Scudo Sports

Türk öğrenci, Uluslararası Matematik Olimpiyatlarında altın madalya kazandı

Ilter Elmas

Shut Up, Legs!
Tepki
1.893
İsim
Ilter Elmas
Bisiklet
Carraro
nurullah-giray-kuru-756x1024.jpg

Romanya’da düzenlenen 59’uncu Uluslararası Matematik Olimpiyatları’na 107 ülkeden 600 öğrenci katıldı. Türkiye’yi aralarında altın madalya kazanan Nurullah Giray Kuru’nun da olduğu 6 kişilik milli takım temsil etti, ayrıca takımın diğer üyeleri de 1 gümüş ve 4 bronz madalya kazandı.

Türk milli takımı, bir yılı aşkın süredir bu olimpiyatlara hazırlanıyordu. Birçok elemeden geçtikten sonra 6 kişi olimpiyatlara katılmaya hak kazandı. Lise öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışma, 2 gün sürüyor. Her gün katılımcılara 3’er soru soruluyor ve bu soruları yanıtlamaları için 4,5 saat süre veriliyor. Bu soruların yanıtlarına göre katılımcılara bireysel puanlar veriliyor.

Nurullah Giray Kuru, toplamda 31 puan alarak altın madalya kazandı. Takımın diğer üyelerinden Mehmet Ali Yıldırım gümüş madalya elde etti. Halil İbrahim Gözeten, Halil Özkan, Ömer Topaloğlu veÖzgen Şafak Karakuş ise bronz madalya kazandı.

Altın madalya sahibi Kuru, Türkiye'yi temsil ettikleri için gururlu olduklarını söyledi.

Kuru, 7 senedir matematik olimpiyatlarına hazırlanıyor. Bu süreçte iki kere milli takıma seçilmiş. "Çocukluğumdan beri matematikle ilgiliydim. İlk okula başladığımda elimde matematik kitapları vardı." diyor. Son iki yıldır da ülkemizi uluslararası matematik olimpiyatlarında temsil eden takımda.

Kuru ayrıca matematiği sevmeyen öğrencilere de tavsiyelerde bulundu: "Korkmasınlar. Yeterince emek harcandığında her şeyin üstesinden gelinebilir. Ben matematiğin tamamen cesaret işi olduğunu düşüyorum. Zorlukları kesinlikle gözlerinde büyütmesinler. Sadece 'soruyu çözdüm ve bitti' değil, 'bu soruyu neden böyle çözdüm' diye kendilerine sorarak çalışsınlar" diye konuştu.

Kaynak: (link)

Scudo
Bu güzel çocukları ve ailelerini kutluyorum. Umarım ileride topluma, ülkeye faydalı olabilmek için en iyi eğitim ve çalışma şartlarına sahip olurlar.
Yeri gelmişken; zamanında bu kardeşimiz gibi nice parlak zeka sırf belli bir amaç için ailesinin bile seçimine dahil olmasına izin verilmeden hakim,savcı,kaymakam vs. yapılmak için Mülkiye,siyasal gibi yerlere yerleştirildiler. Bunu yapanlar var ya, o adilerin yatacak yeri yok şu dünyada.Yaptıkları tüm kötülüklerin içinde en kötüsü de buydu.İyi bir gelecek umudumuzu çaldılar. Nice pırlanta çocuğumuzu doktor, mühendis,bilim insanı olabilecekken sırf kendi uğursuz amaçları için yok ettiler. Hikayeyi biliyorsunuz zaten. :(

Bu çocuk bu kafayla bu ülkede kalmaz, liseyi bu sene bitirmiş, üniversiteyi bile burada okumaz diye düşünüyorum. Rahmetli babam sormuştu, oğlum lise arkadaşlarını görüyor musun? Dedim yok, görmüyorum. Yapıştırdı akabinde, e göremezsin tabi, hepsi yurtdışına gitti diye.

çok güzel bir başarı ama bir yandan da kendimizi kandırmaca olarak görüyorum. çocukların başarısı tabi ki inkar edilemez ama önemli olan genel eğitim düzeyimizin daha üst seviyede olması. yoksa bu tür haberlerle kendimizi avutur dururuz. bir arkadaşın da bahsettiği gibi bu örnekteki çocukların çoğu zaten bir şekilde kapağı yurt dışına atacaklar ve onların bu başarısı türk eğitiminin kalitesini yansıtmıyor. çocukların ve hocalarının bireysel vizyonu bu. hatta özel okulda okuyorlarsa okulun da kendi reklam çabası olarak da görmek çok mantıksız olmaz.

Geri