Scudo Sports

Turlarda ne kadar harcama yapıyoruz?

Gündoğarken

Daimi Üye
Tepki
206
Başlangıç
2008—09
Bisiklet
Sedona
Hadi kilometrede kaç kuruş yaktığınızı hesaplayın. :p
130 kilometrede
1 Tadım bar/snickers:1.5 tl
1 Powerade sporcu içeceği: 3 Tl
~50. Kilometrede çay-kahve molası:~3 tl(Rotaya göre değişiyor. Köy kahvesiyse az maliyet, dinlenme tesisiyse çok maliyet)
80-90 kilometrede yemek molası(sandviç/tost vs.- ayran): 7 tl
2-3 adet şişe su(çeşmeli rota değilse): 1.5 tl
=~16 tl
Kilometrede 12 kuruş yakıyorum.
Sanırım biraz fazla.
100 kilometre altında yalnızsam pek durmadığım için neredeyse sıfır harcama ile bitiriyorum.
100 kilometreden uzun bir rotaysa yemeksiz yapamıyorum pek. :kötü:

Scudo
Ben herşey yanımda sırt çantamda evden ekmek arası birşeyler onun dışında maden suyu oda yanımda tane 1 tl nadirde olsa durur bazen çay içerim oda 1.25 yada 1.50 felan başkada harcamam yok.

Şuan her ne kadar üniversite nedeni ile spora uzak olsam da, memlekette iken 2 günde bir sabit 90-100 km arası bir rota için geçerli bu durum.
Ben kahvaltı tarzı beslenmeyi daha çok seviyorum, yani evde kahvaltı yapsam bile turun ortalarına doğru meşhur Necati Usta'dan bir tahinli bir de zeytinli poğaça yanına kola toplam 5 lira yapıyor.
Bazen turun sonlarına doğru soda+çikolata=3 lira.
0,08 kuruş çıkıyor ortalama.
@Eray Gündoğdu Başka bir rotam var 170 km orada işler değişiyor yemeksiz dediğiniz gibi olmuyor :p Haliyle yakıt masrafı artıyordur.

@ASAP Rocky başka araçlarda yiyecek maliyeti daha da artıyor bence. Oturduğu yerde sıkılıyor insan daha fazla tüketiyor.
Yakma işin esprisi sadece :p Bisikletin bana verdikleri maliyeti dengeliyor.

• Beğen
Tepkiler: Cem Ç
@Eray Gündoğdu

istanbulda otomobil kullanmak delilik özellikle kadıkoy gibi sahil tarafında yazın tum haftasonları bakıyorum 1 arabada 1 kişi kaldırımlar yolların 2 şeridi cadde sahil gitmiyor öyle arabanın içinde trafikde bekliyorlar. avmler öyle tum otoparkları binlerce araçla dolu yer yok hiçbirinde

otomobil km de 1 lira yaksa 10 km de 10 lira şehir içi trafikde dur kalk trafikde yazın klimayıda açıcaksın o da etki edecek ortalama 5 km 1 saatde giderse diye yazıyorum + otoparkdı falandı filandı yer arıyacaksaın bulamayacaksın kaldırıma çıkacaksın bisiklet yoluna trafiğiydi cezasıydı köprü otoyol vs geçiş ücretleriydi falan derken bir de girdin bir avmye 100 lirada oraya bıraktın

bir de yedin içtin falan derken kiloda aldın trafikde delirdin stress den kalbin yoruldu doktora gideceksin

5 km yi 1 saatde gidemedin

biz ne yapıyoruz bisikletle 5 km yi spor yaparak 10 15 dakikada gidiyoruz trafiğe takılmadan.

ben anlayamıyorum haftasonları ne zevk alıyorlar 1 saat de 2 3 5 km gitmek için o trafiğe giriyorlar

sonra o trafikden çıkıp kaldırıma arabasını park ederek üstüne mangal yapanları hiç yazmıyorum zaten onlar fazla et yemekten kalp doktoru ile meşgul oluyorlar ilerde

egzos dumanı eşliğinde cadde kenarında kaldırımda mangal yapmaktan ne zevk alıyorlar anlayamıyorum

haftasonu bakın yazın tüm sahil bostancı kartal arası böyle

gerçi yaz gelmeden başladılar

mangal sezonu çoktan açıldı yaşasın kaldırımda mangal keyfi bisiklet yolları mangalcılarındır

ramazan da sayıları gunduz azalıcak yalnız akşamdan sabaha tüm bisiklet yollarını tavuk kemikleri içinde bırakıcaklar yanınızda 3 yedek iç lastik taşıyın

@Cem Ç ben o konuda rahatım. Yaşadığım yerde bırakın bisikleti yürüyerek bile çoğu yere kolaylıkla ulaşılıyor. Ancak bir kavşak noktası olduğundan trafik oldukça tehlikeli, yoğun ve düzensiz. Aynı zamanda yokuşları meşhur. Şehiriçi kullanım için pek uygun değil bence. Bisiklete genelde ulaşım amaçlı değil zevk ve performans amaçlı biniyorum. :)

