Scudo Sports

Ülkemizde bisikletliye bakış açısı...

@Fırat Y. Bana sormadınız ama internetten araştırdığım kadarıyla videoda bulunan RC 90 km/h yapıyor ve 3800 lira gibi bir fiyatı var :D yanılıyor da olabilirim tabii

• Beğen
Tepkiler: Fırat Y.
Scudo
Bu karikatür gelsin o zaman :)) "bi bok olmaz bizden-koyim bisiklete" :)))

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    73 KB · Okunma: 30
@Fırat Y.
Üstat oyuncak dedin kalbimi kırdın bilesin :)
Aynı bu şeye benzedi; "lan goca adamlarsınız çocuk gibi bisiklete biniyorsunuz".
Veyahut şey gibi, bilirsiniz fotoğrafçılar çektikleri fotoğraflara "resim" diyenlere çok ayar olurlar. Biz rc hobicilerde binbir emek ile topladığımız araçlara "oyuncak" denince çok ayar oluyoruz. Fırat bey size bir lafım yok he. Hani genel olarak hazır başlık falanda açılmışken bende meramı mı anlatayım dedim :)
Aracıma gelecek olursak toplama bir araçtır. Üzerinde bir hayli emeğim var. Türkiye'de yaklaşık on yıldır tek idi şuanda bildiğim kadarıyla iki oldu. Hpi Baja 5b ss olarak geçer. Fiyatı da modeline ve versiyonuna göre değişiklik arz eder. Yine motor ve diğer ekipmanlara göre de hızı değişkenlik gösterir. Stok 23 cc lik bir baja 60 km/h geçemezken modifiyeli bir baja pekala 100 km/h leri aşabilir.

• Beğen
Tepkiler: sarkihalindekal
@aeneskral oyuncak dediysem alınmayın , bisiklette benim oyuncağım içimizdeki çocuğu kaybetmemek lazım,ama olay çok hoşuma gitti ya çok eğlenceli bişey, hiç aklıma gelmezdi bu şekilde araba içinden kumanda etraftan görenler şaşırıyor mu yolda giden arabayı görünce
bu arada ne işiniz var goca adamlar oyuncak arabayla yav :koptum:

• Beğen
Tepkiler: aeneskral
@Fırat Y.

O sözlerim lafın gelişi tabi ama emin olun çok garip durumlarla karşılaşıyoruz. Tabi insanların günlük hayatta görmediği şeyler yapıyoruz. Çok değişik tepkiler alıyoruz. her çıktığımda en az bir çevirmeye giriyorum. polisler ehliyet ruhsattan önce arabam ile ilgili sorular soruyorlar muhabbet ediyoruz. Güzel oluyor, komik oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Fırat Y.
Türkiyede'de bisiklet sürmek çok aksiyonlu. Bazen kendimi yasa dışı bir iş yapıyomuş gibi hissediyorum. Her an bir sürpriz garip olay .

• Beğen
Tepkiler: eren cerciz
@Furkan TK
Aferim sana

@aeneskral

Çok iyi bir yere değinmişsiniz! :) Ben de konuyla alakalı burdan yani fotoğrafçıların bu ülkede çektiği çileden bahsedeyim azıcık:) Bu ülkede malesef her hobi sahibi alaya, hor görülmeye, saçma sapan sorulara maruz kalıyor. Mesela elinizde aynasız veya dslr makine gören etraftaki insanların bakışı çok rahatsız edici oluyor, bazı insanlarımız bir fotoğrafçı sokakta fotoğraf çekerken anlamsızca ''ne çekiyorsun fotoğrafımı'', ''yassak kardeşim'' gibi çıkışlarda bulunuyor. Avmlerin bazıları fotoğraf makinelerini avm'ye almıyorlar. Sizi sokakta elinde makineyle gören bazı insanlar eğer makinenizdeki lens kısa boylu ise ''bu iyi çekmez, kötü makine'', lensinizin boyu uzun ise ''bu şimdi ne çeker ha, işte makine budur'' gibi abuk subuk fotoğrafçıyı hayattan bezdirir sözler sarfediyorlar. Heleki bazı insanlarımız bir fotoğrafımı çek diyor ve çekilen fotoğraf üzerinden abuk subuk sizin çektiğiniz fotoğrafı ve sizi eleştiriyor. Elinizdeki makine küçük boyutlu ise yani aynasız ise veya kompakt ise siz bir yeri farklı açılardan çekmeye çalıştığınızda, orada düzgün bir kare için saatler harcadığınızda ''şu salağa bak, elindeki küçücük makineyle düzgün bir fotoğraf yakalamaya çalışıyor'' diyenler oluyor. Daha neler neler var. Bu ülkede ortaya iyi birşey koymak isteyen, kendini gerçekleştirmek isteyen insanlarımızı gerçekten çok yıpratıyorlar.

