Scudo Sports

Türkiye bisiklet federasyonu 2014 faaliyet programı açıklandı

Tuna, kaçışın yok, çok büyük söz verdin, finişe gidip geri gelip tur bindireceğim dedin. o lisans alınacak arkadaş.:D

Scudo
@tuna k
Neyle koşacaksın bilmiyorum ama faydası olacaksa benim bisikleti göndereyim.

@tuna k

Okudunuz mu bilmiyorum ama soruların cevapları yukarda paylaşılan bağlantı adresinde var gibi duruyor.

Buda bağlantı adresi: (link)

@AykutÇ.

evet okudum. resmi bir dil olduğu için birde buraya sorayım dedim. banka hesabına yatırıyorlarmış, ama ben yarıştan 3 gün önce lisans için gidip geleceğim, onun için sormuştum.

@Raşit S

teşekkürler Raşit abi. arkadaşımın bisikletiyle koşacam

teşekkürler Raşit abi. arkadaşımın bisikletiyle koşacam
Teklif var ısrar yok. Tabi caad8 vereceğim sandıysan, onunla cavendish bile nal toplar. Yeni bisikletimi önermiştim, linkteki renk ve donanımla. Şimdiden başarılar.
(link)

Tuna k arkadasimiz cok iddiali nal toplatırım demisti toz yuttururum demisti :) bende finishi görursen ne mutlu sana demistim bakalım neler olacak :) torku konya 've brisa varsa birkez daha düsün 2 kat çalış hadi kolay gelsin :)

@Melih Çolak
Melih, forumda torku(bu ne saçma isim ya) veya brisadan birileri varsa konuşabilir, "biz varız, ayağını denk al" gibi, ama senin Tuna yı destekleyici pozisyonda olmanı tercih ederdim, forumdaşız en nihayetinde.

@Raşit S

O insanlar bu tip yazilari okuyunca gulup geciyorlar merak etmeyin.haftanin 5-6 gunu saatlerce kilometrelerce antreman yapip bunu her yil tekrarlayip bir noktaya gelip sonra forumun birinde hayatinda ilk defa yol yarisina katilacak olan bir arkadas direk buyuk erkeklerde dereceye girmeyi birak toz yutturmaya kalkiyorsa gulup gecerler mutlaka.supurge araci bu tip toz yutturan arkadaslar ile dola dola finishe geliyor bazi yarislarda.tabiki destekleriz ama mantik cercevesinde...

Bu forumda konusulan konularin buyuk cogunlugu bisiklet hafifletmek ve gorsellik ile gereksiz donanim yukseltmeleri hakkinda.

Antreman ve yaris konulari cok kisa suruyor ve gercek disi bilgiler ile kirletiliyor.İlk yarista birilerine toz yutturmak demek ya hicbirsey bilmiyorsun demektir yada emege saygin yok demektir.ben herkese on dakika fark atacak seviyede olsam toz yutturmaya gidiyorum demem atkadaslar antremaninizi yanlis yapiyorsunuz gelin beni dinleyin derim.

Bu arkadasa da 145 km 42-45 ortalama yarista basarilar dilerim :)

Neyse, söylediğim her şeyi geri alıyorum. Önemli olan kazanmak değil zaten, katılmak, yarışmak. Kazanmaya odaklanmak hep iyi sonuç vermez, kaptanı sürükleyen pro team domestikleri gibi, gizli kahramanlar onlar benim gözümde.

@Raşit S

Sozlerim size gibi alintili oldu ama size degil kusura bakmayin.ben cok isterim bu forumdan birinciler ciksin antremanlarini anlatsin yeni denemeler konusulsun ama olmuyor.insallah ilerleyen yillarda onlar da olacaktir.

• Beğen
Tepkiler: Osman D.
@Ferhat Köse
Rica ederim Ferhat bey, ben üstüme alınmadım zaten, sözlerinizde haklısınız.
Ben bu kadar geniş bir foruma sahip olsaydım, forumdakiler arasında yarış düzenlerdim. Ne kadar yarış, o kadar bilgi alışverişi ve tecrübe demektir.
(Bir çok okul birincisinin üniversite sınavlarındaki başarısızlığının genelde sınav tecrübe eksikliği olması gibi, bir çok iyi yarışçı yarış tecrübesi eksikliği yüzünden heba olmaktadır heralde)

destek oluruzda arkadaş çok iddalı gerek duymadım :) kendimden örnek vereyim ben bu yarışa girsem arkada kalırım idmanlarda yaptığım ortalama belli(34-35) büyük erkeklerin kıvamına gelene kadar çalışmaya devam ağustostaki yarışa gidicem o zamana kadar sıkı çalışmaya devam :)

Belki Raşit Abinin söyledikleri forumda yeni bir akım başlatır, bisiklet forum formasında olduğu gibi. Bir yarış etkinliği hiç fena olmaz..

@Melih Çolak

ben öyle bişey söylemedim. siz öyle algılamışsınız. sizin sözünüzü muhatap alıp bana karşı yazılan yazılara ne demeli?

@tuna k

Etap duzlukse alirim bu yarisi dediniz bir sonraki mesajda da duzluk dediysek o kadar degil 60 km nin 15 km si tirmaniyoruz dediniz.ben de cok merak ediyorum kazanirsaniz pesinizi hic birakmayip antreman programinizi talep edecegim.

