Scudo Sports

Uci, chris froome'un salbutamol dosyasını kapattı

Watts Per Kilo

Aktif Üye
Tepki
365
İsim
Ege
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Seyircinin sonuçlar konusunda kafasını karıştıran Chris Froome Salbutamol dosyasının UCI tarafından kapandığı duyuruldu.

(link)

ÖZET:

The UCI has considered all the relevant evidence in detail (in consultation with its own experts and experts from WADA). On 28 June 2018, WADA informed the UCI that it would accept, based on the specific facts of the case, that Mr Froome’s sample results do not constitute an AAF. In light of WADA’s unparalleled access to information and authorship of the salbutamol regime, the UCI has decided, based on WADA’s position, to close the proceedings against Mr Froome.

Çeviri: Tüm kanıtlar detaylı şekilde ( üçüncü parti uzmanlar ve WADA'nın uzmanlarıyla birlikte) incelenmiştir. 28 Haziran 2018'de, dosyadaki spesifik gerçeklere/olgulara dayanarak, Dünya Anti-Doping Ajansı UCI'ı Froome'nin örnek sonuçlarında herhangi bir olumsuz analitik bulgu olmadığı konusunda bilgilendirmiştir. WADA'nın, salbutamol kullanım rejimi konusundaki yadsınamaz ve yanına yaklaşılamaz bilgi erişiminin ışığında; UCI, Froome dosyasını kapatma kararı almıştır.

NOT: Başlığı " UCI Chris Froome'un Salbutamol Dosyasını Kapattı" olarak değiştirebilirsek daha düzgün duracak.

Scudo
Gene Murpy kanunu geçerli oldu: " Altını olan kuralı koyar ".
Sky ın parası Froom' u temizlemedi.Aksine hem kendi takımını hem de Froom' u spor tarihinin karanlık sayfalarına yazdırdı.
U,C.I. bundan sonra aldığı hiçbir kararla ikna edici olamaz.
Yazık o yarışan bisiklet emekçilerinin alın terine ...

Vay be yüzsüzlüğün bu kadarı.
Bugüne kadar froome'dan daha az salbuol çıkan adamlar aldıkları cezaları ne yapacak?
Tam ASO, devam eden soruşturmayı gösterip froome'a tur'a gelme demişken bir gün sonra uci'dan gelen açıklamaya bak...

Rezillik diz boyu.

Cavendish, Froome gibi sporcuların her daim haklı çıktığını görüyoruz; özellikle bisiklet etiğinden uzak olup böyle büyük paralar çeviren SKY gibi takımların destekçi bulmaları da hâlâ yarışabiliyor olmaları da yazıktır. GİRO' nun İsrail' in sözde başkenti Kudüs' te başlaması, Froome' un dopingden yırtması gibi olaylar da organizatör ve federasyonun bisiklet etiğini para karşılığı satmalarının ve bu seneki skandalların örneği.

Savunmayi cok merak ediyorum. Umarim yayinlanir. Iddalari yanlis anlamadiysam savunmanin genel hatlari, Froome gunluk izin verilen limit kadar Salbutamol aldi ama super atlet fizyolojisi nedeniyle vucuddan atimi yavasladi ve testlerde 2 kati almis kadar gorundu. Bunun mumkun oldugunu bilimsel olarak kanitlamis olsalar bile yetmez bence.

Froome alip kapali bir yerde gunluk limit kadar Salbutamol vereceksin. Alana giren cikan her sey yetkililer tarafindan kontrol edilecek. Eger o durumda yine testte 2 kat salbutamol cikarabiliyorsa, helal olsun, gunahini almisiz. Yoksa kimseyi inandiramaz. Turda da yanina biraz islak mendil falan alsin Froome, Fransiz seyircilerin tepkisi muhtemelen pis olacak.

• Beğen
Tepkiler: Berke Şahan
@vetohan
Savunmanın yayımlanacağını sanmıyorum zira 1500 sayfalık bir savunma sundular. Özet yapsalar gene onlarca sayfa sürer. Ama kendimce sana özet " Biz team sky'ız , paramız var ve bizim borumuz öter "

Fısfısçı Fruumdan daha az sablutamol rastlanıpta ceza alan kişiye ne olacak peki

Üçte biri astım hastası olan Sky'ı başımıza bela ettiler. Ben sizin gibi kuruluşa da, vereceğiniz karara da...:mad:

@Berke Şahan bildiğim kadarıyla Cavendish'te hiç bir zaman dopinge rastlanmadı. Ne demek istediniz?