@bilgin b. Amerikan arabalarından fazla sanırım.:D

• Beğen
Tepkiler: bilgin b.
@Bicycle_Dream Höşmerim yolda bulamıyorum köy hayrı falan yoksa. Zaten hafif bir tatlı. Ama kestane şekeri buralara da yayılmış. Yolda arada faydalanmıyorum desem yalan olur. :p

qb5zJQ.jpg
@Cem Ç

url
hocam :) yangın sandım ilk :D

@Cem Ç

Yazdıklarınıza katılmamak mümkün değil....

ben geçen yazki turumdan örnek vereyim.

günlük harcama miktarım 7-10 tl arası değişiyordu, buna bazı günler 1 bira da dahildi.

günde 1 ekmek = 1 lira
bim'den aldığım üçgen peynir (3-4 gün idare ediyordu): 2-3 lira
domates salatalık: 1-2 lira (bittikçe köylerden az az alıyordum)
zeytin: az alıyordum, 2-3 lira
şok'tan vatan kahvaltı sosu: 2-3 lira (4-5 gün yiyordum)
bira: 7 lira

buna aklıma şu an gelmeyen 2-3 kalem daha eklenebilir. su vs. gibi şeyleri de ekleyin tabii. ama onu da genelde çeşmelerden dolduruyordum.

yani anlayacağınız bazen sadece 1 ekmek almak yetiyordu günde. çünkü diğer malzemeler artmış oluyordu. arada sırada güzel yemek yediğim de oluyordu tabii, onlar da tuzu biberi. ama yemeseniz de yol alırsınız.

geçen yaz toplam gittiğim mesafe: 1600 km.
harcadığım toplam para: 500-600 tl (buna alkol, 3 gece kaldığım kamping ücretleri ve arada sırada yediğim restoran/lokanta yemekleri dahil. istanbul'a dönüşte bindiğim otobüsün parası da dahil - 80 liraydı.)
denize girdiğim koy-plaj sayısı: sayısını hatırlamıyorum bile :)
konaklama: bin yıldızlı çadır
toplam gün sayısı: yaklaşık 25-30 gün sürmüştü, tam hatırlamıyorum.

bu tatili herhalde araba+otel konaklamasıyla yapsaydım cebimden en az 10.000 lira çıkardı.

valla eşim dostum bana "maceraperest", "fakir misin olum bu ne", "üniversiteli işi bunlar" falan diyor hala. yaşım neredeyse 30. ben bundan zevk alıyorum, kim ne derse desin. yollarda kendimi sınıyorum. gücümü test ediyorum. limitlerimi belirliyorum. gezdiğim ve gördüğüm bakir yerler ise cabası. herkese tavsiye ederim. büyük zevk.

En kötü beş yıldızlı herşey dahil konseptinde otel ücreti sezonda 250-300 tl. Herkes bir sekilde böyle bir tatil geçirdiğinden neler yaşadığını bilir. Etlerin ne olduğu belirsiz, yapay şekerlerle yapılan jöle kıvamında tatlımsıĺar, kahvaltıda şöyle bir ezine peynire hasret gitmek, sucuğu hiç görmemek. Sulandırılmış içecekler, sosis salami olmayan pizza peynirsiz gözlemeler. Şimdi sen otelde bir kişi için vermiş olduğun ücretle bir haftalık kamplı tur yapmak niyetindeysen o iş olmaz. Hadi geçtim günlük 300 tl leri bir 50-100 tl harca yediğin içtiğin ağzından burnundan gelir. Yani demek istediğim kamplı tur yapıyorum diye iyicede kısmayacaksın. Elaleme hava olsun diye gittiğin beş yıldızlının ücretinden kısıyormusun bakaĺım.

@mehmetsunu Ne demek istediğinizi anlamadım. Ben şahsen 300 lirayla da 1 ay boyunca kamplı tur yapabilirim. Yeri gelir sucuğumu da yerim, yeri gelir sebzemi de pişiririm. Hatta bazı akşamlar bira bile içerim. Bu neyi nereden ve ne ölçüde aldığınızla ilgili bir şey.

@Birhan K.

dediklerinize birebir katiliyorum . Su soda vs gibi ihtiyaclar icin a101 sok bim vs marketleri tercih edebilirsiniz . Artik 10 bin nufuslu anadolu ilcelerinde bile elbet bi a101 bim vs oluyor . Pazara denk gelirsen meyveni vs alirsin . Km basina az yakmak cok zor olmasa gerek

Şu an ramazan dolayısı ile istesemde hiç bir şey yakamıyorum :D

• Beğen
Tepkiler: SEYYAH OZİ
@Eray Gündoğdu
Hocam çok yakıyormuşsun sen :D
Snickers nerde 1.5 lira depolayım eve, nereye sorsam 2 lira :(

Ben 90-100 km de iki popkek, 1 litre su yakıyorum.
175+ da ise yine 2 popkek, sonra benzinlikten su takviyesi ve yine kek, snickers tarzı atıştırmalık. Simit bulduğum yerde simit yerim :D

Benim 175+ çıktığım antremanların maliyeti 7-8 lira en fazla.
100 km lik antremanın maliyeti ise 1 lira :D

Geri