Scudo Sports

Uçakla bisiklet taşımak ücretsiz

@Cartier Tour Kemal hocam bende yurtdısında yasıyorum memleket e gelırken bısıklet ile gelicem önerınız varmı kutu hakkında ? 40 euro para ıstıyor şirketler ayrıca.

bisikleti uçağa nasıl koyuyorsunuz arkadaşlar en basıt çözum onerılerı olan var mı ?

Scudo
@ErayHayta2304

THY 30€ istiyor Avrupa'dan gelişlerde. Biraz aktarmalı olsa da, Lufthansa veya Aeroflot ücretsiz bagaj hakkından sayıyor (başka büyük bagajınız yoksa tabii).

Ben giderken de gelirken de karton kutuya (fabrikadan geldikleri mukavvadan bahsediyorum) koydum, bisiklet dükkanlarına sorunca genelde ellerinde oluyor veya "yarın şu saatte gel, 2 tane açacağız" gibi cevaplar verebiliyorlar. Ben Türkiye'de ilkini kolayca buldum, ikincide biraz uğraştım. Ama dönüşte Viyana'da ilk sorduğum dükkanda ertesi sabah gelirsem alabileceğimi söylediler, gittim ve hazırdı. Çok fazla demonte etmeye de gerek kalmıyor, arka tekerlekleri sökmedim mesela, gidonu düzleştirip, seleyi indirip, ön lastiği söküp pedalları sökünce yeterli.

Bisiklet taşıma çantaları da var, ama onlar için arka tekerleği de sökmek gerekiyormuş ve tur esnasında yanımda taşıyamayacağım için tercih etmemiştim.

@cem_filiz abi çok sagol dedıgın gıbı yaparım karton kutu da en ıyısı gidonu sökmuyorum dımı sadece duzlestırıyorum.

@ErayHayta2304

Doğrudur, genelde allen anahtar ile açıp düzleştirmek (gidonla ön tekerleği aynı hizaya getirmek) yeterli oluyor.

Bir de önemli bir nokta, arka aktarıcıyı en küçük vitese (yani kadroya en yakın - büyük dişliye) getirmek lazım, bu şekilde aktarıcı jant tellerine yaklaşıyor, dışarıda kaldığında gelebilecek bir darbeden, istiflenirken gelebilecek bir basınçtan korunması bir derece sağlanabilir.

• Beğen
Tepkiler: Cenk Akbulut
Geri