• Beğen
Tepkiler: Melih Çolak
@Ferhat Köse

sonuçta toz yuttururum,nal toplatırım gibi sözlerde söylemedim değil mi. ben antrenmanlarımı mtb yle yapıyorum. hergün yokuşta çıkıyorum, düz yolda kadans da çalışıyorum. mtb yle yapılan 60km lik yolun yol bisikletiyle 100km ye denk olduğunu düşünüyorum. yol bisikletini arkadaşımdan alacağım, yarışa katılmak için. 5-6kez sürmüşlüğüm vardır yol bisikleti. kimseye kendimi kanıtlamak gibi bir amacım da yok. her söylediğimi ciddiye alıpta böyle yazılar yazmanız açıkçası beni hayal kırıklığına uğrattı, üstelik ''etap düzlükse bu yarışı alırım'' yazdıktan sonra '':D'' yüz ifadesini kullanmam şakayla karışık söylediğim anlamına geliyor

yarışı pelotonla bitirebilmek için illa ki 40-45 ortalamayla antrenman derecelerimizin mi olması gerekiyor. yarışta yapılan 45km ortlama hız 100kişinin rüzgarından faydalanarak yapılıyor. bir insan nasıl 40km ortalama tutturabilir ki antrenmalarda. cumhurbaşkanlığı bisiklet turunda luca paolini arkada geziye çıkmış gibi geziyordu. son 10-15 km peloton un önünde grubu hızlandırıyordu. ben mi küçümsüyorum siz mi büyütüyorsunuz anlamış değilim

@tuna k

O yarista on yirmi yilini verip antreman yapip yuzlerce yaris kosanlari ilk yarista alirim demeniz toz yutturmak ile asagi yukari aynidir.1 sanise onde bitirin benim gozumde toz yutturmusdunuz demektir.ana gurubun arkasinda oyle rahat gidiliyor ise o yarisi tamamlayamayanlar neden o rahatliktan faydalanmiyor biraz da oyle dusunun.yol ile mtb kiyaslanmaz farkli disli oranlari farkli prensipler vardir.insallah ana gurup ile bitirirsiniz ben orada olacagim zaten ari maya gibi formamiz var tanisiriz konusuruz iyi kotu ne yapacaginiz tt yarista belli olur zaten.

• Beğen
Tepkiler: Osman D.
@Ferhat Köse

toz yutturmakla ilgili daha fazla yorum yapmak istemiyorum, yeterince açıklayıcı yazdığımı düşünüyorum. bu konuyu kapatalım.

yol yarışına katılanlar tt yarışa katılmak zorunda mı?

@Ferhat Köse

Sevgili Ferhat Köse, Türkiye'de antreman ve diyet programını içeriğini paylaşan takım/antrenör var mı? Biraz araştırdım ama denk gelemedim. Siz bu olayların içerisindesiniz diye soruyorum. Daha önceki bir iletide de bahsetmişsiniz bu bilgi eksikliğinden. Sizin bu konuda takip ettiğiniz yerler var mı? Buna ek olarak bir başka sorum olacak, amatör sporcuların kendilerini hazırlamaları için belli başlı antreman tiplerini anlatan, farklı yarış tipleri için atıyorum 30-60 günlük antremanlar sunan bir blog hazırlanabilir mi tanıdığınız antrenörler ve spor hocalarıyla görüşülerek? Böyle bir şeye sıcak bakanlar olursa içerik planı, site teknik altyapısı, sosyal medya vb. konularda ben destek verebilirim. Ama içeriği oluşturacak kişileri bulma ve onlara ulaşma konusunda sıkıntı yaşayacağımı düşünüyorum.

@Latif Ç.

Ulkemizde oyle bir takim yada klup yok benim bildigim planlarini paylasan.cok meshur o iki klubumuzun de yillik plani yok diye biliyorum.Aylik plan varmi ondanda suphelerim var dogrusu.

Yurtdisi sitelerde saglam arastirma yaparsaniz bulacaksiniz bundan emin olabilirsiniz.ben de bu tip bir programin sevdigim bir abim tarafindan turkceye uyarlanmis hatta exelde sekkillendirilmis halini kullaniyorum.yaklasik 6 aylik bir program subat 1 ile baslayip haziran sonu sampiyonaya gore uyarlandi.ben mersin sezon acilis yarisindan sonra bu programi uygulamaya calistim kendime gore degerlerim oldukca yukseldi memnunum.eski turcu oldu yarisci ama asil degerlendirme haftaya sampiyonada belli olacak ondan sonra genel olarak yazarim zaten forumda.ha birsey olurmu olmazmi bilemem ama 187 boy 79 kilodan 71-72 araligina indim antremanlar sertlesince cok sevdigim sigaradan ayrilmak zorunda kaldim :) bunlar bile buyuk kazanc.yuzde 3-7 arasi rampalari 53 yaprak ile cikmaya basladim.butun bunlarin hepsi detayli sekilde anlatilacak ama bir on gun sonra insallah.

Diyet olayi cok farkli bir durum kisiye gore degisrcektir bunun genellemesi olmaz ama antreman programlari birbirine benzer.genel prensip haftada 10 saattir.haftanin 5 gunune yayilan bu 10 saat ve 6 ay yapilan bilincli antreman derece getirmese bile mevcut seviyenizi oldukca yukseltir.dedigim gibi sonucu gormeden pek birsey soylemek istemiyorum birde bu tip ortamlarda bu tip bilgiler bazen moral bozuyor daha iyi bilenler cikabildigi gibi abuk subuk sorularin ardi arkasi kesilmiyor.calisip emek vermeyi dusundugunuz zaman arastirma basliyor ve emin olun dogru insanlari da buluyorsunuz.

Geri