Bu arada son olarak fotoğrafçılar kendi aralarında da ''resim ve fotoğraf'' adlandırması konusunda görüş ayrılığı yaşarlar. Bazıları resim denilebilir der, bazıları ise asla resim denilemez der:)

@sarkihalindekal

ben fotoğrafçılıktan çok anlamam ama imkanlar dahilinde elimdeki alet ne ise en iyi kaliteyi yakalamaya çalışırım. fotoğraf - resim olayında ise ben fotoğraf diyenlerdenim. yalnız fotoğrafçılar arasında bile böyle bir ayrım olduğunu bilmiyordum. ilginçmiş. resim çizilendir, kademe kademe yapılandır, emektir bana göre. fotoğraf ise anı kaydetmektir. elektronik bir cihaz söz konusudur.
her neyse sonuç itibariyle dediklerinize katılıyorum. bu noktada insanımız daha kendini geliştiremedi. hayırlısı diyelim.

• Beğen
Tepkiler: sarkihalindekal
@aeneskral ben bu ülkede Cem Eryentür ün baja sını tek ama tek geçerim :) muhtemelen biliyorsundur o bajada bayağı emeğim var :)

FB_IMG_1427265586536.jpg

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp
@Yavuz SOYLU
tabi tabi. şahsen kendisini tanımam fakat aracını bilirim. baja sahibi olup bilmeyen yoktur. oda bizim forumda zaten. zaman zaman paylaşımları olur. onun aracında plastik namına bir parça bulamazsınız öyle bir makine yaptı kendisi. büyük zaman ve para ciddi emek var ortada. şöyle bir şeyde var cem abinin aracı biraz vitrinlik bir araçtır. ben hakkıyla kullananlardanım ;)
ben kendi aracım için türkiye de tek dememin sebebi tamamen motor ekipmanı ile alakalıdır. aracımın üzerindeki motor ve motora yardımcı ekipmanı monte işlemini yaklaşık on ay önce yaptım. türkiye ye g320rc motoru ilk ben getirdim ve bunu araca uyguladım. video ile sabittir.

benden sonra bir kaç kişi daha aldı ve uyguladı. hatta geçenlerde sahibinden de gördüm "türkiye'de tek.." isimli bir baja 5b ilanı vardı. arkadaşı uyardım durumdan haberdar ettim. oda ona göre tekrardan düzenledi ilanını.

Alma camla taharat yırttırırsın, etme cahille sohbet fıttırırsın:harika:

Kocaeli Körfez Tütünçiftlik Polis Merkezi Amirliğine bisiklet severleri beklerim. Gelin çayımızı için. Trafik polisi abim de gelsin :)
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/25/dcb4828005a340f2f0aa814257be9655.jpg

Bisiklet sevdası başka birşey. Polis olduğum için binmeyim mi yani :) ayağım bile kırıldı hala işe gidip geliyorum yeni bisikletim ile.

