Scudo Sports

Türkiye'den çılgın bir adam Japonya'ya doğru bisikleti ile yola çıkar

@globeriders

gizem sende mi buradasın sanada teşekkür ederim : )

Scudo
@Gurkan Genc

Sevgili Gürkan,
bizim buradan sana vereceğimiz katkı, geçtiğin çöllerde tekerleğine yapışan bir kum tanesinin yaptığın 8000 km'ye oranından daha fazla değil.

Sen alçakgönüllü davranarak herzamanki gibi kendi kişiliğini ve de çok güzel tekrardan ispat ediyorsun .
Ama biz izleyicilerinin böyle yapmamıza gerek yok.

MÜTHİŞ, :in: MASALSI,:in: İNANILMAZ, :in: HARİKA, :in: OLAĞANÜSTÜ, :in: FEVKALADE :in: bir tur yapıyorsun. Benim burada senin blogunu okuttuğum , fotoğraflarını gösterdiğim, videolarını izlettiğim hiçkimsenin yaşadığı gururdan ve hissettiği o " aşkınlık" duygusundan dolayı gözlerinin yaşarmadığını görmedim.

Ortada TABU falan bırakmadın, artık kimsenin uzun bir tur için geçerli bahanesi yok. :)

@Soner Sarihan

Genede olabilir diye 2011 de başlayacağım turu duyduktan sonra sanırım tur konusunda 1 adım daha sıçrar bu ülke

müthiş bir tur. mükemmel bir özveri gerektiren çok yorucu bir o kadar da anlamlı bir tur. tebrikler diyebilecek başka bişey bulamıyorum yolunuz hep açık olsun..

güney kore de de ulaşmam gereken son noktaya geldim. Seyahatinde sonuna yavaş yavaş yaklaşıyorum. Bir terslik olmazsa ocak sonu gibi Türkiye de olacağım.. Fotoğraf sergisi, Türkiyenin 4 bir yanındaki okullarda minik seminerler, çıkacak kitabın hazırlıkları ve 2011 de ki başlayacağım yeni turun hazırlığı.. Yeni bir vide o koydum blog adresime. Keyifli seyirler

@Gurkan Genc

Gürkan bey, inanılmazı başarmanıza çok az kaldı desenize... Yolunuz ve bahtınız açık, pedalınız güçlü olsun... :in: Mersin'den sevgilerimle...

Güney Kore de bitmiştir.

Yolculuğum sırasında hep Güney Korelilerin çok misafirperver olduğunu, Türkleri çok sevdiklerini dile getirdim sizlere. Yeni nesil 2002'deki dünya kupası sırasında bizim 3. onların 4. olduğu maçtan bizi bilirler. Maçı izleyen dedeleri ve babaları da o esnada aslında Türklerin Kore savaşı sırasında bu ülke bir destan yazdıklarını anlatırlar. Gençlik işte kiminin bir kulağından girer diğer kulağından çıkar.
Önceki yazımda kuzeyde bir şehirde kamp attığımda teyzenin bana çorba getirdiğini söylemiştim. Şimdi sanmayın ki o çorbayı o teyze şehrine gelen her turiste verir. O teyzenin savaşı gördüğünü ben Türk bayrağına bakışından anladım.

Dünyanın en büyük okyanus akvaryumlarından birine gittim, gazetelerde, radyolarda çıktım, turum hakkında belgesel yapıldı, bir çok yeni insanla tanıştım. Dolusuyla macera ve anı birikti. Defterimde artık yer kalmadı. Blogda Güney Kore ile ilgili anlatacaklarım şimdilik bu kadar..

Sevgiler, Saygılar. gürkan genç

yolun açık olsun brother ....

Japonya açıklarından gelen sesi duydunuz mu dostlar.:eek:
Depremleri ile, tsunamileri ile bildiğimiz bu denizden öyle bir kırılma sesi geldiki !
Ta burdan duyuldu. Büyük bir şey yıkıldı, büyük ve çirkin bir şey yıkılıp gitti.:eek:

Bir tabu yıkıldı dostlar, büyük bir yapamazsın, gidemezsin, olmaz, yarı yoldan dönersin, imkansız, olanaksız duvarı çöktü gitti, hemde çatır çatır çatlayarak, gümbür gümbür devrilerek.

Türkiye den Japonya ya kadar, dünyanın en yüksek geçitlerinden , dünyanın en büyük çöllerinden, aylarca ve binlerce km geçerek hemde bisikletle gidilebiliyormuş.:in:

Şimdi, bazılarının spor diye yaptıkları , birilerinin başarı diye öne sürdükleri ne varsa işte bu çöken bu dev duvarın altında görünmez halde şu anda.:eek:

Tekrar tebrikler kardeşim.:in: :in: :in:

@Gurkan Genc

Kutlarım sizi Gürkan bey... İnanılmaz bir başarı ve öykü koydunuz ortaya... O kadar yükselttiniz ki çıytayı, helal olsun size... :in: Sağlıklı bir ömürde başarılarınızın devamını dilerim... Mersinden saygı ve sevgilerimle...

tebrik ederim :) Türkiye ye dönünce haberlere çıkarsın belki ama bizim medya bir bisikletliyi türkiye den japonya ya gitti diye neden haber yapsın ! önemsiz birşey bu !

tebrikler arkadaşım, yolun hep açık olsun..

gerçekten süper ötesi büyük bir proje, bir destan, bu maceranızı torununuz torununa anlatacak ve ben böyle bir adamın torunuyum diyecek. çok büyük tebriklerimi ve saygılarımı sunuyorum.

tebrikler gelirken bir xtr set alırsın artık kendine ucuzdur japonya'da :) hatta mümkünse bisiklete iki adet aynakol iki adet ruble taktır..

Gerçekten inanılmaz denebilecek bir şey başardınız Gürkan Bey. Acaba turunuz Japonya'nın neresinde bitecek ? Bütün Japonya'yı güneyden (Kyushu) kuzeye (Hokkaido) geçecek misiniz? Bu arada Japonya'nın 4 ana adasının en eski halkı, geçmişte ayrıca Sahalin (Japoncası: Karafuto) ve Kuril (Japoncası: Chishima) adalarında da yaşamış ve adalara anavatanları Mançurya'dan Kore üzerinden gelen Japonlar'la büyük ölçüde karışmış Ainu'lardır.

Gerçekten tebrikler Gürkan Bey, mükemmel bir duygu olsa gerek yaptığınız. Umarım en kısa zamanda tanışma fırsatımız olur.

Geri