Scudo Sports

Türkiye'de İlk 4X Yarışı

ilgili açıklamalar:

(link)

federasyon'un açıklaması:

Türkiye Bisiklet Federasyonu'ndan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne:

25.10.2007 tarih ve 11824 sayılı yazınız ile Polonezköy'de 4 Kasım 2007 tarihinde yapılması düşünülen 1. Adampol 4X Dağ Bisikleti Yarışları düzenleneceği bildirilmiş buna istinaden de 26.10.2007 tarih ve 1270 sayılı yazımız ile söz konusu yarış Federasyonumuzca uygun bulunmuştur.

Ancak, söz konusu yarışın yapılacağı parkuru hazırlayan yurt dışı ekibiyle yapılan görüşmeler sonucunda, parkurun elektronik malzemelerinin eksik olması nedeniyle bu alanda yarışın teknik açıdan yapılmaya müsait olmadığı tarafımıza iletilmiştir.

Bu nedenle uygun görüş verilen söz konusu yarışın yapılamayacağı mevcut eksikliklerin tamamlanmasından sonra parkurun kullanıma açılacağını bilgilerinize arz ederim.

Kaynak: 2teker.com

Scudo
Açık yüreklilikle söyleyebilirim ki 'elektronik' sisteme gerçekte ihtiyaç yok. Basit bir örnekle açıklayayım. Türkiye'ye chipler bu sene geldi. Oysa yıllardır pist yarışında sprint yarışları yapılmakta ve sonuçlar elle çıkartılmaktadır. Piste gidenler bilirler kimi zaman sporcular 60km hızın üzerinde ve tekerlek farkı ile bitişe girerler. On yıllardır yapılan bu yarışlar hakemler sayesinde elle ve gözle sonuçlandırılmaktaydı. Bu Türkiyeye özgü de değil, tüm Dünyada yıllarca pist yarışları elektornik bir sistem yada foto-finish olmadan sonuçlandırılmıştır. Hakemlik eğitimi almış yada almamış iki adet, gözü keskin insan ile bu iş halledilebilir ki, o gün UCI seminerini almış en az 3 kişi orada olacaktı.

Arkadaşlar görüyorum ki yarışın iptaline tepkilisiniz. Bunda da sonuna kadar haklısınız. Elimizden geleni yapmıştık yarış organizasyonu olarak. Doğrusu ya çok da fazla birşey yapmamıza gerek yoktu... Parkur zaten hazırdı ve tek yapılacak sponsorları bulup güzel bir çıkış kapısı hazırlamaktı. Onu da yapmıştık ki bu iptal kararı geldi perşembe. Canları sağolsun... 4X sporuna ilgi duyabilecek çok sayıda arkadaşımızın olduğunu gördük. Öyle ki halen arayıp kayıdımı yapabilir misiniz diyenler var... Üzülerek kendilerine durumu aktarıyorum. Federasyonun mutlaka böyle bir iptal kararında bildiği vardır diye düşünüyorum:) yoksa bu kadar insanın ahını alacak bir kurum yönetimi ben düşünemiyorum. Eminim yakında Federasyon kendisi isteklerinizi yerine getirmek üzere bir yarış ortamı hazırlayacaktır. Zaten hazırlamazlarsa bu kadar serzenişin altından kalkamazlar. Emin olun mesajlarınız yerine ulaşıyor... Ve en güzel çıkış mekanizması ve zaman sistemi ile önümüzdeki yıl federasyon gerekenleri yapacaktır. Ben öyle umuyorum. Yine de yarışı yapabilmiş olsaydık çok keyifli bir haftasonu geçirmiş olacaktık. Bir hatırlatma yapayım pazar günü hava açık gözüküyor ancak cumartesi günü bugünkü yağmur devam etmiş olsaydı parkuru kullanmayacaktık. Zira çamurda o parkuru kullanırsınız parkur hemen bozulacaktır. Lütfen bu bilgiyi aklınızda tutun. Biz pazar günü Polonezköyde olacağız mutlaka ama parkur çamursa sakın ola parkuru denemeye kalkmayın derim... Yazık o kadar emeğe ve devlet yatırımına. Bu sefer Federasyon parkuru kötü havada kullandığımızdan dolayı bizleri suçlayarak, yaptığı yanlışı gözardı ederek haklı duruma geçebilir.
Neymiş? Yağmur çamur varsa = Parkuru kullanmıyoruz...

