Scudo Sports

Uci 2.2 Tour of Ankara 11-14 Mayıs 2017

kobalamin

Daimi Üye
Tepki
427
İsim
H.Onur
Bisiklet
b'Twin
Herkese merhaba arkadaslar,
Az once Torku bisiklet takiminin instagram hesabindan gorup heyecanlandim ve burada da turla ilgili bilgi goremeyince ben de acayim dedim.

Stage 1 – 173,0 km

Ankara, Şabanözü, Çerkeş, Kızılcahamam

12:00 Start

12.05.2017

Stage 2 – 115,8 km

Kızılcahamam – Beypazarı

11:00 Start

13.05.2017

Stage 3 – 118,8 km

Beypazarı – Göksu Etimesgut

10:00 Start

14.05.2017

Stage 4 – 116,7 km

Akyurt – Keçiören

10:00 Start

Stage 1 11.05.2017

Start Time : 12:00

Expected Finish Time : 16:30

Stage Distance : 173,0 km

Altitude Profile

SASASS-1024x460.jpg

Stage Map

XVXVXVX.jpg

Start Layout

ALF%C5%9EALKF-1024x658.jpg

Finish Layout

868S68s6-1024x658.jpg

Stage 2 12.05.2017

Start Time : 11:00

Expected Finish Time : 13:55

Stage Distance : 115,8 km

Altitude Profile

fdsfsfsfsf-1024x522.jpg

Stage Map

(link)
Start Layout

556565f-sf-sfs-fs-1024x670.jpg

Finish Layout

%C4%9F%C4%9Fo%C4%B1yg74-1024x670.jpg

Stage 3 13.05.2017

Start Time : 10:00

Expected Finish Time : 13:00

Stage Distance : 118,8 km

Altitude Profile

fdfdfdfd.png

Stage Map

212121d2sdsdsd-1024x501.jpg

Start Layout

adad89898ad-1024x581.jpg

Finish Layout

susuzz-1024x581.jpg

Stage 4 14.05.2017

Start Time : 10:00

Expected Finish Time : 12:50

Stage Distance : 116,7 km

Altitude Profile

bvbvbvbvb.png

Stage Map

gfgfgfg-1024x501.jpg

Start Layout

mmm9898m-1024x581.jpg

Finish Layout

sf666-1024x581.jpg

Kaynak:(link)

Yaris hakkinda kendi kisitli bilgimle yorumlamak gerekirse Ankara gibi yukseltisi bol bir yerde 4etabin hepsini de 100km+ yapmak asiri zorlayici olacaktir.Heleki ilk etap 173km uzunlugunda ve uzunluguna gore bayagi bi acimasiz olmus.
Biz izleyenler(izleyecekler) anlaminda guzel bir yaris ancak yariscilar anlaminda cok aci dolu bir yaris olacagi asikar.
Ayrica yarisin tanitimi,duyurusu hakkinda hicbir ugras gostermeyen yetkilileri de buradan alkislamak istiyorum.Torku instagramda paylasmasa dibimdeki olacak yaris hakkinda hicbir sey ogrenemeyecektim.
3.etabi göksuda bitireceklermis Cumartesi gunu,bu etaba kesinlikle katilacagim ama Pazar gunkune Kecioren bitisli etap sonunu cok gormek istesem de sanirim katilamayacagim.
Ankarali forumdaslari da orada gormek dilegiyle herkese iyi aksamlar!

Scudo
Kıtalararası balistik füze denemesimi yapıyorlarki bu turdan son dakikaya kadar kimsenin haberi olmuyor.

Torku paylaşmasa daha da haberimiz olmayacak:acpsnr:
Simdi siyasete girdin diyeceksiniz de -hoş,belediye baskaninin siyasetin disinda olmasi gerekir-,ulkenin baskentinin belediye baskani,olmayan bir sey hakkinda kitap(!)(sol siyaset ve feto iliskileri) yazinca her durak panosuna,bilboard'a afişe edilirken ya anlamiyorum bir tane bilboard'a da sunu koysan olmaz mi?
Bu yaris afislerini goren halk da izlemeye gelir,finish cizgisinde guzel bir kalabalik olur ne guzel ama yok!

