Türkiye'deki kazaları önlemek için neler yapılmalı?

Scudo

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2005
Mesaj
3.888
Tepki
8.301
Şehir
İznik
Bisiklet
Cannondale
Gelişmiş dünyanın yaptığı gibi deniz , demir ve hava yollarına öncelik vermeli.
Otobüslerin, kamyonların üzerine maşallah yazmanın, araç ilk alındığında kurban kesmenin temelde bir işe yaramayacağını artık fark etmeli.
 
  • Beğen
Tepkiler: BF Okuru

tansu berkay

Forum Demirbaşı
Kayıt
11 Aralık 2005
Mesaj
458
Tepki
361
Şehir
istanbul cadde bostan
Bisiklet
Colnago
bana sorarsanızda herşeyden önce iyi bir trafik bilinci ve eğitimi gerekli vede en önemlisi araç kullanmayı erkeklik gösterisine dönüştürülmemeli.tabi saygı kısmını malesef dile bile getiremiyorum artık yol verenlere bile garip bakmaya başladılar.
 

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2005
Mesaj
3.888
Tepki
8.301
Şehir
İznik
Bisiklet
Cannondale
Sekülerleşmiş bir din anlayışı olmayan toplumlar sorunlarını , başka ulvi güçlere ve öteki dünyaya devrederek çözümsüzlük ile baş başa kalırlar. Ayrıca bana göre , genel problemler ( ülke sorunları ) tümevarım ile çözülemez. Tümden gelim ile çözülebilir. Bu şu demek sadece trafik sorununu çözmek mümkün değildir. Tüm sorunlar birbirine bağlıdır.
Mesela ben bir önceki mesajımda demir yolları güçlendirilmeli yazdım.Ancak Demir yollarının zayıf olmasının , sosyal , ekonomik, ahlaki ( yolsuzluklar ) sebepleri var. Avrupa birliğindeki toplam kamyon sayısından daha fazla kamyonun Türkiye yollarında olması gerçeği temelde nerelere kadar dayanıyor herkes tahmin edebilir. Birileri bol miktarda kamyon, benzin, lastik , yedek parça vb. vb. satarak otoyol ve yol yapım ihalelerine girerek zengin oluyorlar. Bunları yazacak medya yok, dava açacak hukuk sistemi yok, o hukukçuları yetiştirecek eğitim yok, bunların farkında olan halk yok vb.
Sadece trafik , sadece eğitim, sadece kadına şiddet, sadece bisiklet yolları neden yok sorunları tek tek ayrı ayrı çözülemez bence.
 

Selim Çam

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Kasım 2006
Mesaj
1.849
Tepki
457
Şehir
İstanbul
Benim trafikte en çok korktuğum iki şey birisi ızgaralar, diğeri de sinyalsiz birden şeritten şerite atlayan araçlar ve bisikletlerin trafikteki bir araçtan sayılması gerekliliği. Izgaralar şeritlerle paralel olmamalı asla; şerite göre yanlamasına olmalı. Araçlar da sinyal verseler ve saçma sapan sıkıştırmasalar çok iyi olacak.
 

Onur Kula

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Eylül 2006
Mesaj
994
Tepki
819
Yaş
40
Şehir
Alanya
İsim
Onur Kula
Bisiklet
Specialized
Bence bisikletlerimizi daha görünür kılmak için gündüz
bile flaşörlü farlar kullanmalıyız.

Ve maalesef Türkiye'de ışıklara güvenip hareket etmek bile güvenilir olmadığı için her şartta yolu kontrol etmek gerekir.

Herkeze kazasıs belasız günler dilerim...