Ufak Bir Projem Var :)

Kayıt
17 Haziran 2014
Mesaj
81
Tepki
19
Şehir
Antalya
Bisiklet
Bisan
Es-Selamü Aleyküm Arkadaşlar :)
Daha forumda yeniyim. Bisiklet konusunda da öyle yıllara dayanan bir tecrübem, uzun yolculuğum da yok. Bisiklet sürmeyi 15 yaşında öğrendim ve hâlâ 15 yaşındayım :) Ancak gayet güzel sürdüğüme inanıyorum. Arkadaşlarla ufak geziler yapıyoruz. Ve bisikletin ufak ayarlarının birçoğunu bisikletçiden öğrendim. Şimdi konuya girmek istiyorum:
Geçtiğimiz senelerde çekiliş olsun, yarışma olsun hediyeler kazandım elhamdülillah. Girdiğim 3 yarışmada da bisiklet kazandım. Hâliyle o zamanlar bisikelt sürmeyi bilmediğim için evin bir köşesinde öylece durdular. Üçüncü bisikletimi yeni kazanmıştım. Ve bisiklet sürmeyi de o bisikletimde öğrendim. Gayet güzel bir bisiklet.. Şu an onu kullanıyorum. Ancak evde duran diğer 2 bisikletimle de bir şeyler yapmak istiyorum.
Pedicap denilen türden bisikletler gördüm. Ben usta bir eser istemiyorum. İki bisikletimi demir çubuklarla birbirine kaynaştırıp pek de ağır olmayan bir koltuk koyup şöyle iki-üç kişinin binebileceği bir şey istiyorum. Ben yorulmaya, emek sarf etmeye hazırım. Fazla da para harcayacağımı sanmıyorum.
Dikkat etmem gereken şeyler, püf noktalar, ve bunlara benzer şekilde bana tavsiye verecek birileri var ise merakla bekliyorum.
Teşekkür Ederim :)
 
Scudo

Abdullah.R

Forum Demirbaşı
Kayıt
8 Temmuz 2013
Mesaj
565
Tepki
958
Yaş
62
Şehir
Büyükçekmece & Anamur
İsim
Abdullah Ramazanoğlu
Başlangıç
1973—74
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Aleyküm selam :)

Bence iki yeni bisikleti ziyan etmek anlamına gelir bu. O bisikletleri satıp veya ihtiyacı olan birine verip, bisikletçi ve hurdacılardan toplayacağınız parçalarla bu tür projelere girişseniz, bu hem size hem başkalarına daha faydalı olur diye düşünüyorum.
 
Kayıt
17 Haziran 2014
Mesaj
81
Tepki
19
Şehir
Antalya
Bisiklet
Bisan
Şu anda iki bisiklette eskimiş durumda. Bisikletleri tamir etmek için epey masraf yapmam gerekecek. Yani birisine versem de bu şekilde vermeyi kendime yakıştırmam. Bisikletler bana gelene kadar bazı taraflarını kırmış, bazı taraflarını da yamultmuşlar. :) Kendi imkanlarımla bu pedicap'ı yapabileceğimi düşündüm. İşime de yarar, kardeşim var 1. Sınıfta. Ve onu gezdirirken yollara o ufak bisikletiyle çıkartamıyorum. Ama bunu yapabilirsem hem kardeşim hem de fazla ağır olmayan eşyaları taşıyabileceğimi düşünüyorum. :)

Bu şekilde satmam da pek mümkün görünmüyor :) Ama söylediğinizi değerlendirmeye çalışacağım, teşekkür ederim :)
 

