Scudo Sports

Türkiye'nin en dik yokuşları (bisikletle çıkılabilen)

@Ertan M.

pokut tırmanışında her km ye ortalama 125 metre irtifa kazancı giriyorki ha pokuta çıkmışsın ha merdiven tırmanmışsın.

• Beğen
Tepkiler: Ertan M.
Scudo
@Melih Çolak
Katılıyorum. Arabayla çıkarken yoruluyorum.:p
Birde suadiye tarafından çıkan bir yol var(gazi mustafa kemal cad.). Onu denediniz mi?

Bence @mehmetsunu bey'in anlatım tarzı gayet hoş. Bu tarz tanımlamalar zaten toplum içinde olağan şekilde kullanılıyorlar. Kendi adıma abes bir durum göremediğim gibi verilen tepkileri de komik buldum...

@Kudret Kurtcebe o segmenti alacam bu yaz kısmetse :) 4 dakika boyunca 350 watt basabilirsem :D

@mehmetsunu uyarı verirsem bir süre forumdan uzaklaşacaksınız, 30 ceza puanınız var zeten. Dikkat edin lütfen...

Konya ile başlayalım
Seydişehir çevre yolu çıkışı https(link)
Yaka meram kampüs çıkışı. (link)

Akyokuş. (link)

Cingen yokuşu. (link)
Fark ettiyseniz o bölge dağlık bu nedenle her yolu ciddi rampa..

İzmir teleferik. (link)

Karaman başyayla (link)

Karaman ermenek barajı (link)

Karaman serper ermenek arası (link)

@cyclistinnature

@cyclistinnature sayende bikeroll'da yeni bir eğim rengi gördüm. Gri rampalar varmış, >48% diyor :eek:

• Beğen
Tepkiler: cyclistinnature
Merhabalar ben şuan denedim de nasıl kullanıyoruz? :) İngilizce ve renkler var yüksekliği anladım ancak eğim de biraz sorun yaşıyorum :)

@Hami Bulut
Haritada bir nokta belirleyip başlangıç noktası olarak atayın (sağ tıklayıp set as start point)
Gitmek istediğiniz noktayı belirleyip hedef olarak atayın (set as destination)
Bunun yerine iki arama kutusuna google haritalarının bulabileceği yer adları girip otomatik seçmesini sağlayabilirsiniz. Road bike ile MTB arasında seçim yaparak ana yollar ve varsa kestirme tali yolları önermesini sağlayabiliriz.
Rota tam olarak aklınızdaki yollardan geçmiyorsa, istediğiniz noktaları geçiş noktası olarak işaretleyin (add middpoint), çift tıklayarak eklediğiniz geçiş noktasını silebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Devenez ce que
@Özcan. Teşekkür ederim abi ben onları yaptım da bu eğimi öğrenmekte biraz sorun yaşıyorum yüksekliği falan veriyor ancak bu renkler ne anlama geliyor onu da çözemedim

@Özcan.
@Özcan.
Evet bende tırmanırken görmüştüm strava kaydını bulursam onuda yazayım

@Serkan Mıstınoğlu

hadi be o kadar olmuşmu.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@Hami Bulut fareyi eğim grafiği üzerinde gezdirince hem haritada hangi noktaya karşılık geldiğini görüyorsun, hem de o noktayla ilgili mesafe, rakım ve eğim bilgileri görüntüleniyor. Açılan bilgi kutusundaki son satır eğimi söylüyor.
Görebildiğim kadarıyla yeşil renk <-20 iniş, mavi -20 ile 5 arası düz yol, sarı 6-12 arası tırmanış, kırmızı 12-48 arası tırmanış, gri 48 ve ötesi duvar oluyor. Yani bikeroll eğimleri 5 kategoride toplamış.
Bu site kullanımı çok kolay, onun için tercih ediyorum. Ama detaylı rampa analizi için Mapmyride tavsiye ediyorum tekrardan. Hangi nokta yüzde kaç eğimli, daha çok kategoriye bölmüş. Ancak kullanımı biraz daha karmaşık, gerektikçe bakıyorum.

Siteyi Türkçeye tercüme etmek için geliştirici arkadaşa mail attım, yanıt gelirse inşallah kullanışı bir nebze daha kolaylaştıralım :)

edit: Çevirdim, 2-3 saate eve geçip yükleyecek arkadaş :D

@cyclistinnature

İzmir teleferik e giden yol varmıydı yeni gördüm. Eğer bisikletin gideceği bir yol varsa ki öyle görünüyor ulusal rampa yarışımızı burada tertip edebiliriz. Şu an rekor elinde. iki km bile olmayan bir mesafede 350 metre irtifa kazancı müthiş.

(link) balçova teleferik çıkışı strava kaydı. Bugüne kadar çıktığım en zorlayıcı yol burasıydı. Torosları aştım böyle yol görmedim.

Askere gelmeden önce gezinti amaçlı turlarımdan biriydi. Aslında çıkma niyetim yoktu hatta bu yüzden termal tarafından geldim rampayı ayakta çıktım. Sonra bu yola girince ben napıyorum dedim. Arada durdum ormanlık alan olunca bikaç meyve topladım yedim falan :)

@cyclistinnature

evet bir deneyimlemek lazım. Düz duvara tırmanır gibi. Anca pedal kesmeden ayakta çıkılır gibi.

• Beğen
@Özcan. Tekrar teşekkür ederim abi şimdi anladım. :)

@mehmetsunu pedal kesmeden ve ayakta. Çok zorlar ben çok dik 2 yerde sağ sol yaptım. Hatta yürüyüşçüler vardı. Biz yürüyerek çıkamıyoz sen taktik geliştirmişsin falam diye takıldılar . Direk çıkmayı bende denedim ayağada kalktım öncesinde.tempoyu ayarladım ama dediğim gibi çok kırıcı yerler var

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
@cyclistinnature

evet zigzag taktiği her zaman işe yarar, soluklanma fırsatı veriri ama yol genişmi bakalım. Değilse yapılacak bir şey yok.

• Beğen
Geri