Scudo Sports

Uğraşmaya Değer mi?

Niye kullanılmasın ya frenleri sağlamsa lastiklerini de yaptırdıktan sonra mesala ben amcamın bisikleti var 10yıllık felan 7yıl amcam kullanmış=1000-1500km civarında 3yılda ben:5000-6000km felan kullandım artık böyle boyanın altındaki metal gözüküyor peki halen sürüyormuyum hayır şu anda sürmüyorum çünkü freni bozuldu ama daha 1hafta öncesine kadar sürüyordum.Böyle bazen 60km felan sürüyordum böyle arasıra kadroda metaller gözüküyordu ama çok memnundum 1hafta önce freni bozuldu :)

Scudo
@Mertcan55
Evet boya sökücü ile boyayi tamamen kaldir ve hafif ince bir zimpara gec üzerinden. Sonra boyaciya rica et. astar atarken kadroyada atsin sonra parca boyarken kadroyuda boyasin.
Tali dil yilani deligidin cikarirmis unutma.:)

Böyle kullanilirmi sorusuna yukarida yorum yazmistim. Tüm gelen yorumlari iyi oku ve iyi incele.

@Evliya
Yanlış anladın :) Veya anlatamadım :p Güzelce kullanmak varken neden böyle kullanayım fazla bir masrafı olmazsa boyatmak istiyorum çok param olsa uğraşmam yeni bir tane alırımda 1000 liradan başlıyor :)

@Murat Cömez
Yorumların için teşekkür ederim :) Gerçekten ihtiyacım olan yorumlardı :)

Sende haklısın aslında güzel sevmeyene adam denirmi hiç :) Güzele binmek iyidir insanı motive eder :)

@Evliya
Neyse ben gidiyimde bi yerinden başlıyim bisikletin. Herkeze yorumları için teşekkür ediyorum .

Kooolay gelsin güzel yapki bizde güzel sevelim :)

Son bir tavsiye, kadroyu boyatacaksan komple sökmen gerekiyor. Furj takimi ve orta göbegide sökmelisinki iyi bir sey ciksin ortaya.
Sökme aletlerin yoksa bir bisikletciye götür söksünler.

@Murat Cömez
konu aşılmışken sorayım. Böyle bi şey yapılacakken tamir aletlerini almak mı daha mantıklı olur bisikletçiye yaptırmak mı?

@Murat Cömez
Abi az önce birkaç yeri cif ile sildim parladı şimdilik düşünmüyorum düşüncen için sağol :) birde bu birkaç yerde ufak pas var onları neyle geçirebilirim :)

@Evliya bu nasıl bi düşüncedir Allah aşkına o zaman sıfır bisiklet alanlar yıpranır ve boyası çıkar diye sürmesin dursun bi kenarda :)

• Beğen
Tepkiler: Alprdnc10
Bahsettiğim olay rahat kullanmak birde aşırı titizlikle kullanmak mesala ben Triban 3 almaı düşünüyorum ve şuanda Bacello kullanıyorum ve Baccelloyu nerdeyse hiç kitlemiyorum bile direk bırakıyorum merdiven altına ama mesala Triban3'ü alsam ben hergün onu sırtımda elimde herneyse eve kadar çıkartır birde evde kilitlerim çok daha nazik kullanırım bahsettiğim olay orda buydu :)

@Mertcan55
Boyacısan polisaj pasta alacaksın temiz bir bez ile ovalayacaksın. Parlamasını istediğin neresi ise, jant kadro gidon farketmez. Arkadaş güzel boyalı bisiklet ile çukura girince için gider demiş ona anlam veremedim. Çukura giren teker boya ile alakası ne? Benim tavsiyem güzelce temizle bakımını yap yada yaptır. Şimdilik bin ama bir yandan da araştır konuları videoları filan nedir nasıl yapılmış diye. İleride bütçe açısındna kendini hazır hissettiğinde başlarsın restorasyona.

@D.Mustafa

Mesela böyle şimdi bisikleti mükkemel bir şekilde boyadın şey yaptın örnek veriyorum mesala çukura girdin yada düşürdün için gitmezmi bisiklete ama şuanda kullansa mesala düşse bile içi gitceğini zannetmiyorum.Bahsettiğim olay oydu

@Evliya

Düşme olayında önce kendini düşün canına birşey gelmesin :eek:. Sonra bisiklet e birşey olursa tamiri yapılır. Haklısın bisiklet gözümüzde değerli birşey olursa üzülürüz ama boyasız olduğunda da keyifli binemeyecek. Pırıl pırıl barlayan güzel bir bisiklet ile etrafta dolaşmak gözlerin bisikletinizi süzmesi... Ama tercih ve imkan meselesi tabizi. Merdiven masamak masamak. Önce böyle kullanılır sonra restore edilir sonra o satılır yeni bir tane alınır filan. Kaza bela gelmesin diyelim ;)

Tabiki en iyi kaza bela gelmemesini dilemek.Sonrası biraz kader biraz da keder :) Ama parlıyan bir bisiklete binmek güzeldir :)

Acabaa arkdaaş nasıl yaptı güzelce yaptımı bakalım görelim :)

@D.Mustafa
Tamam da bu bazı bölgelerde pas var onları nasıl geçirebilirim boyayı attırmadan :)

35 liraya çok uyguna almışsın..Ama bende olsa sırf 200 lira gözden çıkartırım gözüme girebilmesi için:D

@can akıncılar
Arkadaş+kullanmıyo+eski olmasından dolayı öyle oldu birazcık :p

Geri