The Ertuğrul

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Temmuz 2008
Mesaj
747
Tepki
315
Şehir
-
Aleyküm selam Bülbül-i Nâlân kardeşim, girişimci olmanız güzel, sanırım forumda bahsettiğiniz türden bisikleti kendisi yapan bir abimiz vardı aratırsanız bulabilirsiniz, onu kendinize rol model olarak alıp girişimlere başlayabilirsiniz ve hediye kazandığınız bisikletlerin modelini, en azından bir fotoğrafını koyabilirseniz iyi olur, çünkü kaliteli bisikletlerse Abdullah abimizin dediği gibi onları satıp hurdacılardan aldığınız bisikletlerle yapmanızı öneririm.
Bu arada isminizi (en azından forum için koyduğunuz isminizi) çok beğendim, dün gece çevrim içi kişilerde gözüme çarptı, sonra sayfa yenilendi ve kaçmıştı, bugün ise ilk tıkladığım konu bu oldu :) Kolay gelsin :)
 
Kayıt
17 Haziran 2014
Mesaj
81
Tepki
19
Şehir
Antalya
Bisiklet
Bisan
Öncelikle Abdullah, Mustafa ve Ertuğrul ağabeylere teşekkür ederim, fikirleriniz için. :)
Ben sadece pedicap olarak düşünüyordum. :)
Bisikletlerimin markaları Bebeto ( :) ) ve Geroni. İki markanın da duyulmadık ve pek de kaliteli olmadığı kanaatine vardım. Aslında ikisine de binmeye çalıştım ancak ikisi de beni çok zorladı. Şu an elimde Bisan var. Gayet güzel. Ve bu elimdeki diğer Bisikletlerin öylece bir köşede çürümelerini istemiyorum. Birisine de satamıyorum. Vermeye de gönlüm razı olmuyor bu şekilde. Düşüncelerin ve takdirin için teşekkür ederim Ertuğrul Ağabey :) Fotoğrafları da atmaya çalışayım.
 

Atalay Mete

Daimi Üye
Kayıt
10 Ocak 2014
Mesaj
204
Tepki
199
Şehir
Antalya/Manavgat/Side
En önemli kısmı, bu aleti nasıl yürütüleceği değil, nasıl durdurulacağı konusu. Bildiğim kadarıyla bunun için motosikletlerin disk frenleri ve kaliperleri kullanılıyor. Yani iki değil 22 bisiklet te olsa kullanabileceğiniz iki teker ve lastik seti.
Eğer hayır işleyecek ekonomik durumda değilseniz bir bisikletçiye üçünü de verip hoşunuza gidecek bir bisiklet edinmeniz başarı şansı daha yüksek bir proje olabilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Abdullah Cimis
Kayıt
17 Haziran 2014
Mesaj
81
Tepki
19
Şehir
Antalya
Bisiklet
Bisan
Dediğim gibi Atalay abi öyle profesyonel bir şey beklemiyorum. Fren sistemini bir kol yardımıyla da tutturabileceğimi düşünüyorum. Otobüslerde uzuncana bulunan vites kolu gibi bir boruya fren sistemini bağlayabilirsem bu kol yardımıyla durabileceğimi zannediyorum. Olabilir mi sizce?
 
Kayıt
17 Haziran 2014
Mesaj
81
Tepki
19
Şehir
Antalya
Bisiklet
Bisan
http://www.bikomobil.com/images/46b.jpg
İşte buna benzer bir şey yapmak istiyorum ama profesyonel istemiyorum.
 

The Ertuğrul

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Temmuz 2008
Mesaj
747
Tepki
315
Şehir
-
@Bülbül-i Nâlân

