U.S.A'dan sipariş

superb

Üye
Kayıt
12 Mayıs 2007
Mesaj
11
Tepki
1
Şehir
Kayseri
arkadaşlar aranızda amerika dan sipariş veren var mı hiç?şu an %70 lere varan indirimler var fakat kargo parası ne olur hiç bir fikrim yok !!! daha önce yapmış veya bilgisi olan varsa yazarsa çok sevinirim.
(örnek kutu 0.5 kg 20x20x20 cm)
 
Scudo

Murat CER

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2004
Mesaj
2.047
Tepki
1.134
@superb

geçen yıl indirim zamanı bir arkadaşım sipariş vermişti..
kargo fazlaca büyük olduğu için ve içeriğinde elektronik malzeme (km. sayacı) olduğundan gümrük işlemlerine tabi olmuştu ve astarı yüzünden pahalıya gelmişti.

ancak küçük ebatlı, pahası düşük, elektronik içermeyen kargolar gümrük işlemine tabi olmuyor ve kargo/posta yolu ile adrese teslim geliyor.


şöyle bir yanılgıya düşmeyin..posta ile istersem abd'den uçağa biner, istanbulda uçaktan iner ve kamyona yüklenip bana gelir.. posta ile istersem abd'den uçağa/gemiye biner uçaktan/gemiden iner havalimanı/liman gümrük memurlarınca değerlendirilir....
yok öyle bi şey..yurtdışından ne gelirse gelsin gümrük memurlarınca tetkik edilir sonra gümrüklü sahadan çıkarak yurda giriş yapar.

ancak yukarıda da yazdığım gibi pahası, ebatı büyük, elektronik içeriklilerin gümrük mevzuatın göre yurda giriş yaptırılması ihtimali yüksek iken pahası ve ebatı küçük, elektronik içermeyen gönderiler memur denetiminden daha kolay geçebiliyor.
 

superb

Üye
Kayıt
12 Mayıs 2007
Mesaj
11
Tepki
1
Şehir
Kayseri
benim siparişim kask olacak gümrükte takılılacağını sanmıyorum.Ama beni düşündüren acaba bir kask parası daha kargoya verip vermeyeceğimdir.yani kask 50 dolar ulaşım ücreti 50 olacaksa hiç bir anlamının olmayacağını düşünüyorum.ulaşım ücreti hakkında bi bilginiz var mı?
 

BuRroM

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Ağustos 2006
Mesaj
680
Tepki
218
Şehir
ANKARA
peki bir şey de ben soracağım.. örneğin abd den bir ikinci el bisiklet alsak.. elektronik falan içermeyen.. vergisinin ne kadar tutacağını biliyor musunuz acaba? örneğin 1000 dolarlık bir malzeme? kaça malolur sizce?
 

happy_feet

Aktif Üye
Kayıt
16 Ağustos 2007
Mesaj
106
Tepki
62
Şehir
İzmir
bende ne zamandır merak ediyorum; konuya detay getirilmesini bekliyorum.. hatta aldığım ürünü ülkeme ardından evime kadar getirebilecek yabancı siteler varmı ? teşekkürler :) ..
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@happy_feet


Evet var. Ebay.com'dan sipariş verebilirsiniz. Evinize kadar postayla geliyor. Ancak ürünü satın almadan önce eski alıcıların satıcı hakkındaki yorumlarına göz atmanızı salık veririm. Posta ücretleri Türkiye'ye satış yapılıyorsa zaten ayrıntılı olarak veriliyor. Genellikle 10 $'dan başlıyor. Daha da yükseliyor.

Ben Türkiye'nin hiçbir yerinde bulamayacağım Trek marka, kadınlar için askılı taytı toplamda 55 ytl'ye getirttim; ama Murat Bey'in dediği gibi ebat olarak büyük ürünler gümrüğe takılma riski taşıyor. Aksi takdirde zaten ufacık şeyi posta zarfına koyup yolluyorlar. Ortalama bir hafta içinde de elinizde oluyor; tabii insaflı bir satıcıysa aynı gün içinde postalıyor. Postalama tarihlerini de takip etmeniz yararınıza olur. Hatta satıcı ile de iletişim kurmaktan çekinmeyin; ürünle ilgili kafanızda ne kadar az soru işareti olursa memnuniyet de o kadar fazla olacaktır.
 

superb

Üye
Kayıt
12 Mayıs 2007
Mesaj
11
Tepki
1
Şehir
Kayseri
evet e bay de shipping lere bakılacak olursa 40-50 dolara geliyor bir kask.
 

Murat CER

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2004
Mesaj
2.047
Tepki
1.134
şahsen site ismi vermek istemiyorum...
ancak benim ilgilendiğim sitelerde kapıya teslim fiyatlar yer almakta..
50$ bedeli olan kaskın gümrük mevzuatına göre işleme tabii tutlacağını sanmıyorum.

bir arkadaş eve teslim bisikletten bahsetmiş..paket ebatı büyük olacağı için gümrük mevzuatına göre işlem ypaılma ihtimali yüksek, ancak beraberinde fatura vb. evrak olmayacağı için ne şekilde muamele göreceği konusunda bir şey söylemem zor.
 

kont26

Daimi Üye
Kayıt
22 Ekim 2006
Mesaj
273
Tepki
95
Şehir
eskişehir
ben kargoyu 40 dolar olarak bılıyorum bı tanıdıınız warsa elden getırtmek en akıllısı oluo ama ben dewamlı elden malzeme getırtıorum gercekten secenek ımkanı cok oluo we daha ucuza denk gelıo
 

Selim Çam

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Kasım 2006
Mesaj
1.849
Tepki
457
Şehir
İstanbul
100 dolar / 100 euro'ya kadar olan spor malzemelerinde gümrükte sorun çıkartmaması lazım. Ki bavula doldurup o limitleri aşanlar var epeyce. Bence macera olarak görülse de girmeye değer. Bayağı uygun çünkü. Ebay'dan alacaksanız Paypal gerekiyor ki onunla hangi bankalar uyumlu çalışıyor bilmiyorum. Kimi kredi kartlarını tanımıyordu bir ara, yine öyle olabilir.
Örnek verecek olursam da yurtdışından kadrosu 200 euroya geldi bir arkadaşın.
 
  • Beğen
Tepkiler: happy_feet

macerakolik

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Ekim 2006
Mesaj
3.858
Tepki
2.696
Şehir
Esenyurt-İstanbul
İsim
Soner
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Ben Ebay'dan ebay.nl sitesinden Hollanda'da yaşayan ve o dili bilen arkadaşa tercüme ettirerek katlanan bisiklet baktım. Satılan yer arkadaşımın yaşadığı yere uzaktı ve onun evine adrese teslim 25 Eur'ya gidiyordu. Türkiye'ye 30 Eur'yo geliyordu ve adrese teslim olduğu gümrük vs. hiçbir problem olmadığını direk DHL yada TNT firmalarıyla normal gönderi statüsünde geliyor ve kontrolü DHL firmasının elemanları yapıyor ve bisikleti onaylıyor. Biz öyle bilgi almıştık ama sonradan Aslı Bisiklet'in Türkiye'ye Dahon marka katlanır bisiklet ithal edeceğini öğrenince şuan içi askıya aldım.