Scudo Sports

Ucuz bisiklet almak mantıklı mı?

Emre Örsel

Aktif Üye
Tepki
42
İsim
Emre
Bisiklet
Salcano
Öncelikle iki amortisörlü 17 kiloluk bisikletlerden bahsetmiyorum.
Şu anda bisiklete ayıracağım 400-500 liram olmadığı için ucuz bisiklet.
Ve artık gerçekten bisiklet almak istiyorum. Daha fazla beklemek istemiyorum.
Ucuz bisiklet istiyorum, buna bağlı olarak performans beklemiyorum.
Beklentilerimden biri ucuz olması ve diğeri "idare edebilir" olmaması.
Şehir içinde kullanabileceğim bir bisiklet arıyorum, ama şu an uzun yol
yapmayacağım(dağda bayırda sürmeyeceğim) max.15-20 keyif için.
Şu ucuzlardan hangisini almak en mantıklı? Çok kararsızım.
Aslında biraz daha zorlasam City Fun 70 veya Bisan Calves' i alabilirim.
Yoksa dişimi sıkıp legarda 1521 MSM ' i mi alayım?

Araştırmalarıma göre şunları kenara yazdım:

(link)
(link)
(link)
(link)
Aslında gönlüm şunlardan birini almak:

(link)
(link)
(link)
(link)

(link)
(link)

Not: Farklı önerilere de açığım.

Scudo
Öncelikle merhaba bende senin gibi s
Konu acacaktim buraya yazayim dedim

Ben 17 yasindayim kucuklugumu saymassak hic bisikletim olmadi olan bisiklet demirdöküm bisiklet :D simdi yazin almayi dusunuyorum butcem belli degil cunku benim bilgisayara da ihtiyacim var 2500 2800 arasi pcye gidecek indirime bagli yazin elime 3000 3500
3500 arasi nakit gececek maksimum 800 lira ya bisiklet almak istiyorum ama bazi sorularim var
Dag bisikleti tercih etmek istemiyorum hem fazla agir geliyor bana hemde gerek yok dağa çamura cikmicam sonucta.

1- Direk yol bisikleti alsam sıkıntı yasarmiyim
2- Salcano Xrs060 ve Xrs070 modelleriyle ilgiilo bir yazi veya video bulamadim bu modeller tercih edilmezmi
3- Tur bbisikleti yani yarı mtb yari yol bisikleti mi almaliyim

Cevaplarsaniz sevinirim.

@emgercek pek ayrinti bilmiyorum ama o fiyata salcano city fun 50 aldim. Sirf sekli rengi hosuma gitti diye. Memnunum. Hiz yapmayacaksan oneririm. Carraro sportive 224 var bir de o da hos(benim rengi icime sinmedi :( ) ben de senin gibi pc ye o fiyati ayirmistim ama simdi bakiyorum da bin liraya idare eder birsey alsaymisim da geri kalanina saglam bir yol bisikleti alsaymisim diyorum cunku bisikletle gecirdigim vakit daha keyifli. Tabi sadece bir oneri bu. Karar senin ;)

Verdiğiniz örnekler arasında çok bir fark oldugunu sanmıyorum.Ama sizde farkındasınızdır önemli olan alacağınız bisikletin içinize sinmesi.Sonra pişman olmayın.

benim tavsiye yol değil de daha çok tur biskleti alman. Şunlaırı düşünmelisin -asfalt dışında kullanacak mıyım? dağ biiskleti gerçekten bana off road gibi geliyor. Sanki şehirde arazi aracıyla gezmek gbi. Çok yorucu ve kaba buluyrum. Tur bisikleti veya melez-hiybrid biiskletlerle her iki işi de çözersin tura çıkmasan da şehirde rahat raht çıkarsın iki işni de görür.üstelik yorulmazsın. model fiyat tavsiye edemiyorum o farklı bir durum

Aslolan kullanacağın yer ve yol dur. Canın isteidkten sonra bir yarış biskletine de dağda binersin ama jant yamulabilir akşam kıç agrıısndan bitersin o nedenle dağ biiskleti önerirler yumuşak ve derin amortisör, kalın kaymayan lastik vs... ama yarış-yol ile de güzel asfaltta kayarak gidersin..melezler ile ise canın ne isterse...

Bisikleti kullandıktan ve kanına karışmasından en geç 5 dakika sonra özgürlük halüsinasyonları, zevkten feleğinin fırıştak gibi dönmesi gibi yan etkilerle karşılaşıp bağımlı hale dönüşeceğinden ve daha kaliteli bir mala yöneleceğinden şimdiden daha iyi bir şeye para ayırman da fayda vardır diye düşünmekteyim.

@emgercek
Sen pc'yi boşver, al 1000-1500 lük i5-i3 bi laptop içine de 128lik ssd alıp tak. 2500-2800'lik pc aldığında oyun oynucan, boşuna vakit öldürme derim. 2000-3000 liraya da yol bisikleti al. Emin ol bisiklet seni PC'den daha mutlu edicek. PC lazım "bilgisayar müh.,photoshop vs vs." diyorsan kendini kandırırsın, 1500 liralık laptopum var gidiceğin okul veya bilgisayarda yapıcağın her işin gereksinimini fazlasıyla karşılıyor.

Benim içime en çok sinen Mosso 1521 msm.
O fiyattan daha yükseğini şimdik vermeyi düşünmüyorum.
O fiyata (700 TL) daha güzel veya daha kaliteli bir bisiklet öneriniz var mı?

@emgercek

Forumdaki tek mesajının içinde ilk olarak yol bisikleti soruyorsun.

Yol bisikleti al. Aklına düşmüş belli ki. Arada başka bisikletlere boşa para harcama, sonunda yol bisikleti alacaksın bir gün.

