Scudo Sports

Ufak bir kaza ufak bir sinir

redwar

Üye
Tepki
22
İsim
Yahya Yurtseven
Bisiklet
Diğer
Öncelikle Selamın Aleyküm. Ben son sıralarda bisiklet sevdasına başladım bundan 3 ay önce yazın 6-7 arkadaş kurallara uyarak bisiklet turları yapmaya başladık ve yaşlarımızın 17-18-19 olmasına rağmen çok istekliydik kendi tarafımızca grup kurduk. Bugün 24.12.2016 Tarihinde Saat 16:12 civarında, bisikletimle hergün yaptığım gibi bir yolculuk yapmak isteyip yola koyulmuştum. Bir sokağa girdim ve sağ kaldırama yakın bekledim sol ayağımı yere koydum sağ taraftan 2 şeritli bir cadde yukardan aşağı doğru akan bir trafik vardı, arabaların geçmesini ve ilerlemesini bekledim. Bir tane kırmızı şahin ' 06 RR 021 ' Plakalı araç ikinci sağ şeritten sinyal vermeden benim sokağıma girdi ben o dümdüz devam edicek sanıp pedallarımı çevirmeye başlamıştım, lakin adam beni her zamanki gibi görmedi ve ön tekerime vurdu düşürdü beni, öfkeli bir halde kalkıp bir ton bağırıp çağırdım, adam hatasını her zamanki gibi kabul etmedi ve bundan sonra kamera kullanmaya karar verdim. Bisiklet süren her insanlar o kadar cana yakın ki heves ettim ve 6 aydır bisiklet kullanıyorum. Tekerinize taş değmesin güzel insanlar. ( Yahya Yurtseven )

• Beğen
Tepkiler: Bugraacik
Scudo
Kardeşim çok geçmiş olsun. En çok iki tekerli kazaları (motosiklet ve bisiklet) kavşaklarda, tarif ettiğin şekilde olur. Aydınlatma kullanmak +1 avantaj. Ama yeterli değil. Çünkü ayna ve sinyal kullanmadan birden fazla şerit değiştiren "sürücü" çok bu memlekette. Malesef, Türkiye'de iki tekerli araç kullanmanın bedeli var. Çok çok dikkatli olmalıyız. Kamera kullanmak neyi çözer ki? mahkeme durumunda kazanacağınızı mı zannediyorsunuz? Kazansanız dahi kazanın etkilerini geri alamazsınız. Bu sebeple başkalarının hatalarını bizler telafi etmek zorundayız.

• Beğen
Tepkiler: Rcx
Geçmiş olsun genç dostum sinir harbine 4 tekerli teneke yığınlarındaki canavarlarla savaşda sana başarılar dilerim.

O yuzden KASK diyorum. Bisikletle ekmek almaya bile ciksak kask yanimizda olmali. Nerde ne zaman bu sinyalsiz tenekelerle karsilasicagimizi bilmiyoruz...

Gecmis olsun kardesim

@redwar benim kastettiğim sürücüleri uyarmak değil, onlar hata yapacak ama durumun kaza ile sonuçlanmamasını biz sağlayacağız. Yani biz hatalarını telafi edeceğiz. Burada uyarmak gibi bir durum yok. Biz onların hatlarını gidermezsek olan bize olacak çünkü. Sonuçta bizim derdimiz haklı olmak değil, sağlıklı ve her daim bisiklet sürebilir bir bedene sahip olmak :)

• Beğen
Tepkiler: o.kucuk
@Asilzade Çok teşekkür ederim ' Sedona ' Markalı bir kaskım var ve kask takmaktan hoşlanıyorum. KASK HAYAT KURTARIR.

@serdarsezgin Haklısınız :) Konuyu tam net olarak anlayamamışım, kusuruma bakmayın :) :) Tekrardan teşekkür ederim :)

Şahin'den sonrasını okumadım. :D Çok geçmiş olsun dostum. Şahinleri kullananlar körmüş ve üzerlerinde geçiş üstünlüğünü gösteren ışıkları varmış gibi hareket etmeni tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Özcancan
Kış geldi kazalar arttı :) ana sayfada e kaza içeren konu var maşallah :)

Geçmiş olsun, bu arac size günde yada haftada kaç defa size carpiyor?

