Scudo Sports

Türkiye neden vize uygulamıyor?

@Oğuz aydın kadıoğlukurt

Oğuz Bey
Ne bir yabancı hayranlığı nede kendi toplumumuzu aşağılayacak bir durumdan söz etmiyoruz sadece bilinen ve görülen gerçekler ne ise onları konuşuyoruz. Neden kendi vatanımızı güzelim insanımızı aşağılayalım ki benc siz konuyu farklı düşündünüz.

Scudo
Haluk Bey yazdıklarınız sonuna kadar doğru düşünceme kattığınız için teşekkürler

Türkiyeden gidip dönenlerin oranı o kadar az ki adamlar yoğurdu üfleyerek yiyor herkes sizin kadar şanslı ve dürüst değil malesef
lumia 920

@Raşit S

Belirtmiş olduğunuz gibi bir sürü vize istemeyen ülke var ve hücum etmiyoruz sadece çalışma amaçlı kapı atmayı düşünen insanlarımızda astarı yüzünü gördükten sonra geri dönüyorlar dediğiniz gibi kimse meraklı değil

Afyon Emirdağ'dan Amerika vizesi alıp da geriye gelen hiç olmamış !!! Bunu biraz da biz istiyoruz..

@İBRAHİM HALİL KILINÇ

Bu doğru tabiki fakat avrupada artık eskisi gibi değil ki bizim milletimizde neyin ne olduğunu anladı.

@Hasan SAYLIK

Amerika için doğru diyorsunuz bunu halkımız istiyor isterde fakat şuan fransa almanya hollanda danimarka gibi ülkelerde eski avrupa değil

Turistik gezilere, gazetecilere, iş adamlarına vs. kolaylık sağlanmalı ama kişi davet gönderip akrabalarını orda kalmasını sağlamayı çalışıyorsa vize vermesinler herkesi de böyle uğraştırmasınlar. Kolombiya lı bisikletçiler bile halkarının uyuşturucu gibi konulardan ötürü vize alamıyorlar 3 ay.

bu konuda adım atması gereken hükümettir, bu adamlar oturup ciddi ciddi kendi insanının hakkını savunsa birşeyler değişebilir ama yapmıyorlar. zaten yurtdışına gitmek isteyenlere uygulanan haraçlardan belli, kimse bi yere gitmesin ister gibi bi halleri var, gitmek isteyene de bu kadar yüklenmenin manası nedir çözemiyorum. bu aralar 10yıllık pasaport çıkartıcam ama şu 533liralık haraç zoruma gidiyor, pasaport ile nüfus cüzdanı arasında ne fark var ki, kimlik çıkartırken üç beş lira ödüyoruz pasaport çıkartırken 533lira ödemek zorunda bırakılıyoruz.. benim gözümde ikisi de aynı belgedir, pasaportun sayfaları var o kadar, hadi 100lira isteseler halden anlıcam da 533lira nedir ya!

@Sedat Türkmn

Lafım size değil'ki zaten onlar gelir zamanla tanırsınız.

@Ali Uzel

Haklısınız ben Almanya'ya indiğimde sınır polisi pasaportumu kontrol edip geliş amacınız nedir diye bi soru sordu. O an okulun davet mektubunu göstermek zorunda kalmıştım.

Zaten Pasaport harçları sıralamasında dünya da ilk sıradayız bizden sonra 2. sıra da olan İsviçre yi açık ara ile geride bırakıyoruz zaten İsviçre de asgari ücret de 4000 dolar dan aşağı değil....

Geri