Scudo Sports

Türkiye'nin İlk Lise Bisiklet Takımı: Kabataş Erkek Lisesi'nden

Gixxer

Forum Demirbaşı
Tepki
373
İsim
Yiğit Tabas
Bisiklet
Focus
Türkiye'de liseler arasında bir ilki gerçekleştirecek olan Kabataş Erkek Lisesi'nde resmi bir bisiklet takımı kurulması için faaliyetlere başlandı ve adaylar belirlenerek seçmelerin yapılacağı tarih belirlendi.
Murat Suyabatmaz'ın antrenörlüğünü yapacağı takıma hem öğrenciler hem de bisiklet camiası tarafından ilgi büyük.
-Haberler güncellenecek.

Scudo
Umarım tüm liselere sıçrar kısa zamanda. Liseler üzerinde bu kadar sorun olan günlerde sevindirici bir haber.

@Gixxer bu süreçte maddi manevi olup bitenleri paylaşırsanız çok sevinecem.
böylesi bir niyeti uzun zamandır ferden ben de taşıyorum.
kutlarım.

İnslh başarili olur gercekten cok guzel bir haber

iyi ama şimdi bunlar tayt falan da giymek ister.
milli ve manevi değerlerimize ters bu girişimi esefle kınıyorum.
milli eğitim bakanlığını ilgililer hakkında derhal göreve davet ediyorum.
kesinlikle kabul edilemez böyle bir şey.

Okula bisikletle gidip gelmek için müdürle konuştuğumda git kapıya bağla ama çalınırsa biz karışmayız demişti. diğer liselere sıçraması on yıllar sürer

• Beğen
Tepkiler: BarisBJK
@olympos
Devlet 1 milyon bisiklet dağıtacağına, her okula kapalı bisiklet park yeri yapsa daha iyi bir iş yapmış olur. Kapalı derken de maksat çocuklar teneffüslerde zırt pırt gidip oynamasınlar. 3 km için servise binen çocuk bisikletle gidip gelir ne güzel.

Ama amaç gerçekten bisiklet kullanımını artırmak olmadığından böyle bir iş yapmaz yüce devletimiz. Bazı bisiklet firmaları zengin olsun yeter yani sonuçta.
Hem bisiklet demek medeniyet demek, nemize gerek bizim. Ters gelir bize medeniyet. Baş tacı ettiğimiz şiirlerimiz bile medeniyete canavar diyorken hem de...

Kolay kolay sıçramaz :) insanlar amelelik olarak görüyor.İlçede hiç kulüp,topluluk vb. olmadığı ve kimsede el atmaya niyetli olmadığı için ben de bir lise öğrencisi olarak bisiklet kulübü kurmak için faaliyetlere başladım ama şimdilik 6 kişi toplayabildim , onlar da 25-35 yaş bandında yaza inşallah 15-20 kişi çıkarız...

@yakubi öncelikle şunu belirtmek istiyorum arkadaşlar kendim de Kabataş Erkek Lisesi öğrencisi olarak bir işte daha ilke imza attığımız için gurur duyuyorum ve belli bir süre içinde diğer liselere de bu akımın sıçrayacağını umuyorum.
Gelişmeleri en ince ayrıntısına bu konuyu güncelleyerek yazacağım tabi ki, bu konuda şüpheniz olmasın. :)

KEL "Karanlığa Işık Tutanların Lisesi" olarak bilinir, bundan dolayı bisiklet kulübünün açılması ve diğer sayısız kulüp organizasyonlarında olabildiğince bağımsız (bir kurum veya şahısa direkt yoldan bağlı olmadan) ve kendi imkanlarımızı kullanarak yenilikler üretmeye ve projeler geliştirmeye çalışıyoruz. Bunda kuşkusuz öğrencilerin ve bilinçli öğretmenlerimizin desteği, ilgisi büyük rol oynuyor. Daha öncesinde de Çanakkale Şehitlik'ine İstanbul'dan pedallayarak organizasyonlar gerçekleştirmiştik ama çok fazla yere ulaşamamış sesimiz anlaşılan. Bu başlıkta gelişmeleri sizlerle paylaşarak diğer okullara da örnek olup bu akımı yaygınlaştırmayı istiyorum. Sadece Kabataş'ın değil, tüm okulların bisiklet başta olmak üzere ülkemizde görmesi gereken ilgiyi göremeyen projelerini birbirimize duyurmayı ve yayarak desteklemenizi rica ediyorum. :)

• Beğen
Tepkiler: Bekir Ş.
Bir Kabataşlı olarak çok sevindim.
Bahar aylarında da Çanakkale turu düzenlemişlerdi. Güzel bir gelişme.

Kurulursa çok güzel bir iş olur merak ettimde okulda kaç kişi bisiklet sporuyla ilgileniyor? Biz yeni yeni yayıyoruz 2 kişiyiz daha okulda

Ben de antrenör sertifikası alıp resmi olarak kendidi okulumda öğrencilere kulüp açmak istedim ama federasyon bir türlü kurs açmadı. Ben de Takibi bıraktım sonra.

Seçmeli sportif etkinlikler dersinde Bisiklet seçelim ben derse gireyim dedim. Beden eğitimi öğretmeni varken sportif etkinlikler dersini size veremeyiz dediler ne güzel değil mi?

@bahadir3455 okulumuzda biyoloji hocamızın önderliğinde işleyen hali hazırda bir bisiklet kulübü vardı ve aktif olarak işliyordu bu kulüp. Tabi bu kulüpte profesyonel idmanlar yerine keyif sürüşleri ve turlar düzenliyorduk. Bisiklet takımı ile işi yarışma düzeyine getirmeyi amaçlıyoruz.

@Gixxer
2005 mezunu bir abiniz olarak şimdiden başarılar diliyorum. Bisiklet antremanları,özellikle de yarışa hazırlık amacı ile yapılıyorsa ciddi bir emek ve zaman istiyor. Bu, birçok liseli arkadaşımız ve velileri için kabul edilebilir bir durum olarak görünmüyor. Sonuçta çocukların ilk ve en büyük hedefi genellikle üniversite sınavı. Dengeyi kurabilmenizi temenni ediyorum çünkü ben hiç kuramadım ve pek iyi bir sınav süreci yaşamadım :)

• Beğen
Tepkiler: Gixxer
@Soner Közen haklısın abi. 11. sınıfa kadar işler rahat gidiyor aslında ama 11. sınıftan itibaren sınav dönemi kendini hissettirmeye başlıyor. Bakalım artık bir şekilde dengeyi sağlayacağız. :)

Geri