Scudo Sports

Ülkemizde işe bisikletle gidip gelmenin bedeli 61 tl...

Scudo
pedal tutkunu arkadasım !!!! sorun tc kimligine kesilmiş ancak ceza kesenyerin trafik ilçe kaymakamlıgına dilekçe onaylandıktan sonra trafik ceza -i iptaline.
baktın işi yokusa suruyorlar bir üst mahkemeye memur yada o cezayı onaylayanlar hakkında işlem baslatabilrmişiz aldıgım bilgiler bunlar olumlu olarak bir üst mahkeme dava (sait olurum):Dkaldırımda sürüyor du diye basvurmanı belirtirim. ben bunlarla ugrasmam diyosan bir bardak su iç yanlis analama giden 61 tl ardından luzumsuz yere giden 61 tl,ye mesela ne alınırdı.
ihtiyac varsa bisiklet mazemesi yada eş dost,la tiyatro bileti birde aksam yemegi dah ne olsun. yinede bisikletçiler adına üzülüyom geçmiş olsun senin adına

Haberlerde izledim doğuya giden beyaz eşyalar tafik polislerinin keseceği cezalardan karşılanacakmış (fak-fun-fondan) yani emir geldi böyle oldu herhalde :))yoksa polislerin pek ilgilendiğini görmedim bisikletlilerle.Geçmiş olsun.tam seçim zamanı bisiklet yolları talep etmek gerek herhalde ama karamsarım bu konuda heryer çarpık yapılaşma sonucu yalan olmuşşşş.

ben ilk cezamı paten kayarken yedim trafiği tehlikeye sokmaktan hatta o zamanın parasıyla 22 tl gibi birşeydi bu arada noktalı şeyler umarım hakaret içermiyordur foruma pek yakışmaz.... :)

• Beğen
Tepkiler: Bixekolik
6 seneden beri işe bisikletle giderim elimden geldiği kadar

Adınıza çok üzüldüm ama herkes kendince haklı yorumlara bakılırsa.
Ama Türkiye'de yaşıyoruz bunu tekrar hatırlatayım.Bariz suçsuz olduğumuz konularda bile suçlu ilan edilebildiğimiz bir ülkedeyiz. Kaldı ki bu durumu çok normal karşılıyorum.Adam polis olmuş daha kanunları bilmiyor ceza da yazabilir tabii ki.
Sivas'ta Bölge Trafik Müdürlüğü'nün tam önünde bir polisin (Duble yolda) ters yönden gitmemizi teklif etmesi üzerine bu kanıya varılmıştır. :D

için rahat olsun ne hakaret nede küfür aslında neden noktalı yapmişlar! iyi forumlar.

Bende sık sık emniyet şeridini kullanarak seyahat ederim. Polis geçtiği zaman dikkt et falan diye öttürüyo.Bazen de saldırgan oluyo değişiyo yani. Bunu bir çözümyok.Bunu insan doğasının hayvanlığı ve ya hayvan olmayışı ile alakası var.Olaya daha tarafsız bakarsak tabelalarda bisikletin girmesi yasak yazıyor.Ben dahil ve sizde dahil ve bizim gibi giden herkes dahil bu kuralı çiğniyor.Ve herhangi bir durumda haksızlık yapıldığı düşünülüyor.Eşitlik istiyorsak onlarda haksız bizde...Bahsettiklerimi lütfen bir saldırı olarak algılamayın.Gayet normal ve sakince yazdım kendimden biliyorum... Selamlar...

bir arkadaşım forumda birine bisikletli diye ceza yazmışlar demişti inanmamıştım gerçekten çok ilginç.

günüzmüzde sayılı sayılabilecek bisiklet yollarınıda masa sandelye gibi cisimler koyarak kapatıyorlar..

Tabii istenmeyen bir olay ama duruma şöyle bakalım,

Hem Otoyolda hız sınırı kalksın araçlar artık çok hızlı diyen bir düşünce var,
Hem ben bisikletimle şehirler arası gitmek istiyorum diyen var,

Bana sorsalar istanbul da köprüdede bir özgürlük olmalı derim ama...

Bu isteklere şu an alt yapımız ve bakışımız yeterli değil derim ,

Daha yeni yeni MetroBüsler geliyor şehrimize

Ayrıca yurt dışında bulunan arkadaşlar oralardaki tutumu da anlatırlarsa sevinirim,

polislerimizin yaptıkları işi özümsemeleri ve insiyatif kullanmaları gerekiyor... ama bu onlar için çok zor bişey olsa gerek :)

mersin adana yolu üzerinde yolculuk yaparken ( doblo ve hız limiti 88 km) 92 km hız yaptığım için ciddi bi ceza yazdılar. ama bu arada yoldan traktör ve üç tekerlekli motosikletler ,üzerinde araçlar gözükmeyecek kadar saman yüklü araçlar geçiyodu. motosiklet kullanıcılarının birinde bile kask bulunmuyordu. durumu amir polise söylediğimde biz radar için burdayız diye cevap verdi. benimde aklıma gülen kucağındaki çocukla resim çekilmiş polis afişleri aklıma geldi. burası türkiye

@pedaltutkunu

Bu linkteki videoyu yayıncılık açısından bi takım sorunlarla karşılaşabileceğim için iptal etmiş olup onun yerine emre arkdaşımızın anonsunu tv. yayının orjinal kaydını sunuyorum aslında bu şekilde daha sağlıklı oldu ses ve görüntü açısından daha kaliteli, yeni link aşığıda bilginize arkadaşlar.....

Bu konuda göstermiş olduğunuz ilgiye,desteklerinize,paylaşmış olduğunuz bilgilerinize olumlu olumsuz yorum yapan tüm arkdaşlara teşşekkürler...

(link)

canlı yayındaki anons güzel olmuş ama tepkimizi daha da çok kişiye göstermemiz gerekli.. bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu ve hareket edebildiğini insanlara öğretmemiz lazım.. ciddi bir şekilde kafalarının basmadığını düşünmekle birlikte özgürlüğümüzü engellediklerini düşünüyorum.. bu sadece sizin kavganız değil hepimizin kavgası olmalı.. saygılarımla..

• Beğen
Tepkiler: pedaltutkunu
@volkii

Arkada$lar,
Bireysel hatalari ki$iler uzerinden kurumlara yada toplumlara yonlendirip "hak" ya da "haklilik" iddia etmek yanli$tir ve bizi hic bir yere goturmez.

Elitist yakla$imlar ise sadece insanlari birbirinden uzakla$tirir.

Ne zaman bireysel olarak yaptigimiz hatalari kabullenecegiz,
i$te o zaman o toplumun bisiklet yollari olacak.
Koprulerden gecicez bisikletler ile...
O metrobus lerimzin onunde bisikletler icin ozel ta$ima aparatlari olacak.
Ormanda ki bisiklet yollarinin bakimini ve onarimi icin bir araya gelip, doga ya te$ekkur edecegiz.
Kaskimiz icin bizi ormanda durduran park gorevlisine, bizi du$undugu icin te$ekkur ederek ceza makbuzunu alacagiz.. vs.. vs.....Boyle boyle ilerleyecegiz...

Bence dogrulugu tarti$ilan bu ceza bile bir ba$langic...

Sonuc: Bana gore, bu ceza ulkemizde i$e gidip gelmeye yazilmadi, bisiklet camia sina oldugunu da du$unmuyorum....Bu ayirimlari iyi yapmak, sapla samani birbirin kari$tirmamak lazim derim...

Sanirim yurtdi$i ndan farkimiz sadece burada..
Herkese iyi pedallar....

Geri