Rica ederim. Bu işi kafana taktıysan ve yapacağına inanıyorsan tamam, sana önerilerim olacak:
Asla işe dire fiilen başlama, tasarım yapmadan işe başlarsan ceremesini çok çekersin, bunun hatalarını yaşamış biri olarak söylüyorum sana, tasarımını çok iyi yap en inc ayrıntıyı kaçırma, her olasılığı hesaba kat, mesela şuan defter ve bir kalem al, projenin adını hemen koy ve bismillah deyip yazmaya başla, ne düşünüyorsan ne tasarlamak istiyorsan, bağlantılar nasıl olacak, kaynağı nasıl yapacaksın vs. vs. her aklına geleni üşenmeden yaz, sonra düşün yaz, düşün yaz, böyle böyle git, 1 ay kadar tasarımını yaptıktan sonra işin zor kısmından başla kolaya doğru git, mesela direksiyon sistemini yap ilk başta, sonra şaseye ekle, çözüm bulamadığın yerler olursa (mesela bir demir bağlantısını kuramadın yada mekanik bir yerde sıkıntın var çözüme ulaşamadın) buraya yaz illaki çözüm buluruz, senin yerine düşünürüm, çözüm bulursam yazarım. Benim de planladığım bir şey var bisikletle ilgili değil, bir aydır onun tasarımını yapıyorum ve en ufak yerde kafayı patlattığım oluyor, bazen bir şeye denk geliyorum çözüm buluyorum vs. ama hala üretime geçmedim, geçenlerde ihtiyacım olan ana malzemeyi araştırdım finansmanımı yaptım (bir internet sitesinde yazı yazıyorum) ve maaşımı aldıktan sonra işe başlamayı planlıyorum. Atılmaktan asla çekinme, ziyan ettiğin parçalar olacak nasıl çalıştığını anlaman için çok kafana takma bunları, amaca ulaş yeter. Tasarım en önemli aşama sakın es geçme burayı, hadi kolay gelsin :) Son ve en önemli uyarı! "Yapamazsın" diyen kişileri asla dinleme ve oradan koşarak uzaklaş ;)
 
Kayıt
17 Haziran 2014
Mesaj
81
Tepki
19
Şehir
Antalya
Bisiklet
Bisan
Çok teşekkür ederim Ertuğrul abi. Açıkçası böyle cevapları bir gün içerisinde beklemiyordum. İlginiz için çok teşekkür ederim, Allah razı olsun. Şu an bisikletlerin genel temizliğini, ayarlarını yapıyorum. Lastikleri yıkadım, iç lastikleri kontrol ettim. Fren ayarlarını yapmaya devam ediyorum. Eğer iki bisikleti de kendi imkanlarımla halledebilirsem birleştirme işi basit olacak kanaatindeyim. Ama sizin dediğiniz tasarım işini düşünmeyi biraz es geçmişim :) "Olur gider" düşüncesiyle ilerlemeye başlayacakken beni durdurduğunuz için teşekkür ederim. Şimdi bisikletleri temzilemeye devam ederken dediğiniz tasarım mevzusuna da kafa yormaya başlıyorum :) Her şey için teşekkürler, Allah razı olsun :)
 

The Ertuğrul

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Temmuz 2008
Mesaj
747
Tepki
315
Şehir
-
@Bülbül-i Nâlân

Rica ederim, bu tarz cevapları zaten ilk gün alırsınız sonraki günler pek cevap olmaz :) Tasarım asla es geçilecek bir mevzu değil aman diyim. Gelişmeleri bekliyoruz.
 
Kayıt
17 Haziran 2014
Mesaj
81
Tepki
19
Şehir
Antalya
Bisiklet
Bisan
(link)
Bu konuyla ilgili bir konu açtım, belki vites başlığı altında daha çok cevap alma imkanım olur diye. Bilgisi olan varsa cevaplarınızı bekliyorum. :)

Tekrar teşekkür ederim Ertuğrul Abi, desteğiniz için :)
 

YüzSürKoş

Forum Bağımlısı
Kayıt
24 Mayıs 2014
Mesaj
1.822
Tepki
1.523
(link) bence bu tarz bır bısıklet yapın ıstedigiz zaman sökün ve çift teker kullanın tabıkı tercıh sıze kalmıs bu lınkede bakın bence (link)
 

enes savaş

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Mayıs 2013
Mesaj
1.569
Tepki
300
Şehir
İzmir
Bisiklet
Salcano
@Ertuğrul

Ertuğrul abi profildeki sele bana çok tanıdık geldi :D
 

The Ertuğrul

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Temmuz 2008
Mesaj
747
Tepki
315
Şehir
-
@enes savaş

Enes Salcano'nun koyduğu dandik bir sele, nereden tanıdık gelebilir?