Scudo Sports

Turkcell Granfondo İzmir 05 Eylül 2021

Videodaki uzun ve dik yokuş nerede, Strava veya harita üzerinde görüntüleyebilir misiniz ?

Scudo
Teşekkür ederim :)) Ciddi sorun olup yarışmayı bırakmayıp, yarışma ruhunu yaşatabilmek için parkuru bitirmekte ayrı mesele.. Bırakabilirdin sonuçta.. Aklıma Fransanın pave taşlı parkurda, yarış dışı kalıp kutsallığı bozulmasın diye parkuru bitiren bisikletçiler geldi aklıma :) Benim aklıma takılan şu, kısaparkurda 220 metre tırmanış denmişti ama yol bilgisayarım 400 metre gosteriyr.. Bu ciddi fark ve gerçekten 220 metre gibi değildi, son dik yokuşta çıkamayıp dengesi bozulup inenler oldu, kimisi zinciri attı. Dik yokuşu patinaj çekerek çıktım 180 nabız ile.. Yokuş bittikten sonra dua ettim bayılmıyayım diye :D çünkü limitim 180.. Duvara çarpmıyayım yeter dedim :D
Orada zinciri atan bendim 😀😀
Bu da benden :) Ortalama 25 ile pelotonun yarısını geçersin dediler ama 32 gerekmiş :)

Seneye ki yarışa belki spd pedal da kullanırım.

273487 dosyayı görüntüle
Aramızda 30-40 saniye var :)

Son düzenleme:
241178341_4575843832448155_8206477242274165045_n.jpg

kurtcebeden tüm forum dostlarına selamlar,,60-64 de 20 kişi içinden üçüncülüğü kısa etapta alarak ,katılan 825 kişi içinden 220 inci olmuştur yaşı 64 "dür,,ortalaması 34.06 dır,kendisi düz etap bisikletçisi değildir ,daha çok sert eğimlerin adamıdır,ve sert inişlerin ,bike pedia grubunun yardımcı olduğunu yineledi pelotonun önemine dikkat çekti,birinci olan eski kulağı kesiklerden bisiklet federasyon başkanı erol küçükbakırcı ile sürmüş vedat aksudur ortalaması 37 dir ,[56 km ] ikinci olan bike pediadan tanju taşçılardır,ortalaması 34.66 dır,süper dedeler demek geliyor içimden

273520 dosyayı görüntüle

kurtcebeden tüm forum dostlarına selamlar,,60-64 de 20 kişi içinden üçüncülüğü kısa etapta alarak ,katılan 825 kişi içinden 220 inci olmuştur yaşı 64 "dür,,ortalaması 34.06 dır,kendisi düz etap bisikletçisi değildir ,daha çok sert eğimlerin adamıdır,ve sert inişlerin ,bike pedia grubunun yardımcı olduğunu yineledi pelotonun önemine dikkat çekti,birinci olan eski kulağı kesiklerden bisiklet federasyon başkanı erol küçükbakırcı ile sürmüş vedat aksudur ortalaması 37 dir ,[56 km ] ikinci olan bike pediadan tanju taşçılardır,ortalaması 34.66 dır,süper dedeler demek geliyor içimden

Çok yararlı detaylar var ... Güç-kondisyon tabii ki önemli ama , aynı güç-kondisyonda olan 2 yarışmacıdan biri pleoton tekniğini daha iyi kullanıyorsa öne geçiyor...

Başarılarından dolayı gönülden tebrikler , bravo !!

273520 dosyayı görüntüle

Nasıl yapıyor bu hızı aklım şaştı. kudret abi bir deri bir kemik adam. Kuyruk yağı, kelle paça çorba ile olmaz bu işler. Motor mu takıyor nedir.

273520 dosyayı görüntüle

Maşallah. Kudret abiyle yarıştan bir gün öne meydanda görüştük. Avına kitlenmiş avcı gibiydi, bisiklete adamış kendini adam. Hemen rota / rüzgar analizi yaptık ayaküstü. 35 ortalama hedefi vardı, neredeyse tutturmuş. Tebrikler, sağlam basacan bu hayatta diyor ya, sağlam basanlardan o da. :)

Peletonun önünden ya da kaçıştan bildiren bir abiniz olarak sizlere tavsiyem antrenmanlarda tırmanmanızdır. Türkiye fondo yarışları tırmanmada kazanılır. Bu şu demek arkadaşlar bol bol tırmanacaksınız. Bacaklarınızda tırmanmada çalışan kaslarınız güçlü olacak. Düz yolda peletondan kopmak neredeyse imkansızdır antrenmanınız varsa. İlk kısa yokuşta kaçanları izlemek istemiyorsanız her şekilde her şartta tırmanın. Biraz da inişlerde sakin olun virajlardan uçmayın tabii

Orada zinciri atan bendim 😀😀

Aramızda 30-40 saniye var :)

Baya benzer surmusuz o zaman :)

Bu arada Turkcell sanırım bu sene İstanbul'da yeniden bir yarış düzenleyecek. Instagram hesabından sordum. Bir sürprizimiz olabilir falan dediler :D

Peletonun önünden ya da kaçıştan bildiren bir abiniz olarak sizlere tavsiyem antrenmanlarda tırmanmanızdır. Türkiye fondo yarışları tırmanmada kazanılır. Bu şu demek arkadaşlar bol bol tırmanacaksınız. Bacaklarınızda tırmanmada çalışan kaslarınız güçlü olacak. Düz yolda peletondan kopmak neredeyse imkansızdır antrenmanınız varsa. İlk kısa yokuşta kaçanları izlemek istemiyorsanız her şekilde her şartta tırmanın. Biraz da inişlerde sakin olun virajlardan uçmayın tabii
Bu güzel ve işe yarayan bir tavsiye. Yokuş antrenmanlı olan bisikletçiyi düzde koparmak için daha çok yokuş antrenmanı yapmış bisikletçiler gerekir.Düz yol tempo antrenmanlarında yeterli şiddeti uygulayamıyorsanız, yokuş antrenmanı sizi geliştirecek tek seçenek.

