Scudo Sports

Ucuz bisikletle tur

nbacıshaquılle

Daimi Üye
Tepki
161
İsim
Emre
Bisiklet
Sedona
Arkadaşlar merhaba. Şehirlerarası turlar için ekonomik olsun diye amortisörsüz çelik bisikletler nasıl olur sizce. 200tl civarına alınabiliyorlar ve sağlamdırlar da çelik sonuçta. Ağırlığı önemsiz zaten üstünde 20kg ek yük olacak. Mtb ve yakında yola sahip olacağım için çok masraf da yapmak istemiyorum bu bisiklete sizce iş görür mü ?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
mekanik bir problem olmadıkça her bisiklet iş görür neden olmasın. :)

Düzgün bakılmışsa görür.

• Beğen
Tepkiler: Hurol Yoney
En iyi tur bisikletleri çelik kadro ve amortisörsüzdür zaten.
retrive_image.php

koga-randonneur.jpg

Önemli olan yeterli taşıma kapasitesine ve uygun vites oranlarına sahip olması.

Aklında bir tur planı varsa arızası olmayan istediğin her bisikletle tura çıkabilirsin, bir sağlık probleminde yoksa sadece mevsimsel olarak doğru zamanı ayarlaman yeterli..

Mesela strava'dan takip ettiğim Mark Beaumont'un...
127660-91e3c4c3c649e0d83a39688338e1d229.jpg

...yanında gördüğüm bu bisikletli kimdir nedir diye ilgimi çekip araştırdığımda kendisinin tek tekerlekli bir bisikletle dünya turuna çıkan Ed Pratt olduğunu öğrendim, buyurun bu da aktivitelerini takip edebileceğiniz sitesi.

(link)

Ülkemize gelince uzun değil upuzun turda gururumuz olan Gürkan Genç var yalnız o kadar iyi ekipmanlarla, limitli de olsa sponsorlarla yıllarca ayıracağınız boş vaktiniz olunca dünyayı üç kere beş kere turlayabilirsiniz.

Burada benim gözümde bütün turcuları bir anda silmiş atmış olan onları avuçlarında parmaklarında sallamış olan tek bir isim geliyor Nureddin Gönülal..
127662-8c0e5303923a52989ed0c48732cf4db1.jpg

(link)

2015 yılında 76 yaşında olan Nureddin dede İzmir'den Ünye'ye 1100 km.'lik yolu su borusundan yapılma, vitessiz, çubuk frenli maksimum 100 tl.'lik eski bir bisikletiyle ve ayağındaki lastik terlikle yaptı ki birde kendine koyduğu hedef vardı, bahsettiğim bisikletiyle İzmir'den Mekke'ye gitmek istiyordu.

İşte bir gün dedemin biri çıkıp vayy be diyerek baktığım bütün turcuları bir anda gözümden aşağı indirdi..

Tekrar en başa dönersek -Şu bisikletle, bu bisikletle tura çıksam olur mu demeyi bırakın artık, bisikletin bir arızası yok ise üstüne bindiğin zaman dünyayı dolaşırsın

Dosyalar

• 7t-RHE89iqdMH1p-FuP7tCfoa1TTpG0Ivayks_h5vA4-2048x1364.jpg
    7t-RHE89iqdMH1p-FuP7tCfoa1TTpG0Ivayks_h5vA4-2048x1364.jpg
    153,1 KB · Okunma: 104
  • 30686048.jpg
    30686048.jpg
    76,3 KB · Okunma: 112
@anzolot Gürkan Genç ile ilgili kısmına katılamayacam ne yazık ki, cebinde milyon dolarında olsa, altında en kaliteli tur bisikleti de olsa, mental olarak hazır değilsen ilk virajda eve dönersin. tam tersi bir durumda ise kafanda bu turu yapacağını özümsersen önüne ne engel çıkarsa çıksın yaparsın. istersen en kötü bisikletle ve naylon torbalarla. Gürkan sanıyor musun bugün bisikleti elinden gitse, tüm malzemesini kaybetse ve parası olmasa turunu bırakıp dönecek?
epey bir belirttim ama bu tür turlar dönüp dolaşıp kafada bitiyor. sanmıyorum kafası hazır olmayan biri en iyi bisikletle 10 gün insan görmeyeceği bir coğrafyada bir saatte olsa pedallayabilsin. bu iş bostancı sahilde bisiklete binmeye benzemiyor.

