Scudo Sports

Ufak bir kaza ufak bir sinir

@redwar araclarin sag tarafi kor noktalaridir! ozellikle TIR, kamyon ve otobusler sag taraflarini hic gormezler. araci sagdan gecmeye calisman zaten hata. trafik ve bisiklet kurallarini ogrenmeni dilerim. ulkemizde bisiklet ehliyeti olmadigi icin boyle kazalar gayet normal. bisikleti kapan kendini trafige atiyor. (arac suruculerinde cogu trafik kurallarini bilmiyor)

Scudo
@3rsin Tofaş Şahin bir otomobil ve saydığınız araç türlerinden biri değil.
Maalesef sürücülerimiz trafik kurallarını bilmiyor ayna ve sinyal kullanımında da başarısızlar
Yakın zamanda başımdan geçen bir olayı aktarayım Alibeyköyde yeni yapılan Biz Cevahir AVM önünde yaklaşık 15 km hızla gidiyorum önümdeki bir araç şeritte sabit durmuyor bir beni sıkıştırıyor bir sol tarafa doğru gidiyor ben de bana çarpmasın diye arkasına geçtim ileride de yol düz veya sağa olmak üzere ikiye ayrılıyor ben düz devam edeceğim sağ elimi gidondan bırakıp dikiz aynasından görebilecegi şekilde elimi bir sağa bir sola sallayarak nereye gideceğine karar ver manasında sallıyorum. Sola doğru sinyal veriyor bu sırada dönüşe yaklaştık ve ben arabanın sağ arka çaprazındayım birden sağa doğru önüme kırıyor son anda ani fren + gidonu çevirip kurtuluyorum.
Bisikletten inip üstüne doğru yürüyünce özür dileme gereği bile duymadan gaza basıp gidiyor.

@Furkan Alp onceki mesajimda da yazdim, araclarin sag taraflari kor noktalari! seni goremezler. bisikletli isen ve trafik de isen trafik kurallarini ve bisiklet kurallarini ogrenmelisin. bisiklet ehliyetin var mi? yok. gidip ogrenebilecegin bir kurum yok turkiyede bu nedenle boyle yanlis hareketler ve kazalar cok goruruz. (bu egitimi emniyet mudurlugu vermesi lazim)

batida bisikletin bukadar yogun kullanimin birkac sebebi var. trafige cikan bisikletlinin bisiklet ehliyeti var. cografi yapi olarak cogu yer duzluk. bisiklet yollarin cogu araclarin yollarindan ayridir (sadece sehir merkezlerinde araclar ile ayni yolu kullanirsin onun disinda tarla ve araziler arasinda bisiklet yollari vardir, belcika ve hollanda da yapilan bisiklet yarislarini seyrederseniz bu yollari sizde gorebilirsiniz)
bizde gidelim kaldirimlara bisiklet yolu yapalim :acpsnr:

batidaki sehirlerin ilceleri, sehir merkezinin etrafindadir, koy koy seklinde dagilmistir, oyuzden tarlalar arasinda bu yollari yapmalari cok kolay. bizde hersey icice gecmis. koy nerde ilce nerde merkez nerde (bizim ev adresi baska ilce karsi bina komsum baska ilce :D)
yani biz baska bati baska oyuzden kendimizi onlarla kiyaslamayalim, bizim herseyimiz baska :)

• Beğen
Tepkiler: cycling
hem ne kadar başka ,bambaşka.Solumda passat ile gidiyoruz .Dur dedim vatandaş geçsin de ben de dikkatim onda olmadan rahat gideyim dedim ,yavaşladım. Arkadaş sağda ilerdeki boşluğa sinyal vermeden aracı soktu.( Arkada araç var yok önemli değil zaten )Yanından geçerken içine baktım .Sanki 1 sn önce sağa kırıp yanaşan o değilmiş 10 dakikadır ordaymış gibi elinde tel yazışıyor.Ne zaman eline aldın , ne zaman açtın teli .Herhalde acilde ameliyat yaparken bu şahsa hayati bir soru sordular ki hazırda bekliyormuş.Üstelik içindeki 30 lu yaşlarında tek bir erkek.

