Scudo Sports

Türkiye'de Bisikletin Fark Edilme Mücadelesi - 140Journos

Scudo
Çalışma çok güzel paylaşım için teşekkürler @Altın Sikke
bende çarşamba günü 979 km tura çıkıcam lakin iznimi iptal ettiler uyolların ve sürücülerin kötü olduğu öne sürülerek. nasipse izin konusunu çözersem tur paylaşımı yapıcam. Nedense ülkemizde herkes saygıdan bahseder lakin Saygı oranımız ortada. bundan dolayı utanıyorum. acaba ne yapabilirizde bu oranı yüğkselte biliriz diye.

Çalışma ve paylaşım için çok teşekkürler @Altın Sikke .
Değişik konu başlıkları altında yazdım ama bunun için senede bir gün toplu bir eylem yapmak lazım bisikletlerle. Bütün Türkiye'de. Medya ve gazetelere haber vermek ve ses getirmek lazım. Televizyona gömülü yaşayan insanımız mutlaka fark edecektir biz iki tekerlekli mahlukları.

Bu bilgiler doğru ve çoğu kişi biliyor, bilindiği halde yapılıyor yapıldı yapılacaktır. Evet sürücülerin görmezden geldiği yada dikkate almaması %98 dir. %2 lik oran ise bisikletlinin doğru davranışlarda bulunmaması ve bu davranışları göre, ... kişiler olayı hemen kendine çevirir o uymuyor ki ben niye uyayım gibi bir durum ortaya çıkıyor, hiç bilmesek de bu herkese içten içe yayılıyor, bir virüs gibi, bir salgın hastalık gibi görme ile bulaşıyor. Ben kırmızı ışıkta bisiklet üstünde dururken kaç tane bisikletli yanımdan geçerek kırmızı ışığı takmıyor, arabaların arasına sağına soluna dalarak makas atıyor. Bunu gören kafası basmaya isteksiz kişiler olayı hemen kendi lehine çeviriyor ve artık o kişi o kafa yapısında gidiyor, sonra siz sağ biz selamet.
(Kusura bakmayın belki ağır kelimeler kullanmışımdır ama herkesin bildiği gibi bazılarına sözü anlatmanız gerektiğinde sadece fiziksel olarak görür, kafa yapıları öyle bu sorun nereden geliyor onu bilemiyorum. Yukarıda belirttiğim oranları kendim belirledim.)

Ziya Paşa'nın sevdiğim bir sözü vardır.
Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötekdir.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Toplu eylemlerde olsa ben çok fazla fark edileceğimizi zanletmiyorum.Herşeyden evvel caydırıcı bir ceza sistemi yok ve yetkililerin yaptığı göstermelik girişimlerinde bir sonucu yok.Makam sahiplerinin rant getirisi olmayan konularla işleri olmuyor.

Bisikletten vergi alınsaydı emin olun duble bisiklet yolları yaparlardı..
Herşeyden önce rantçı zihniyetin değişmesi gerekiyor buda imkansız gibi bir şey...

Yukarıdan ne kadar teşvik gelir bilemem ama ülkemizde bu tarz egoist, dediğim dedik sürücüler oldukça bisikletçilerin işi zor. En basit örneği videoda da gösterilmiş zaten. Adam hala "YASAK" diye bağırıyor minibüsün içinden... Bu arada video gayet güzel olmuş, elinize sağlık.

bisiklet surerken once Allah'a sonra reflektorlere, ledlere, farlara emanetiz. motorsuz olabilir bisikletler ama yine de bir araçtır, trafikte bizim de yerimiz var, her ne kadar gormezden gelinsekte...

• Beğen
Şehir içinde araçların ortalama hızı 20-25 km/h.
Bisikletinde ortalama hızı bu civardadır.
Bisiklet zehirli gaz atmaz
Bisiklet gürültü çıkarmaz
Bisiklet koryucu hekimlik fonksiyonu yapar.

• Beğen
Geri