, saygılı, sabırlı sürücüler. Zaten kavgaya karışır, kazaya uğrarsan veya bisikletin çalınırsa da hemen suçlu olan bulunur, zararın varsa karşılanır, hırsızlar da yakalanır.

İnsanın başkasının ülkesinde yaşamak isteyip istememesi, buna özenmesi ayrı bir tartışma konusu, kendi ülkesinde yaşamayı istediği hayat düzeni, güvenlik ve huzura bireysel olarak ulaşamayacağını, daha kötüsü sırf bunu istediği için bile suçlanacağını anladığında ne yapabileceği ayrı bir tartışma konusu.

Örneğin bırakın doğuyu, İstanbul’da yarın sabah kadın olarak uyandığınızı düşünün başlangıç olarak. Hatta paranız da olsun, eviniz, arabanız, pinarello bisikletiniz. Gününüz nasıl geçerdi? Onun yerine nasıl geçmesini isterdiniz?

İşte toplumun kafasındaki asıl geri plandaki anket bu. Yoksa olay doğu ve almanya kıyaslaması değil.

Geri