Arkaya 34 veya 36 diş takılabilecek bir vites sistemi (Acera 8 li ruble 11-34 oranlı 9.49 euro- 7-8 vites uyumlu Shimano Tx-31 30 lira- Shimano Rs-41 vites kolu 40 lira. Yani 110 tl ye hadi öndeki küçük dişliyi de 22 ile değiştirelim o da 20 lira tutsa 130 lira gibi bir fiyata birde üzerindeki parçaları satarsan daha da ucuza sorunsuz güzel bir tırmanış makinesi olur) ve güvenilir bir fren sistemi takıldıktan sonra bence mekanik olarak pek bir şeye ihtiyaç olmaz şehirler arası turlarda. Sonuçta illaki bir bisikletçi bulunur küçük sorunlar için.

• Beğen
@bilgin b.
Siz benim Gürkan Genç ile ilgili yazdığım kısmı okuyup ne anladınız ki, benim belirtmiş olduğum konunun çok dışında bir şeyden bahsetmişsiniz.
Zaten konunun başlığı Ucuz Bisikletle Tur..

Ben parası olan herkes tur yapar diye bir şey demedim, konu tur yapmaya hevesli bir arkadaşın fikir almak istemesine istinaden yapmış olduğum yorum.

Özet olarak konuyu bitiriş cümlemi tekrar kopyala/yapıştır yaparak belirtiyorum ve katılmadığınız konu ile benim yazdığım yorumla bir bağlantı kuramıyorum. Gürkanın parası olmazsa turu yapamazdı veya benzeri bir cümle kullanmadım, tekrar okuyun lütfen..

"Tekrar en başa dönersek -Şu bisikletle, bu bisikletle tura çıksam olur mu demeyi bırakın artık, bisikletin bir arızası yok ise üstüne bindiğin zaman dünyayı dolaşırsın"

Yorum yaparken Bostancı sahilinde dolaşan yapan birisi olarak değil, uzun tur tecrübem olarak ve benzer konuları da paylaşan birisi olarak yazdım.. Konu tecrübe ile sabittir

Marketlerden alacağın 250 400 lira civarında olan bisikletle masraf yapmadan tura çıkamazsın malum bütçe kısıtlıysa sana tavsiyem 100 lira altında bir amortisörsüz bisiklet bul. Bisikletin durumuna göre fren seti, furş bilyaları, orta göbeği, jant göbeklerini yenile, dış lastiği daha ince lastikle değiştirin. Ayarlarını yaptıktan sonra gerisi zevkine kalmış.

Tur yapmak bir cesaret ve çokça kararlılık işidir bana göre. 500 liralık bisikletle tur yapabilir biri, ama diğeri 5000 liralık bisikletle yapamayabilir.
Yarış falan demiyorum, amaç tursa, bir şekilde ulaşmak ve görmekse 100 liralık bisikletle de yapılır, 10bin liralık bisikletle de...

Ama zorlanırsın yani, bunu da eklemek lazım. Yani 500 liralık bisikletle 5000 liralık bisiklet elbette bir olmaz. 500 liralık bisiklet daha çok yoracaktır haliyle.:snzdglsn:

Yalnız resimlerde belirtilen tur bisikletlerinin çelik alaşımı ile konu başlığındaki ilk bahsedilen bisikletlerin çeliği farklı.

Ancak bu bahsettiğin bisikletlerle uzun tur yapmaya engel değil. Yeter ki iyi tanı ve bakımını zamanında yap.

• Beğen
@anzolot
Ooo valla hemde döner tekmeli falan döver ehehe super abi masallah

@anzolot

yukarıdaki cümlenizden ne anlamam gerekiyorsa onu anladım. işi yukarıdaki belirttiğiniz kıstaslara hapsederseniz sizin gibi tecrübeli bir turcu dan ilham alan bizler 70 kg lık bisikletle mogolistan steplerinde önümüzde duran ortlieb çantalara bakarak üzerinde olduğumuz koga bisiklete ağız dolusu sövebiliriz.
demek istediğim bu tür turlar bildiğim ve tecrübe ettiğim kadarıyla salt iyi bisiklet, kötü bisiklet, iyi ekipman, kötü ekipman meselesi değil. katılmadığım nokta da tam olarak bu

Geri