Scudo Sports

Ülkemizde tur bisikletçiliğinin gelişimi

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
Aslında tur bisikletçiliği diyince bende dahil ilk olarak aklımıza Gürkan abi geliyor, bunun olmasının en büyük sebebi ise Gürkan abinin kendi bireysel çabalarıyla geniş kitlelere ulaşması.

Geçenlerde Gürkan abinin tur bisikletçiliği ile ilgili canlı yayındaki sohbetlerini dinlerken aslında kendisinden önce bisikletle çok uzun yollar yapan 'Serkan Taşdelen' isminde bir abimizin olduğunu öğrendim ve bunu kendisi söyledi.

Hatta bildiğim kadarıyla bu abimiz geçmişte forumda uzun yol fikirlerini söyleyince bazı insanlar tarafından fikirleri çok uzak fikirler görülmüş, söylemek istemesemde birazda kendisiyle dalga geçenler olmuş.

Tabi bu abimiz yapamazsın diyenlere inat dediklerini başarmış. Yani bu abimize ülkemizin yakın tarihteki ilk turcularından diyebiliriz. Buradan sonra yazılan şeyler tamamen kendi fikrim olacak;

Bence turculuğun ülkemizde geçmiş yıllarda gelişmemesinin en büyük nedeni geniş kitlelere ulaşma zorluğudur. Aslında insanlardaki bisiklet turculuğu ateşini yakmak isteyen birileri vardı ama geniş kitlelere ulaşmak çok zor olduğu için turcularımız istedikleri kadar takipçilere ulaşamadı. Yani o kıvılcım bir türlü çakmadı.

Benim açımdan ülkemizdeki tur bisikletçiliğinin tam olarak dönüm noktası Gürkan Genç'Tir.
Kendi bireysel çabalarıyla insanlara bisikletle çok çok uzun yollar gidilebildiğini gösterdi, kıvılcım dedikya. :)

Açıkçası Gürkan Genç döneminden sonra insanımızın aklına bisikletle o ülke senin bu ülke benim gezmek fikrinin aslında o kadarda zor olmadığı fikri yattı. :) Daha sonra olanları biliyoruz, bisikletini alan kendi çapında turlar yapmaya başladı.

Artık çok fazla kendi içimizden bisikletli gezgin görmeye başladık, tabi Gürkan abiye o ilhamı veren bisikletli seyyahlarımıza buradan teşekkür ediyorum. Bir kıvılcımla yanardağ oluşturdular.

Tekrardan buradan tanınan, tanınmayan tüm turcularımıza gönülden teşekkür ediyorum.
Kişisel olarak benimde bisikletlerle çok uzun turlar yapılabileceğini öğrendiğim gün Gürkan abiyi tanıdığım gündür.

Sonrası bildiğimiz gibi:
Serkan Taşdelen, Gürkan Genç, Hasan Söylemez, Rotasız Seyyah, Emre Durmuş, Yiğit Can İç vs. sayısız gezgin vatandaşlarımızla patladı gitti. :)

Dediğim gibi bunlar kişisel görüşümdür, belirli bir yaşın üzerindeki abilerimden varsa başka turcularda öğrenmek isterim. Ayrıca bu konudaki düşüncelerini öğrenmek isterim, ülkemizde tur bisikletçiliğinin gelişmesi için neler yapılabilir? VB, VS...

Scudo
@TORUKOJİN
Su akar yolunu bulur. Kimileri yaptıkları görünsün ister, tanınmak için her fırsatın üzerine atlar. Kimileri de derinden, kimseye reklam yapmak derdine düşmeden yola çıkar.
Bizim en gariban turcumuz bile kısacık bir turu memleket meselesi gibi insanlara yansıtarak popülizm yapar.
Uzun turculuk için yapılacak en iyi şey uzun turlar yapan bir bisikletçi olmaktır. Gerisi boş.
@TORUKOJİN yaşın gereği heyecanlı olduğun anlaşılıyor:) her konu altında yorumlarını görüyorum. dilerim büyük turlar yaparsın sen de.