@Emre Örsel Bilgisayar ve bisiklet almak istiyorsun, bilgisayarda bisiklet gibi önce tercihlerini belirlemelisin, bilgisayarda sadece ödev, internet amaçlı kullanmak istiyorsan 1200-1500 TL'lik bilgisayar işini görür, oyun oynamak istiyorsan zaten notebook değil masaüstü bilgisayar alman daha mantıklı, notebook'ların ekran kartları ile masaüstü ekran kartları hız, ısınma vb. açıdan aynı değiller, cad, 3d vs. yapıcam dersen 1500-2000 TL arası notebook alabilirsin. Teknolojik ne alırsan al 1 sene sonra demode olacağını unutma, ayrıca notebook'ların ileride ekran kartını yükseltemezsin (%90'da anakart üzerine gömme gpu chip) ama masaüstü bilgisayar alırsan ileride ekran kartını yükseltme şansın var, oyun için düşünüyorsan şuan piyasadaki oyunları alacağın bilgisayar kaldırabilir ama 1-2 sene sonra çıkan oyunlara ağır kalabilir, sonuç olarak teknolojiyi takip etmek her zaman paradır :)

Bisiklet olayına gelince aynı şeyler geçerli, önce kullanım profilini belirlemelisin (yol, süre, rahatlık vs.) bisiklet olayında yeni isen zaten çok pahalı bir şey almana gerek yok 3000 TL verip lambur lumbur kullanırsan yazık edersin bisiklete ve parana.

@Ozan Cansel billsim okuyorum devamsizliktan kalmassam web tasarim gorecem seneye hem bunun icin hemde arada gta 5 felan atarim diye monster abra a5 v5 alirim diyordum son iki haftadır bisikleti cok ozledim ve artik almak istiyorum bakalim Ne olacak

@emgercek Bisiklet aldım oyun konsolumun bir daha yüzüne bakmadım.Bisiklet olduğu zaman her boş zamanında çıkıp bisiklet sürmek isteyeceksin zaten (gerçekten seviyorsan) Benim konsol öylece yatıyo tv'nin altında.Hava güzelken ya da kötüyken fark etmez, neden vaktini hayali şeylere harcayasın? Tamam oyun falan güzel ama Bisiklet... Çok klişe ama asıl özgürlük o.2500 verme bilgisayara bence çok çok oyun istiyosan al bi Xbox One geri kalan 2000 TL ya da 2500 neyse artık çünkü 3500 bütçen var sanırım, Salcano xrs 30 tiagra al.Çok da iyi işini görür senin.O bütçede alınacak en güzel yol bisikleti bence.

Not:Xbox One benim şahsi görüşüm. PC için Exclusive oyun oynamıyorsan eğer benim gibi, LoL gibi mesela.Gta Online önceliğimdir daima :D Karar elbette senin

@Emre Örsel onerim city fun 70 i ya da mosso yu alman ama ucuza kacma gibi niyetin varsa o listedekilerden umit digerlerine gore daha mantikli. Ben 2 sene once market bisikleti almistim koyde binmeye (dolphon ocean marka). 200 lira gibi birseydi. ILK HAFTA ruble kirildi yeni ruble aldim 40 tl ye. Ikinci hafta arka attirici kirildi o da 15 tl. Yine ayni hafta icinde amasor patladi daha dogrusu kitlensi. 3. Hafta pedal kirildi 10 tl. Hani tamam bende de suc vardir diyecem de bu kadar da olmaz. Bir atasozu var ( ya da deyim) ucuzun etin yahnisi... diye baslayan. 'Gonlumde yatan' dediklerimden birini al ic sesini dinle.Yardimci olabildimse dusuncelerine ne mutlu :)

@mehmetsunu

süper ifade!

William Sheakespeare yaşasaydı, ancak bu kadar güzel anlatabilirdi!

@emgercek
Ben de bilgisayar mühendisliğindeyim, web-tasarımdan tut da okulda yapabilceğin hiçbirşey için monstera ihtiyaç duymuyucaksın. Neden duymucağının teknik detayına girmiyorum, şiddetle orta seviye f/p i5-i3 bir laptop almanı tavsiye ediyorum. Dvd-romu söküp içine bi ssd tak. İlla iyi bilgisayar alcaksan hiç bisiklet alma. Eğer ki bisikleti 800-900 ayarında alırsan, şöyle bi kaç ay geçip olayı iyice anladıktan sonra çok pişman olursun :)

Edit : Oyun dışında bilgisayarda yapabileceğin hiç bir aktivite için monstera ihtiyaç duymuyucaksın. Ben render alıcam diyosan o makinelerin sadece işlemcisi bi abra a5 kadar :)

Peki bise sorucam triban 3 mu salcano xrs060 mi

Bunlardan ben de mosso'yu öneririm 620 tl nakite veriyorlar elden alırsanız, ama şu linkini verdiğiniz bissan da fiyatına göre gayet iyi alüminyum kadrosu da varmış ama yok diyor bulabilirseniz bence fiyatına göre iyi bir seçenek...

Bisan Calves /// 490 TL (-40 TL indirim yapılabilirse 450 TL)

Bende forumda yeniyim buna benzer bir konu açacaktım ama yeni olduğum izin yokmuş. :):(

Merak ettiğim vites ve fren sisteminde deore'nin altında kalanlar çok sorun çıkarır mı?

Arkadaşlar konu açamıyorum buraya yazayım dedim 700 tl ye Kron Dynamic 2013 buldum bir arkadaştan sadece sele ve arka değiştiricini orjinal olmadığını söylüyor sizce mantıklı mı acilen tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

düz maşa ve v fren alınız
bunun haricinde diğer modelleri elerdim

Geri