Scudo Sports

Türkiye'nin ilk kapalı velodromu Konya'ya yaptırılacak!

İsmail Selçuk

Founder Pelokon Cycling Team on Strava
Tepki
2.481
İsim
İsmail SELÇUK
Başlangıç
1997—98
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Konya'ya yapılacak Türkiye'nin ilk kapalı veledromu için start verildi.

dfgdfg.jpg

Türkiye Bisiklet Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, projesi Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan kapalı veledromun inşa edileceği alan belirlendi.

Bisiklet sporunun gelişimine büyük katkı sağlayacak veledrom, Meram ilçesi sınırları içerisinde Dutlukırı bölgesinde yapılacak.

1515524086.jpg

Spor Genel Müdürlüğü tarafından Konya'ya kazandırılacak Sporcu Kamp Merkezi'nin yan tarafında belirlenen veledrom alanı, yaklaşık 90 bin metrekareden oluşuyor.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Fatih Sert'in takibinde Büyükşehir Belediyesi meclis gündemine alınan plan revizyon kararı ile arsa ihale aşamasına hazır hale getirilmiş olacak.

kaynak: (link)

Scudo
@atasoy

abi duyumlar vardı başkan açıklamıştı da işler yavaş yavaş netleşiyor. İyi olacaktır inşallah.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Çocuk iken Konya da yapılan bisiklet yarışlarını izlemek çok heyecan vermişti. Hala aynı heyecan ile bisiklet sporu yapıyorum. Ülkemiz için başarılı sporcuların yetişmesini sağlayacak güzel bir tesis olur umarım.

@erguller Ülkede her spor dalı için ciddi tesisleşme ve tabi ki bunların içinin doldurulması lazım. Bence İstanbul'a en az 2 (and. ve avr. yakalarına) diğer büyük şehirlere de böyle tesisler yapılmalı. Çeşitli teşviklerle çocukları, gençleri kötü alışkanlıklardan, internet cafe gibi değişik ve sanal ortamlardan uzak tutmak gerekiyor. Keşke başarabilsek...

777751.jpg

drg5w96x0aavlri.jpg

Konya'ya yapılacak Türkiye'nin ilk kapalı veledromu için start verildi. Türkiye Bisiklet Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, projesi Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan kapalı veledromun inşa edileceği alan belirlendi. Bisiklet sporunun gelişimine büyük katkı sağlayacak veledrom, Meram ilçesi sınırları içerisinde Dutlukırı bölgesinde yapılacak. Spor Genel Müdürlüğü tarafından Konya'ya kazandırılacak Sporcu Kamp Merkezi'nin yan tarafında belirlenen veledrom alanı, yaklaşık 90 bin metrekareden oluşuyor. Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Fatih Sert'in takibinde Büyükşehir Belediyesi meclis gündemine alınan plan revizyon kararı ile arsa ihale aşamasına hazır hale getirilmiş olacak.

Kaynak: (link)

• Beğen
Tepkiler: İsmail Selçuk
Konuyu hortlatmak gibi olacak ama önem değeri yüksek bir proje. Ne halde şu anda hiç gidip gördünüz mü o alandaki çalışmaları. Şuan sancak mahallesine yapılan bir adet parkur var acaba bu veledrom işi araya mı kaynatılmaya çalışıldı hiç haber alamadım son günlerde. Çok önemli benim için ve herkes için :)

Haberin ilk yapıldığı tarihe bakıyorum; ocak 2018
Haberde start verildi diyor.

Aradan neredeyse 2 yıl geçiyor, kasım 2019'da bir haber daha;
Gençlik ve spor bakanı, Konya’da yapılacak Türkiye’nin ilk kapalı veledromu için İsviçre’de. Velodrom projesi için örneklerini yerinde incelemek bla bla...
(link)

sonuç;
Ortada şu an bir şey var mı yok mu bilmiyoruz.

