Merhaba,
Ben de nacizane tecrübelerimi paylaşayım.
bisiklet: dahon jack büyük boy katlanır:
rota: İstanbul Atatürk- Edinburgh (İskoçya)
metod: bisiklet kutusuna koyup, THY ile gidiş.
Herhangi bir problem olmadı. Daha önceden düşündüğüm gibi uçuş bacağı başına 30 EURO alınmakta, tek yön için 30 euroyu verdim. bisikleti kutuyla taşımanın en avantajlı yönü, kutunun içerisine başka eşyalar da koyabilirsiniz. ben cadır vs koydum. Ayrıca bisiklet kutusu arka koltuğu yatan bir araca rahat sığar. fiat lineanın da arka koltuğuna sığdırabildim. kutu başka bir marka bisikletindi. öcenden haber verirseniz bir çok bisikletçide kutu bulabilirsiniz. Bazı bisikletçiler satıyor..
Ek tecrübe, 5-6 parça bagajım vardı, THY kontuarında toplam kg'a baktılar. Normalde bagaj prosedürü parça parça teslimata izin vermiyor diye ben hurç getirmiştim
bisiklet: dahon jack büyük boy katlanır:
rota: Edinburgh (İskoçya)-İstanbul Atatürk
metod: bisikleti katlayıp streç filme sarmak:
Avrupa'da bazı şehirlerde bisikleti kutulayıp havalimanına götürmek zahmetli bir iş. Öncelikle şehiriçinde karton bulup taksi tutmanız gerekecek. Taksi çok pahalı birşey. çok az havalimanında taşıma kutusu satıyorlar. Ben de bunu toplu çözmek için havalimanına bisikletle gittim. Ancak bisikleti kamp örtüsü ve streç filme sarmam gerekti. 15-20 sterlin verdim. buna rağmen bagaj haznesidnen geçemediği için 30 euroluk ücreti yine de vermek zorunda kaldım.
Bisikletim sağlam halde elime ulaştı.
bisiklet: VSF t400 rohlloff
rota: Munih-İstanbul Atatürk
metod: büyük boy kutuyla geliş.
Yeni bisikletimi önceden ayarladığım kutu ile havalimanına araçla getirdim. Avrupada bisiklet taşımak için en uygun metod bence station bir araba kiralamak. taksiden daha ucuza geliyor ve havalimanında teslim edebiliyorsunuz.
iki kişiyidik ve yolcu statümüzden dolayı toplamda 80 kg lık bagaj hakkımız vardı. Kontuardaki Alman abla prosedürleri çok iyi bilmiyordu sanırım, bizden ücret almadı. Sorunsuz şekilde bisikleti teslim aldım. Atatürk'ten evime kendi aracımla taşıdım. kendi aracımla taşıyabilmek için bisikleti kutudan havalimanında çıkarttım, kutu çöp oldu.
rota: istanbul Atatürk-Malaga
metod: kutuyla gidiş.
Problem yaşamadan 30 euro ile gittim. İspanyada bisikletin yeni olupp olmadığını sordular (gümrük mevzuatı). Bisikleti baya demonte etmek zorudna kalmıştım kutu küçüktü. bagajları vs hepsini tekrar monte ettimhavalimanında. hasar yoktu.
rota: Malaga-İstanbul Atatürk
metod: kutuyla geliş.
Tecrübemin en iyi meyvesini burda aldım. Dönmeden, son güne bırakmadan havalimanına yakın bir bisikletçiden kutu reserve ettim. benim için taksi çağırdılar, havalimanında 30 euro verip sorunsuz geldim. istanbulda bana doblo taksici ayarladılar. halkalkıya gelince ekstra para istedi. Ben de fiş'e kalkış varış ve ücreti yazarsan veririm dedim, tartıştık. gevezelik yapıp gitti. bu olay havalimanı patlamalarından sonra oluyordu.
Özet: THY prosedüründe avrupa uçuşları 30 euro fiks ücret. büyük ihtimalle her yerde uygulanır. bagaj hakkımın 60 kg olduğu zamanlarda bile ödemek zorunda kaldım.
kutulamak iyidir.
bulabilirseniz köpük ile vitesleri korumaya alın. kadroya da köpük iyi olur. özellikle de tesisat boru köpüğü bire birdir. ama zaten bir bisiklet kutusunun içinden bunlar çıkıyor.
avrupada taksi pahalı.
selamlar