Scudo Sports

Ucuz bisikletle tur

@kapluj
Hocam bende hayvan saldırısına uğramayanları görünce kıskanıyorum. Nerede bir köpek görsem bana saldırır.

Scudo
@kapluj Şehirlerarası yolda ayı ile karşılaşanı duymadım ama Uludağdan bisikletle iniş yaparken ayı ile karşılaştığını anlatan bazı arkadaşlarım var. Tabi ne kadar doğrudur bilemem.

@kapluj

Saldırı derken? Sadece havlayıp peşinizden mi koşuyor yoksa fiziki saldırı oldu mu?

Genelde bisiklet görünce havlayıp yalandan biraz kovalıyorlar, tabii yokuşta iken can sıkıncı olabiliyor. Çoban ve kangal köpekleri istisna tabii ki...

• Beğen
Tepkiler: kapluj
@kapluj
Köpek gördüğünüz zaman eğer o sizi farketmemişse ve uzaktaysa yanından son sürat geçip kaçın.
ama eğer yorulmuşsanız ya da daha uzunca bir yolunuz da varsa ve köpek yakınlarınızdaysa ve sizi farketmişse, hemen bisikletten inin ve saygılar abi diyerek yanından yavaşça, başınız önde yürüyerek geçin gidin. 20 metre kadar uzaklaştıktan sonra arkanıza tekrar bakmadan atlayın ve basın.
köpekle inatlaşılmaz. köpek sizi kovalarken kaçılmaz. inip yürüyünce gerçekten de sakinleşip susuyorlar. sakın ha köpekle ağız dalaşına da girilmemeli. geçen bir turumda indim yürüyorum, ama bu köpek biraz kızgındı. inip yürüdüğüm için affetti beni, ama ben hata edip onunla konuşmaya, niye kızıyorsun abi, sana bi şey yapmak ki demeye başlayınca, yani gereksiz bir muhabbete girince köpek abimiz daha da kızdı. 5 metre uzaktan bana dişlerini göstermeye başladı.
en son ben, tamam abi, ne dersen o dedim. sonra da yavaş yavaş yürüyüp gittim yoluma.

@07yusuf

Genel olarak katılmakla birlikte, bazen (ki genelde yol yokuş aşağı ise - yani basıp kaçma imkanım varsa) ben de havlayarak cevap veriyorum. Bi afallayıp kalıyorlar, o esnada kaçtın kaçtın :)

@nbacıshaquılle Ben bu tur işine Ümit BlackRider ile başladım yahu. Çift amörtisörlü çelik 20kg çekiyordu alet. Bagaj falan bilmediğimden dolayı dağcı çantama malzemeleri yükleyerek çıkıyordum tura. Keza yol arkadaşımda da Ümit BlackMount vardı. Günde 60-70km böyle yol yapıyorduk. Altımızda Fuji Touring falan yok diye yol yapmamış mı oluyorduk? Her zaman bisikletin endüstrileşmesine karşı çıkarım. Altında yürüyen bir bisiklet sizde de cesaret varsa karşınızda hiç bir şey duramaz.

Not: Birde o günlerden fotoğraf eklemek istiyorum.
img-20160410-wa0037.jpg

@Pabioo
Tamamen haklsin dostum

• Beğen
Tepkiler: Hurol Yoney
@Pabioo
Kesinlikle hocam, altımızdaki bisiklet 1-2 kilo daha ağır diye 20 ve üzeri kilolu yüklerde hissedebileceğimiz bir avantaj sağlamıyor.
Bende pahalı bisikletle tura çıkmaya karşıyım, bisiklet uzaktan ben pahalıyım diye bağırıyor mesela. Yarın birgün turda bir soyulursan gitti bütün paralar.
Onun yerine ucuz bisikletle daha geniş imkanlarla tur yapılabilir.

@BisikletKolikK
Bi turcu yazisi okumustum. Tur bisikletim ve malzemelerinin maliyeti 15 bin dolar demisti. Uzun tur yapiyor. Kac tane ulke geziyor ama makarna yiyor oda ilginc

@mariokaldato Dünyayı gezmek tabiki biraz yatırım, ekipman ister. Lakin iki şehir arası gidip geleceğim diye de o kadar büyük paraları vermeye gerek yok zannımca.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Abi yabancı
@mariokaldato

Abi güvenliği sıfır olan ülkelerde bir soyguna uğrasa bitti işte, aynı turu 10.000 TL maliyetle de krallar gibi yapar. Üstelik 50.000 TL"side köşede durur, insanlar bir acayip. :)

Başka bir tur rehberinde de tura çıkacaklar için bisikletinizi eski ve markasız gösterin diye tavsiye vardı.

@cem_filiz bir anda oldu ayakkabımda bişi hissettim yokuş aşağı iniyordum yalpaladım, o köpek hep evimin yakınında bir çiftlik var orada duruyor. spd'ye geçmemiştim henüz geçsem kesin düşerdim. fiziksel saldırı kısmını o an anlayamadım ısırmaya mı çalıştı yoksa kafası mı çarptı bilemiyorum ama burası köy yer hepsi de çoban ya da bekçi köpeği hep.

Geri