Dutlukırında bir iki aydır bi spor alanı insaatı var. Yoldan biraz içeridd kalıyor yolda küçük bi tabela var spor tesisi filan yazıyor. Bende merak ediyordum ne olduğunu muhtemelen bu tesis diye düşünüyorum. Vinç filan kurulmuş büyük bi tesis olacak gibi. Yakın zamanda gidecem daha net bilgi edinirsem buraya yazarım

@Peugeott12 Ben de bir önünden geçeyim merak ettim açıkçası

bugun önünden geçtim üşenmedim bi km ana yoldan içeri girdim bi inşaat var. 2018 de başlamış işin teslimi 2020 aralık diyor ama daha yüzde 10 u anca yapılmış. Konya kamplı sporlar merkezi inşşatı yazıyor.
İki tane yan yana inşşat var anladığım haberdede bshsedildiği gibi birişi kamp tesisi birisi veledrom. Daha kaba inşaatın yüzde 10 bitmiş twmel atılıp bi kat çıkılmış. Giriş yasak diyordu girdim bisikletle resim çekmeyi de düşündğm ama çaluşanlar vardı cesaret edemedim sonuçta dağın başı bi allahın kulu yok

bugun önünden geçtim üşenmedim bi km ana yoldan içeri girdim bi inşaat var. 2018 de başlamış işin teslimi 2020 aralık diyor ama daha yüzde 10 u anca yapılmış. Konya kamplı sporlar merkezi inşşatı yazıyor.
İki tane yan yana inşşat var anladığım haberdede bshsedildiği gibi birişi kamp tesisi birisi veledrom. Daha kaba inşaatın yüzde 10 bitmiş twmel atılıp bi kat çıkılmış. Giriş yasak diyordu girdim bisikletle resim çekmeyi de düşündğm ama çaluşanlar vardı cesaret edemedim sonuçta dağın başı bi allahın kulu yok
O tür yerlerin inşaatının çoğunluğunu ince inşaat oluşturur. Kaba inşaatında diğer yapılar kadar yer tutan bir şey yok. Çatısı muhtemel kafes sistem olacaktır ki yapımı çok kolay. Taşıyıcı sistem betonarme +çelik destekli olabilir. Bütün işçilik kaplama.

O tür yerlerin inşaatının çoğunluğunu ince inşaat oluşturur. Kaba inşaatında diğer yapılar kadar yer tutan bir şey yok. Çatısı muhtemel kafes sistem olacaktır ki yapımı çok kolay. Taşıyıcı sistem betonarme +çelik destekli olabilir. Bütün işçilik kaplama.
Dediğiniz gibi ile olsa bana göre geçen 2 yılda sadece temel atılmış olması da saçma.

Bir zamanlar oturduğum mahallede toplu spor kompleksi yapılacak diye belediye yer çevirdi yazışsyrını afişlerini falan yazdı, şuanda üzerinde 5 bloktan oluşan rezidans site var.

Umarım dediğiniz gibi ince iş ile biter böyle bir şeylerin yapımı için geç bile kalındı.

Dediğiniz gibi ile olsa bana göre geçen 2 yılda sadece temel atılmış olması da saçma.

Bir zamanlar oturduğum mahallede toplu spor kompleksi yapılacak diye belediye yer çevirdi yazışsyrını afişlerini falan yazdı, şuanda üzerinde 5 bloktan oluşan rezidans site var.

Umarım dediğiniz gibi ince iş ile biter böyle bir şeylerin yapımı için geç bile kalındı.
Muhtemelen zemin + temel ile uğraştılar. Bu sene de marttan hazirana kadar tüm işler durdu zaten. Pek çok firma pandemi sebebiyle işlerini yavaşlattınve ve mücbir sebep olduğu için süre uzatımı istiyor. Şirketin durumuna bakmak lazım.

Muhtemelen zemin + temel ile uğraştılar. Bu sene de marttan hazirana kadar tüm işler durdu zaten. Pek çok firma pandemi sebebiyle işlerini yavaşlattınve ve mücbir sebep olduğu için süre uzatımı istiyor. Şirketin durumuna bakmak lazım.
İşin zor kısmı yapılmış çünki yapılan yer dağlık. Temel ve zemin için kırma işlemi filan yapılmıştır . Eğer durmaz da çalışılırsa seneye biter gibi duruyor

Konya’da açılacak olan Veledrom’un inşası hızla devam ediyor.
Veledrom’un son vaziyetinden kareleri sizlerle paylaşmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz.

1624115932783.png

(link)

görüldüğü kadarıyla kaba inşaat devam ediyor hala...

Geri