Bence bu daha iyi, çünkü insanlarımızın bisikletin gücünü görmesi lazım. Ne kadar çok insan o kadar çok bisiklet. :) Teşekkür ederim abi, o günlerde gelecek. :) Tabi ne kadar erken yol o kadar iyi, bu konu hakkında Gürkan abinin 'yolda yontulmak, yol yontması' diye bir sözü vardır. Bende kişisel gelişimimi yolda tamamlamak, yolda büyümek, yolda yontulmak olarak istesemde maalesef günümüzde o kadar kolay olmuyor. Umarım hayat karşıma bol bol 'yol' çıkarır.

Ben de çok geç kaldığımı düşünüyorum yaş 42 ve max 200 km lik günübirlik turlara gidebiliyorum.İş çocuklar vs derken öyle uzun turlara çıkma imkanım olmuyor.Genç olsam kamplı turlara giderdim ...

• Beğen
Tepkiler: cem_filiz
@historiyst
Bu bir bahane değil hocam, Gürkan abi 39 yaşında ve şu anda nereleri geziyor bir bilseniz.

Biliyorum ama onun şartları çok farklı ...

@historiyst
Çocuklar kısmı var doğru hocam, onların geleceği daha önemli...

Reklamını yapmayan turcular var. Çok eskilerden Hülya Koç var mesela... Adına denk gelmedim bu forumda. Kadın başına dünyanın en tehlikeli ülkelerinde gezmiş ve şimdilerde İngiltere'ye yerleşmiş bir gezgindir. Başından geçenleri okumadıysanız okuyun derim. İlham verecektir.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Amerikayi bastan sona gecen elif var misal, Hale sargin var oda su an guney amerikada turda. Sosyal medya da cok etkili oluyor insanlari tesvik etmekte. Tur bloglari keza oyle, ve bu forumdaki degerli turcu kardeslerimiz, abilerimiz harika isler cikartiyorlar

• Beğen
Tepkiler: erendiz çetiner
@can onur
Reklam olarak bakmamak lazım, sonuçta insanlara ilham vermek gerek. Turcu ablalarımıza fazladan saygım var, böylesi uzun süreli gezilerde kadın olmak zor. Ülkemizde ne maceraperest insanlar varda tanınmıyorlar maalesef. Ne desek az gelir, güzel insanlar...

@mariokaldato
Hepsi özel insanlar ve hepsiyle ortak bir noktamız var; deli olmamız. Yoksa kimse boşu boşuna o kadar yolda pedal çevirmez.
Hacı abi senide sahalarda görmek istiyoruz artık, tur bisikletlerini toplamayı biliyorsun. :)

@TORUKOJİN
Ben toplayiciyim abisi uzun turlar su an yaşam konseptime cok uzaklar :D ama bos durmuyoruz tabi citir turlara devam :D

aviary-image-1527901056711.jpeg
aviary-image-1524668770012.jpeg

@mariokaldato

Turcu - toplayici yasama gecmiyor musun hocam?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
160941 dosyayı görüntüle 160940 dosyayı görüntüle 160940 dosyayı görüntüle
Hocam bu konuyu önceden biliyordum, konuda bahsettiğim yakın zamanda idi. Yoksa geçmişte yürüyerek, deveyle çölleri geçmiş dedelerimiz var. Hatta Gürkan abi bizim 'Osmanlı Devletimiz' zamanında bir ülkeye seyahat eden bir dedemizle ilgili belgeye ulaşmıştı. Gürkan abinin facebook sayfasında bahsettiğim 'Atamızın' eski yıllardaki kimliğinin resmi vardı. Hatta birkaç yerde daha çeşitli ülkelerin yerel halklarından çooook uzun yıllar önce seyahat eden 'Atalarımız' hakkında hikayeler dinlemiş. Yukarıdaki fotoğrafları bizim Gürkan abinin facebook sayfasından aldım yani kaynak Gürkan abi.
@gmfaruk

Geri