Güncelleme:Bu da Torku'nun paylastigi resim:
Screenshot_2017-05-10-00-33-19.jpg

turizmdeki "last minute" olayında çığır açtılar :D al sana last minute bike tour

Mersin turunda torku 5. olmustu, yabanci takimlar gelip tokatladilar ama Ahmetle Batuhan takimda yoktu, as kadro degildi Torku. Brisa ve salcano kapadokya takiminda cok saglam ve genc sporcular var. Son zamanlarda torkudan daha cok ilgimi cekiyorlar ve sempatimi kazanmis durumdalar :asik:

Yarisin son dakika olmasina bosuna uzulmeyin, takim olmadan bu yarisa girilemiyor zaten :) ve biz amatorlere gore ust duzey bir yaris. Hatta bilen bilir, mersin turu amator bir takima mezar oldu. Yaristan sonra takimi kapatma karari aldiklarini acikladilar...
Parasini ve hayatini bisikletten kazanan sporcuyla, baska bir iste calisip bos zamaninda antrenman yapan sporcunun ayni duzeyde olamayacgi cok net bence. Beklentilerinin bu denli buyuk olmasina cok sasirmistim. Sonucu hayalkirikligi olarak degerlendirip guzelim takimi kapattilar. İstanbuldan bir takimdi

@Serkan Mıstınoğlu Torku'dan Batuhan İsvicre'de sanirim ama Ahmet Orken bugun Ankara'ya gelmis yuksek ihtimalle yarista gorecegiz onu

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Batuhan'ın gelecekte iyi işler çıkaracağını düşünüyorum nedense Ahmet'ten daha iyi olacağına inanıyorum:cool: Ankara başkent olmasa bu tur bile orada yapılmazdı kanaatimce

Katilacak takimlari biliyor musuniz? Yurtdisindan gelen takim var mi?

@kobalamin allah senden razı olsun kardeşim.Ben hiçbir yerde detay bulamamıştım.Federasyon sayfasında bile yok.Rant olmadığından reklam da yapılmıyor.çok şaşırmamk lazım.Cumartesi günü olan etap nerdeyse benim evin önünde finiş :) Ayrıca son 50km benim antrenman güzergahım.Saati denk getirip gidebildiğim kadar peşlerine takılabilirim :)

• Beğen
Tepkiler: kobalamin
Rica ederim,onceki mesajlarda da belirttigim gibi duyuru/reklam yapilmamasi cok garip.
Yalniz peslerine takilmaktan kasit eger yarisa katilmaksa bildigim kadariyla yerel kuluplerden baska biz gibi amatorler katilamiyor.Ancak finish cizgisini cok merak ediyorum.Bakalim torkudan biri alabilecek mi etabi

• Beğen
Tepkiler: ahmetaldag
memlektde bisiklet sporu çok üst düzeyde olduğu için göremiyoruz hiç bir haltı :D federasyon süper iş yapıyor,her ay gırla yarış ov yeah hangisine katılalım diye şaşırıyoruz,master harcırahlarıda zamlı veriliyor artık,aslında yurt dışı yarışlara amtör gitmek katılmak lazım,ama bisiklet sporunda çok üst düzey olduğumuz için sanrım avrupaada bizi istemezler,gelmeyin gençlerin önünü açın derler belkide keh keh keh yersen soslu makarna çok güzel fena karbonhidrat veriyor banamasın demiyorum,her yarış da ilk 3 deyim :D bu arada gran fondolar of fena çok ov yeah :D hangisine gitcemi şaşdım,hadi bakam dağılın .d gençler

Bugun Goksu'daki Stage 3 sprint finish'le bitti.Kolombiyali bi sporcu 1km oteden kacarak az farkla birinci olurken Torku'dan Ahmet Orken 2.,adını hatırlayamadığım yabancı takımdan biri de 3.oldu.
Daglarin krali mayosu kolombiyali takimda.Sprint mayosu torkudan İvan balykin'de.Genel klasmanda durum ne oldu bilmiyorum.
IMG_20170513_132520_782.jpg

