Scudo Sports

Türk Müziğinin ve Tasavvufun Önde Gelenlerinden: Ney

Noktanın Sonsuzluğu kitabını çok aradım fakat bulamadım. Sahaflarda bile yok. Nasip olmadı bir türlü okumak. Akagündüz Kutbay hatırlatması için ayrıca teşekkür ederim Burcu hanım. :)

Scudo
Bu arada dünyada en çok satanlar listesinde olan çevrilmeyen dili kalmayan Mesnevî'ler Türkiye'de herhalde 2. baskısı yapılmayan nadir kitaplardan.

@Burak_Dingiloglu

Bazı kitaplar sözde daha güzel durur. Hele anlatan Mustafa Özbağ ise.

@Ugur Basdag
Rica ederim :) D&R internet sitesinde 4 kitap da gözüküyor bir göz atın isterseniz. Bende ilk iki cildi var oradan almıştım.

Mesnevi' yi ben de henüz okumadım. Şefik Can' ın çevirisini almak istiyorum.

Sizlere de bu konu dahilinde müziğin haram olduğu vb. gibi bir özel mesaj geldi mi ? Arkadaşın ismini zikredip burada hedef göstermek istemiyorum lakin hiç hoşlanmadığım hareketler bunlar. Umarım kendisi okur ve gereken mesajı alır.

@ONUR YÜCEL 46
Belki bir nebze mekruh diyenler olabilir ama haram demek için sağlam delilleriniz olmalı. İnsana aşk-ı ilahiyi hatırlatan bu tür sakin müziklerin haram olmadığı hakkında fetva veren hocalarımız var. Elbette sınırı aşıp da başka yerlere giderse haram olur.
Öte yandan şunu belirtmek isterim; bir Müslüman eğer müzik dinlediği kadar Kur'an okumuyorsa bu sakıncalıdır. Çünkü sağlam delillerle Kur'an'ın sesini bastırmaya yönelik hareketler haram kılınmıştır. Bu gibi mesajlar atarak kesin karar koymak insanları İslam'dan uzaklaştırabilir. Dikkat, dikkat...

• Beğen
Tepkiler: hsnbykkls
@ONUR YÜCEL 46
Bir araştıralım. Mevlana Hazretleri Mesnevisine, Rubaisine nasıl başlamış.
Mesnevide, Bişnev in Ney .... (Dinle bu Neyden)
Rubaisinde, Bîşnev tü zî ney.... (Dinle şu neyi)
Üstelik bir kamış parçasından 'Hüda' nidasını işitebilmek...
Bkz, (link)

Tasavvuf ile bütünleşen bir olgu zaten ney. Ben bu gereksiz mesajın başka üyelere gidip gitmediğini merak ediyorum.

@ONUR YÜCEL 46
Bana geldi cevabını buradan alır arkadaşımız :)

Bana da gelmiş :eek: Herkes istediğini düşünebilir, saygı duyuyorum ama bu mesajı yollayan arkadaşın fikirlerine katılmadığımı belirtmeliyim. Özellikle Mesnevi hakkında yazdıklarına.

Evet benzer bir mesajı ben de aldım. Şöyle ki mesajı atan kişi Selefi akdine kapılmış gidiyor. Ne olduğunu açmaya gerek bile yok. Kendi haline bırakalım da bu güzel sayfamız kirlenmesin!

Bırakın bu gibi kişileri. Hakikaten Mevlana'nın dergahından nasibini alamamış bir kimseye diyecek fazla bir şey de yok aslında. Allah ıslah eylesin deyip geçmek lazım.

@Bülbül-i Nâlân

Böyle kişiler azımsanmayacak kadar var. Şu an o kişiyle diyalog içindeyim, müziğin haram olduğuna dair açıkca ifade eden Kur'an'dan ayet istedim,gösteremedi. Maalesef kendince bazı delilleri olduğuna inanıyor. Bunlar yüzünden de insanlar İslam'dan soğuyor.

Bu arada neyle ilgili güzel bir kaynak : (link)

@Ugur Basdag

@Burak_Dingiloglu

@Burcuu

@ONUR YÜCEL 46

@hasan büyükkeleş
Muhterem Forumdaşlar; söz konusu olan bu mesajı yollayan kişiyi mesajın olduğu kısımdan şikayet edersek isabetli bir tercih yapmış oluruz. Forum yöneticilerimiz ilgilenecektir biiznillah.

@Burak_Dingiloglu
Evet katılıyorum size kesinlikle. Bir kaynak da ben vereyim o hâlde; neyzenim.com
Ney'e başlayanlar için oldukça yararlı 15 ders var. Makamdan dem seslere kadar hepsi anlatılmış. Gayet başarılı kanaatimce.

Merhaba arkadaşlar,

Bu akşam saat 19.00 da Bayrampaşa Hidayet Türkoğlu Spor Salonu'nda,
Mevlana Celaleddin Rumî'nin 741. Vuslat yıl dönümü sebebi ile Şeb-î Arus töreni düzenlenecektir. Tasavvuf Vakfı'nın katkıları ve Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ ın katılımı ile gerçekleşecek törende 100 kişilik Semazen ve Mıtriban ekibi yer alacaktır. Neyzen Engin Ağar'ın da ekipte yer aldığını belirteyim. :)

Not: Katılım ücretsizdir.

İlgilenen arkadaşlara duyurulur. Selam ve dua ile... :)

Pazar günü Galata Mevlevihanesi'ndeki ayini izleyip Mevlana'yı anma, duaya amin deme şansım oldu.
Tavsiye ederim...

• Beğen
Tepkiler: Burak_Dingiloglu
Konuyu uyandırmak lazım. Benim bir sorunum var. Ney üflemesine üflüyorum parçalar çalabiliyorum ancak nefesim olmadık yerde tıkanıyor. Diyafram teknikleri var ama herkes ayrı bi şey diyor

Geri