Scudo Sports

Türkiye turu etapları belli oldu

Keşke Bursa - İstanbul etabı şöyle Keles'ten başlasa, Performans Tırmanışı etkinliğinin rotasından Uludağ'a tırmanıp Bursa'ya inse. Fondo rotasından İstanbul'a ulaşıp üçüncü köprüden karşıya geçse.
Mesela Sarıyer'den sahil yoluna inip Sultanahmet'e kadar boğaz ziyafeti eşliğinde tur tamamlansa. Ne güzel olurdu ama büyük turlarda son etaplar bu kadar sert ve uzun yapılmıyor genelde değil mi?

screenshot.JPG

Scudo
Tüm ülkede etap bulunabilmesi için en az 15-20 gün yarış koşulmalı. Keşke her yerde yapılabilse. O zaman ciddi manada bu spora dikkat çekilebilir. Araç, ekipman, sporcu vs. ulaşım konaklamalar göz önüne alındığında bu kadar olması normal. Konya etabına da bir zahmet kimse laf atmasın. Ülke bisikletinin başkenti, işe okula giden spor için bisikletleriyle dışarıda olan bir il. Bu kadarını bu şehir hak ediyor kusura bakmayın. Dediğim gibi keşke her yere yayılabilse tur etapları. (bkz : Ankara'dan da geçmiyor oysa ki başkent! Siyaset deseniz orada.)
Ayrıca world tour takımlarının artışı başarılı, zamanla daha iyi olacaktır inşallah.

Ülke bisikletinin başkenti ama ülkede bisiklet sporu yerlerde sürünüyor. Bu açıdan bakarak başkent değil ama baş köstek olduğunu iddia edebilirim.

@hakan hoca siz daha iyisini yaptınız da biz mi durdurduk?

@hakan hoca Ülkede bisiklet sporunun durumunun iyi olmadığı konusundaki görüşünüze katılıyorum ama Konya'nın bisiklet sporuna nasıl köstek olduğunu anlamadım.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Bisiklet camiasında lobisi en kuvvetli il Konya, hatta Türkiye bisikletini Konya yönetiyor diyebiliriz. Bundan dolayı da ortada mevcut problemler varsa bunda en büyük pay Konya'ya aittir diye düşünüyorum. Sözlerim yanlış anlaşılmasın Konyalılarla veya Konyalı bisiklet sporcuları ile ilgili bir şikayet değil benimki. Şikayete konu ettiğim camiada sözü geçen eski/yeni Yönetici-Antrenör lerin bir kısmı diyebiliriz..

Burda herkes hayali etap düşünüyor benimki acaip olacak,,
Bursa uludağ gran fondo,
Organizasyon sorumlululari bisiklet federasyonu,bursa valiliği,bursa emniyeti ve jandarma,bursa belediyesi,
Sponsorluğunu bisiklet firmaları üstlenecek ,
Güzergah başlangıcı aynen eker meydanı ,nilüfer
Kısa parkur 45 km
Uzun parkur 60 km

164055 dosyayı görüntüle

60 km uzun,

164056 dosyayı görüntüle

Kısa 45 km ,,

09.30 çıkış uzuncular ve kisacilar aynı anda yukardaki tüm yollar araç trafiğine saat 17.00 'e kadar kapanacaktır,emniyetli bir yarış olacaktır,herkese cip verilecektir,kisadan 100 tl uzunda 150 tl ücret alınacak ,katagoriler 11 adet olacaktır 33 madalya dağıtılacaktır,
15/19 ,20/24,25/29,30/34,35/39,40/44,45/49,50/54,55/59,60/64,65+katagoriler,

Geçen sene maltepeden karşıya geçene kadar 200 km yol gitmişlerdi vicdansızlar suluk bile alamadan dönmüştüm bu sefer yarış daha başlamadan gidicem elinde poşetle suluk toplayanı görürsem savaş açarım yeter yav bize de bırakın bu kadar aç gözlü olmak niye

Geri