@MehmetAliB. Genel olarak İngiliz sporculara yapılan bir kayırma var gibi ortada. Daha önce sprint sırasında kendine yer bulamayıp Sagan' ı sıkıştırıp sonra da düştüğünde affedersiniz kız gibi ağlamaklıydı. Fransa Turu'nda Sagan özür dilyeip durumu anlattığı hâlde diskalifiye edildi hemen. Bakınız:
Kendisinin aşağıdaki hamlesinden sonra UCİ' ya ceza için baskı yapıldığı hâlde lafı bile geçmedi diskalifiye olması. Bakınız:

@vetohan Avatarınızdaki beyefendi de pek bir kullanırdı performance enhancing ürünleri.

Bu arada, bence pro seviyede kullanmayan yok. bisikletin dopingle içiçe olduğunu kabul etmemiz gerekiyor artık.

• Beğen
Tepkiler: Watts Per Kilo
@mithgor Hocam çok özür dileyerek söylediklerinizin kabul edilemez olduğunu düşünüyorum. Bisiklet dopingle içiçe değil, olamaz; bugün Greipel, Quintana gibi yarış esnasında dahi etiği unutmayan sporcular var peloton da. Bu adamların bugün adını Froome ya da Cavendish kadar duymuyorsak da sebebi budur. Bisiklet dopingle içiçe değil; federasyon yolsuzluk ve siyonizmle- paraya tapmakla içiçe.

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
Ben onların da kullandığını düşünüyorum.
Tabi ki şahsi fikrimdir, bir iddaa veya kanıta dayalı bir söylem değildir.
Katılmamanıza saygı duyarım.

@mithgor Teşekkür ederim.
Bugüne kadar kokain yüzünden yarıştan men edilen Luca Paolini gibi sporcular da oldu, Armstrong gibi doğrudan performans arttırıcılar kullananlar da oldu. Aynı dönem yarışçısı Pantani ile de doping yüzünden çok uğraştılar fakat asla kanıtlayamadıkları gibi adamı bunalıma sokup intihara da sürüklediler. Armstrong' un herkes kullandığı için benim de kullanmam lazımdı açıklaması bu durumda nasıl kabul görsün. Ayrıca bugün UCI' ın tespit ettiği tek etken madde Salbutamol değil ki, her türlü madde için her türlü tetkik yapılıyor. Ama maltodekstrini de (enerji jeli), kafeini de doping saymıyorlar örneğin. Burada SKY' ın göz göre göre işlediği bir suç olmalı.

Kabul etmek kimsenin işine gelmediği için ört pas etmeye çalışılmış bir iş olarak görüyorum.
Ve kesinlikle doğru olduğunu düşünmüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Berke Şahan
@mithgor

Siz mi yazdiniz receteleri? :)
Ben o konuyu detayli inceledim ve Wiggins’in sucsuz olduguna kendimce ikna oldum.

Bugun de o ilgili doktorun BBC de roportaji cikti. Ilgileniyorsaniz okumanizi tavsiye ederim.

Bugün çıkanı okumadım, fakat okuduğum makalelerden çok aşikar bir şekilde bir sıkıntı olduğunu tahmin ettim.
Gene, tabi ki kanıtım yok, iddaa etmiyorum.

Eldeki en büyük data, bu "performans artırıcılar"ın yoğun kullanımda olduğu dönemde tepeye yarışanlar, bunların silindiği ve kullanılmadığı iddaa edilen dönemde de tepeye yarışıyorlardı.
E tabi onları yenenler de, (sir Wiggins gibi) benim kafamda o arkadaşlarla eşdeğer oluyordu.
Velhasılı, daha önce yazdığım gibi, ben çok karşı değilim, (taraftarı asla değilim o ayrı) ve malesef spordan (sadece bisiklet değil, bütün para kazanılan sporlar) ayrı tutulamayacağını düşünüyorum.

Mesela futbol, pro seviyedeki bir futbolcu, yılda ortalama 10 civarı teste tabi tutuluyor. Elit bisikletçiler ise 50 civarı (evet haftada bire denk geliyor) ve bu "performans artırıcılar"ı kullanan bisikletçi bile yakalanmazken, çok daha ekonomik anlamda üst seviyede bir spor icra eden futbolcuların yakalanmaması çok normal geliyor bana.

Her türlü aksi fikre saygı duyarım, yazdıklarımın hiçbirini iddaa etmiyorum, kendi nacizane yorumumdur.

Geri