@furkantrojka

Ben de bunula ilgili yorum yapacaktım ama benden önce davranmışsınız. Konunun tüm özeti orada zaten, "ŞAHİN"

Geçmiş olsun kardeşim. Ülkede mantık ve anlayış beklenen son kişiler çarpmış resmen sana. Kafandaki kamerayı iyi kullan, bana rantçı diyorlar da kim ne derse desin. Ama emin ol o kafandaki kamera bile bazı şeyleri kanıtlamanda yardımcı olmayacak. Dikkat et kendine.

@Bugraacik Sağol abim çok teşekkür ederim bende öyle düşünmüştüm zaten. :)

@redwar öncelikle geçmiş olsun genç arkadaşım. Ama Türkiye'de bisiklete biniyorsak trafikte en çok dikkat etmesi gereken bizleriz maalesef. Öncelikli olarak biz kendimizi koruyacağız. Yaklaşık olarak 2.5 - 3 yıldır bisiklete biniyorum düzenli olarak ve bunun bana öğrettiği en büyük kural her zaman kendime en az riskle kaçabileceğim bir hamle alanı bırakacak şekilde bisiklete binmek oldu. Benim sana en büyük tavsiyem bu olur. Çünkü belli bir yaştan sonra insanları eğitmek ve onların fikir ve dikkat önceliklerini trafiği paylaştığı insanların hayatlarını tehlikeye atmamak olması gerektiğini öğretmek maalesef çok zor. Burada bize düşen kendimizi ve sizin gibi yeni yeni yetişen genç kardeşlerimizi ve sizin neslinizi trafikte her türlü araca ve bu araçları kullananlara saygılı olmak ve birbirimize biraz daha iyi niyetli yaklaşmak felsefesiyle bilinçlendirerek yetiştirmek olmalı ki bisiklet konusunda birçoğumuzun imrenerek baktığı Hollanda gibi ülkelerin seviyesine biraz olsun yaklaşabilelim.

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
ve aleyküm selam kardeşim geçmiş olsun. bu tarz durumlarda en güzeli trafiği az olan bir rota çizmen ama illaki trafikten öyle yada böyle geçiyoruz o zamanda her saniye full konsantrasyonla ve herkes seni öldürecek ve bunun için adımlar atıyor gibi hareket et( paranoyak olmadan tabi :) ) yani herkes ani bir ters hareket yapabilir. biz ne kadar kurallara uysakta uymayanlar telafisi olmayan zararlar verebiliyor. mesela ben yol kenarına park etmiş araçların yanında geçerken her zaman kapı açıldığında kalan mesafeden sonrasında geçerim arkadakiler istediği kadar kornaya bassın umrumda değil bir öküzün yüzünde başka bir arabanın altında kalmak istemem. bahsettiğin durum içinse düz gider düşünerek pedallamak yerine bu öküz dönebilir mesafemde yeterli değil kendime fren boşluğu bırakayım diye düşünmeni tavsiye ederim.

Türkiye'de bisiklet ve motor kullanırken trafik kurallarına ve insanlara güvenmenizi önermem.Araç sinyal verse belki dönmez,sinyal vermese belki de döner diye düşüneceksiniz ve ona göre sürüş yapmak zorundasınız.Her zaman takip mesafenizi koruyun.Yol kesişimlerinde geçiş üstünlüğünüz de olsa,size yeşil de yanıyor da olsa kontrol edin.Yolda ilerlerken ayna kullanmanızı ya da omzunuzun üzerinden yanınızı devamlı kontrol etmenizi öneririm.Tabiki önünüz açık olduğu sürece saniyelik bakışlar sadece.Bisiklette kaza yapmak yada düşmek çok doğaldır.Önemli olan size zararı olmayacak durumları ortaya çıkarmaya çalışmak.

Yada trafikte hakkınız da olsa benim hakkım benim üstünlüğüm diye insanlara güvenmeye devam edebilirsiniz.Bisiklet ile yol aldığınız için olumsuz bir durumda zararı siz göreceksiniz.Geçmiş olsun dostum.

Şahin,Doğan gibi araçlardan hele hele modifiyeli ise uzak dur.Sen iyice yavaşla,adam yanından geçsin gitsin.Altlarındaki hiç bir teknolojik donanımı olmayan tenekeleriyle kendilerini ilah zannediyorlar.

@redwar geçmiş olsun öncelikle. Zaten biz bisikletlilerin hayatı " Masum Bisikletinin Trafikteki Şahincilerden Çektikleri " isimli bir samanyolu filmi olabilir. Bir de dağ bisikletçisi olmamda bir etken daha.

Geri