• Beğen
Tepkiler: cycling
@3rsin
Bir gün Nasreddin Hoca'nın eşeği çalınmış. Can sıkıntısı içinde durumu komşularına anlatınca her kafadan bir ses çıkmaya başlamış. Birisi :
- Hocam demiş niye ahırın kapısına iyi bir kilit takmadın sanki ?
Bir başkası :
- Evine hırsız giriyor da senin nasıl haberin olmuyor ? diye konuşmuş.
Bir diğeri de :
- Hocam demiş, kusura bakma ama eşeğin çalınmasına en büyük sebep yine sensin. Çünkü doğru dürüst bir ahırın bile yok. Nerden baksan dökülüyor.
Hoca kızmış :
- Yahu demiş, iyi, güzel de kabahatin hepsi benim mi ? Hırsızın hiç mi suçu yok ?

@salih.polat Çok teşekkür ederim @Migel Bilgilendirmeniz için teşekkürler @Eto3401 Aynen öyle aynen öyle... @dodurgalı_06 Ankaradaki bisikletcilerin genellikle bu konularda başlık atarlarsa pek şaşırmam doğrusu :D

Lakin olay sırasında hep söyleniyor ? İyi misin kazanın şokundasın şimdi sıcak kaza yaptın bir şeyin varmı ? Hep aynı sorular ondan sonra yok desem de var desem de yapacakları şeyi sizde biliyorsunuz zaten önemli olan kavga etmemek diyorsunuz da. Be arkadaş altımızdakiler 5-10 kilo bile değil, onların ki 4 tekerlek ve kaç kilo ve ton ağırlığa sahipler ??? Yazık ..

Geçmiş olsun acil şifalar dilerim. Ehliyet kursuna gitmeden ehliyet verilen bir ülkede yaşıyoruz. Ehliyet derslerine kurslarına sınavlarına girmeden ehliyet aldım diye hava atanları ben çok gördüm. İşte böyle olursa trafikte insana değer hiç olur. Bisiklet trafik kanununda var olan bir ulaşım aracıyken , yoldaki araç şöförlerinin bazıları sana yoldan çekil be diyebiliyor. Ya da sıkıştırıp kazaya zorluyor. Bazıları kediye köpeğe yaptığı muameleyi yolda bisikletliye yapmaya kalkıyor. Garip garip insan türleri ortaya çıkmaya başladı. Daha neler Göreceğiz Allah bilir. Ehliyet kurslarında bence bisikletlilere nasıl davranılacağının öğretilmesi gerekiyor. Araç kullanan yoldaki bisikletliye saygı duyar onu yoldan atmaya kalkmaz ise yani yolu paylaşır ise sorun çıkmayacaktır. bisikletin kullanacağı yer yolda 50 cm. Onu bile bisikletliye çok görüyorlar. Çok görmeseler zaten bu kazalar olmaz. Hep ben ve arabam zihniyeti.

@cycling Sonuna kadar haklısın güzel kardeşim, burada bazı şeyleri anlatmak bazı şeyleri yaşayarak öğrenmek istiyor insan evladı.. Arkadaş çevremde herkes araba ehliyeti ve motor ehliyeti alırken ben bisiklet sürmek ve sürmeye devam etmek için araba ve motor ehliyetini her defasın da erteliyorum... Ankara da yol ve asfaltlar biraz değil son derecede sıkıntılı bir aşama da olduğu için ve belediyenin çalışmasını iyi bir şekilde ve düzenli bir şekil de yapmayıp asfaltın her yerini delik deşik edip bırakıp '' Biz işimizi yaptık Belediye Çalışıyor '' gibi tabir ve cümleler kurup pankart açmaları bir hayli sinir bozucu :))

Geri