Organizasyona gelirsek...Burada soylenmesi gereken cok sey var aslinda da neyse.Ben finish yerine yaklasik yarim saat once vardim ve sok oldum.Zira trafik akista ve finish cizgisinde bisikletle ilgili hicbir sey yoktu(kisacasi bombostu).1 takim araci ile organizasyon araci oldugunu tahmin ettigim bi arac vardi sadece.Neyse finish'e az bir sure kala hazirliklar acele olarak basladi.Hazirliklar sirasinda yol kapali degildi ve bayraklarla 2 serit kapatildi ancak bu sekilde hazirlik yapmak bence oradakilerin hayati acisindan riskliydi.Neyse grubun varacagi haberi gelince Allah'tan trafigi kapattilar finish yapildi ancak sonradan benim gordugum,sanirim burada polisler aceleci davrandilar trafigi olmasi gerekenden erken actilar falan falan...
Seyirciye gelirsek benle beraber birkac kisi vardi o kadar toplasan disaridan gelen max.15kisi falanizdir.Hemen dibimizde goksuda 100'lerce insan piknik yapiyordu.Eger yaris bilboard'lara asilip duyurulsaydi gelenlerin olacagini biliyorum.Benim acimdan basta sinir olsam da guzel bi deneyimdi Ahmet Orken'le de foto falan cektirebilmis oldum ama genel anlamda diyebilecegim baskente boyle bi organizasyonu ben yakistiramadim.

Bugunku son etabi,pelotondan kacan 3 kisilik grup kazandi.1.Kolombiyali Medellin-İnder takimindan biri oldu.Ayni sekilde de genel klasmanda da bu takim birinciligi elde etti.Kisacasi Medellin İnder takimi tour of ankara'yi domine etti diyebilirim rahatlikla.
Organizasyonun kotulugu ve ayni zamanda polislerin yolu gec kapatmasi/kapatamamasi tam rezaletti.
Parkurun sonunu anlatmak gerekirse 3 defa Kecioren belediyesi onunden gecen bir yolu turladilar.
Bu tur sirasinda 3 kisilik kacis grubu kacarken trafik acikti ki maalesef arabalarin arasinda cok riskli bir sekilde yarisa devam ettiler.Soylemeden edemeyecegim eger ayni hareket bana yapilsaydi ben finish cizgisinin onunde bisikletten inip yarisi protesto ederdim.
Pelotonun kacis grubunu yakalayamamasina gelirsek normal sartlar altinda gercekten onde rulorler iyi calissaydi bence yakalanirdi ancak peloton da bildigim kadariyla trafige takildi ve var olan zaman farki buyudu.Ayrica yine kendi yorumlamama gore pelotonu ceken grubun droplardan asilmayarak pek de guc sarf etmemeleri bende kacan grubu yakalamamak istediklerine dair inanc birakti.
Trafigin kapatilmamasi anlaminda sehir icinde kaza olmamasi cok buyuk bir sans bence.Suphesizki en iyi sey de;yaris sirasinda kornaya basarak yariscilara tepki(!) gosteren Ankarali suruculerin,en azindan benim gordugum magandalik cikarmamalari oldu.

Federasyon başkanı bugün TRT ye röportaj verdi.
Eski bisikletçiliğinden gelen hatırı olsa da bu işi ne kadar kotarabilir bütünüyle kuşkudayım.
Masterların yolluklarının kesilmesi,Ulusal ve Uluslararası yarışlardaki tanıtım ve organizasyon yanlışları,ihaleye çıkılmamış malum tur,Milli sporcuların istikrarsız grafikleri v.b bir dolu alaturkalık varken gayet rahat ve işbilir havadaydı..
Umarım yanılırız ve bisiklet sporu olumlu bir ivme yakalar...
Başkentte bu turu yapıyorsun da Adana Granfondo daha mı güvenlik istiyor?

• Beğen
Tepkiler: kobalamin
Geri