İşte bu çok güzel tavsiyeler :) Genel klasmanda 107.ci ve Elit erkek 210da 41.ci olmamın borcu haftada 4 gun tırmanış antremanları (440metre) yapmaktı. Sadece 1 ay boyunca tırmanış antremanı yaptım üstelik 169 boy 77kilo yani göbeğimde en az 10kilo fazlalığım olmasına rağmen ve teknik arıza yaşayıp 2.gruptan kopup sorunu halledip, 3.gruba yapışarak bu sonuçları elde ettim.. Tırmanış antramnı gerçekten çok etkili, düz yolda yüksek hız, sprint atma vs herşeye faydası var. Bundan sonra tırmanış antremanlara ağırlık vermeye kararlıyım, granfondo çeşmeye kadar devam edip fazlalıkları yakarak ve güçlenerek bakalım elit erkekte kaçıncı sıraya çıkabilcem :)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
İşte bu çok güzel tavsiyeler :) Genel klasmanda 107.ci ve Elit erkek 210da 41.ci olmamın borcu haftada 4 gun tırmanış antremanları (440metre) yapmaktı. Sadece 1 ay boyunca tırmanış antremanı yaptım üstelik 169 boy 77kilo yani göbeğimde en az 10kilo fazlalığım olmasına rağmen ve teknik arıza yaşayıp 2.gruptan kopup sorunu halledip, 3.gruba yapışarak bu sonuçları elde ettim.. Tırmanış antramnı gerçekten çok etkili, düz yolda yüksek hız, sprint atma vs herşeye faydası var. Bundan sonra tırmanış antremanlara ağırlık vermeye kararlıyım, granfondo çeşmeye kadar devam edip fazlalıkları yakarak ve güçlenerek bakalım elit erkekte kaçıncı sıraya çıkabilcem :)

Kısa parkurda son dk değişiklik mi yaptılar? Rota bilgisinde ben yokuş göremedim. Bu rotada yokuş antremanlarınızın (440metre) ne gibi faydalarını gördünüz merak ettiğim için soruyorum

Kısa parkurda son dk değişiklik mi yaptılar? Rota bilgisinde ben yokuş göremedim. Bu rotada yokuş antremanlarınızın (440metre) ne gibi faydalarını gördünüz merak ettiğim için soruyorum
bende merak ettim yokuşlarda antrenmanlarda nasıl bir yol izlediniz.%5,5 eğimli 8 km güdüle giderken bir yokuş var belki faydası olur.

Hergun işe giderken kendi çapımda belirlediğim rotam var. Küçükyalıdan, f.altaya ve ordan dönerek noktaya kadar ısınmış oluyorum. Noktadan yeşilyurt devlet hastanesine tırmanıp, Polat caddesi üzerinden İhsan alyanak blv. üzerinden Limontepeye tırmanıyorum. Oran tekrar inişe geçerek inonu caddesine bağlanarak eşrefpaşa devam ederek, ordan yaghaneler üzerinden buca ve bucadan tınatepeye tekrar tırmanış yaparak antremanı sonlandırıyorum. Tüm bunlar 50-55dk arası sürüyor, 440metre tırmanış ve 29km yol :) Kısa parkura daha once hiç gitmedim, ilk kez yarışmada girmiş oldum guzelbahçeye. Urlaya kadar gidip geldiğim oldu fakat çok düz oldugu için kesmiyor beni :D

Müsait oldugumda yaptıgım antreamnın rotasını paylaşıcağım

Yarışa katılan tüm forumdaşlarımı ve bu spora gönül veren tüm bisikletlileri kutluyorum. Çok şükür ağır kaza bela olmadan tamamlamışsınız. Her zaman için önemli olan katılımda bulunmaktır. :harika:

273520 dosyayı görüntüle

Tebrikler. Kürsünün 1. basamağındaki antrenman arkadaşım ve eski dostum Vedat Aksu'dur. Kendisi yaşına göre çok ayrı bir seviyededir :)

Ben de keyif aldım. Yaklaşık 1500 km lik anrenman yapabilmiştim, sonuç fena olmadı.

tuncay_ozisik.jpg

vedat_aksu.jpg

antalya.jpg

Dosyalar

• vedat_aksu.jpg
    vedat_aksu.jpg
    34,4 KB · Okunma: 2
Çok imrendim çoook :)
Hepinizi tebrik ediyorum.
Tebrikler. Kürsünün 1. basamağındaki antrenman arkadaşım ve eski dostum Vedat Aksu'dur. Kendisi yaşına göre çok ayrı bir seviyededir :)

Ben de keyif aldım. Yaklaşık 1500 km lik anrenman yapabilmiştim, sonuç fena olmadı.

Tebrikler abi. Allah nazarlardan saklasın.
ilham kaynağımsınız abi. Bacağınıza kuvvet gele.
selamlar
Murat

• Beğen
Tepkiler: basri
Geri