Emre Abi hatırlatma için teşekkürler. Bu konu gerçekten çok önemli.

Yapısı gereği 4X parkurunu yağmurlu bir havada veya kurumamış halde iken kesinlikle ve kesinlikle kullanmamak gerekiyor.

bende ordayım gelirim tabiki servis olursa.ve illaki de yarış dsiplininde olmasada bir yarış düzenleriz.teşekkürler.

@Emre YıldırımEvet arkadaşlar bu çok önemli. Çamur iken parkura girmek düzeltmesi zor ve emek gerektiren hasar oluşturur. Lütfen çamursa parkura girmeyin.

• Beğen
Tepkiler: ali_gülcan
o zaman sanırım haftasonu planımızı ertelemek zorundayız bugun ve yarın yagabılecek potansiyel yagmur parkur zeminini yeterince ağrlaştıracaktır...

4X pistinde olmasa da XC parkurunda gezi yapılabilir. Polonezköy güzel bir yer.

yarışma iptal edildi galiba yarış yerine protestoya gidiliyormuş
diye duydum ben

yarışın yapılmayacagı kesin zaten. hava sartları uygun degilse parkura da girilmez. hatırlatmak isterim, yarışmaya değil, bisiklete gönül vermiş insanlar olarak birlik olmaya gidiyoruz pazar günü polonezköy'e.

Gerçekten önemli bir ayrıntı :Eğer parkur çamur ise lütfen girmeyin ve girenleri görürsenizde lütfen uyarın. Bisiklet sporu için yapılmış yatırımlara iyi bakalım. Herzaman yapılan yatırımlar değil...

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
yani bu pazar kolay kolay olcak gibi bir tur deil.çamur olayından dolayı teşekkürler.am a havalr düzelince güzel bir tur düzenliyelim.

Arkadaşlar bir kamyon buldum ben ortak bir yer olarakta şöföre Kadıköy-Polanezköy olarak belirttim.150ytl istedi.Eğer gelecek arkadaşlar varsa böyle bir şeyi kesinleştirebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: cakhiy
king heralde bugun ve yarın yağmur yağcağa için pakur çamur olcak ve kullanılmıycak tabi benimki tahmin.buna göre kamyonu ayarlarsın bende gelirim.eğer uygun durum olursa.

Evet uygun durum olursa parkurun zemini tam kurumuş bi şekilde olursa pazar günü bende gelirim

Gerekçeye bak sanki uluslar arası yarış yapılacak federasyon kendi düzenlediği yarışları dört dörtlük yapıyorda başkasının düzenlediği yarışa kusur buluyor.
Bakalım kış antreman yarışlarınada bir bahane bulup engellemeye kalkacaklarmı
Söylenecek çok söz var ama spora yeni başlayan ve başlamaya niyeti olan arkadaşları karamsarlığa itip bu spordan soğutmayalım.

BİSİKLET SEVER DOSTLAR İMKANLARINIZI ZORLAYIN VE
PAZAR GÜNÜ POLENEZKÖYDE BULUŞALIM

Abi doğru diyorsunda hava yağmurluysa toprağıda yumuşatıcak ve biz o toprakta bisiklete binersek parkura zarar vericez.

Eğer gerek ulaşım gerek yağmur sebebi ile Polonez olmayacaksa, o zaman Atif Pedal'da bir saatte buluşup, İstanbulun merkezi bir yerine pedal basılıp ortak etkinlik yapılır.

yağmur + kar + göktaşı da yağsa yarın Polenezköy'deyiz

crosscountry etabında antreman yapmaya niyetimiz var...

en kötü ihtimalle bir yerer girer pazar uzun kahvaltı yaparız :rolleyes:

• Beğen
Tepkiler: jankat
Geri