Dosyalar

• IMAG0160-1024x1827.jpg
    IMAG0160-1024x1827.jpg
    80,9 KB · Okunma: 23
Dün akşam bulunduğum şehirde(kocaeli)saat gece 23:00 suları..sadece akşamları müsait olabildiğim için kara yolunun kenarından(bilenler bilir gölcük karamürsel yolu) gidiyorum bisikletimde kırmızı renkte arka çakar mevcut ayrıca benim üzerimde sarı fosforlu işaretçi yeleği mevcut.neyse efendim giderken arkamdan bir siren sesi duydum polis amcalar geldiler
''beyefendi hakkınızda şikayet var trafik akışını tehlikeye atıyormuşunuz''diye birşey söyledi tabi ben ilk anda biraz şaşırdım sonra böyle birşey olmadığını gayet kurallara uygun bir şekilde ilerlediğimi belirtmeme rağmen bana gecenin bilmem kaçında ceza kesme telaşı içersine girdiler tabiki buna izin vermedim ama gayet şiddetli bir tartışma meydana geldi.neticede moral bozukluğu ve düşüncelerle evimin yolunu tuttum.

hasılım kelam maalesef insanlarımızda yerleşmeyen bazı düşünceler var özellikle bisikletlilere karşı ama aşacağız inşallah bıkmadan usanmadan mücadeleye devam..

@Özgür K.

geçen gün kadıköy'den patenle geçerken kırmızı yandı, durdum. ışıkların yanındaki motorlu trafik polisi "sen şimdi bu yokuşu mu tırmanıcan bunlarla" diye sordu (gülüşmeler) sen geç bekleme diye kıyak teklif etti. ciddi misin yoksa ceza mı keseceksin diye sordum. (gülüşmeler)
hızını almışken bisiklette ve patende durup yeniden kalkmak her ne kadar karın ağrısı olsa da ışıklara kesinlikle riayet ederim. araç sürücüleri gerçekten saygıyla karşılıyor öyle yapınca.

@Furkan TK

@Furkan TK
@Furkan TK

Sana muhtemelen emekliliği yaklaşmış 25-30 yıllık bir polis denk geldi, genelde onlar böyle yapar, yoksa polisimizin eğitim düzeyinde sorun yok en düşüğü önlisans, çoğu da lisans mezunu...

@aeneskral
Hocam sizmiydiniz bilmiyorum da haberlere çıktı.Trafik kurallarını hiçe sayıyormuşsunuz oyuncak arabayla öyle dediler.

• Beğen
Tepkiler: Çetin ŞAHİNÖZ
Merhaba arkadaşlar bügün basımdan geçen bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum.
Her zamanki gibi sabah okula gitmek için yola çıktım tıngır tıngır gidiyorum yol gidiş geliş asfalt kalitesi biraz düşük neyse ben en sağdan devam ediyorum karışıdan bir dolmuş geliyor,gelen dolmuşuda bir servis sollamis ters şeritten korna çalarak geliyor neyse farkettim geçebildiğim kadar sağa geçtim ve tepkimi koydum ne yapıyorsun beee diye yüksek sesle bagirdim o an arkama baktım ve servis şoförü geri döndü ve geliyor hic istifimi bozmadim düz devam ediyorum üstüme sürdü ve sağa sıkıştırdı durmak zorunda kaldım ve birşey diyemeden servisten indi bana doğru gelirken şerefsiz vb. Şeklinde hakaret ediyordu bu tip insanlarla konuşarak birşeyler cozemeyecegimi bildiğim için araziye doğru sürmeye başladım arkamdan büyük bir taş salladı neyseki isabet etmedi ve sonra dondu gitti. Servisin içi full doluydu içindekiler ise ilkokulu öğrencilerdi.Can tasiyan bir servis şoförünün bu denli şeyler yapmasına anlam veremiyorum bisikletten soğumaya sebep oluyorlar Ne diyeceğimi bilemiyorum artik ne yazıkki :(

@Canince Maalesef bu tür durumlara hepimiz maruz kalıyoruz. Ülkemizdeki bisiklet kullanıcılarına yönelik bakıl açısı en alt seviyede. Bu tür sosyokültürel yapısı düşük insanlar olduğu sürece bizim dikkatli olmaktan başka yapabileceğimiz bir şey yok maalesef :(

• Beğen
Tepkiler: Canince
Geri