Scudo Sports

Turda ilk gece

@MossoM foçada çadır kurduğumuz yeri yaban domuzları basmıştı.. 20-25 tane yaban domuzunun arasında sabahlamıştık birşey olmamıştı.. sen yine iyisin doğada tek başına :D

Scudo
@Lazrail_08 Aslında uykusuzluk sebebi zaten yolun güzel kısmı şimdi başlıyor. Tura istanbuldan çıkanlara önerim metrobüsle, yenibosnadan kalkan silivri arabalarıyla bi tanıdıkla bir şekilde kendilerini silivriye kadar getirtmeleri. Trafik gürültüsü çok lanet bişey o aralıktaki.

Tur öncesi mutlaka sağlam antrenman yapılmalı ki turda ağrı olmasın. Şu an +1 gün dinlenmem lazım bakalım.

Çadırımı çok sevdim özellikle börtü böceğin iç tentenin dışındaki içeri girme çırpınışlarını izlemek ve giremiyceklerini bilmek güzel.

Çadır altı koruma örtüm yok eksikliğini hissetmedim. Dış tenteyi katlamak zor oluyor. Bıçağım yok henüz gerekmedi birşeye. Ama dün gece çekicimle uyudum mecbur:) Güzel bir bıçak ve kullanma yetisi olmalı aslında.

nurgaz ocak çok pratik ama klasik başlığı ağır bence hafif başlıklardan alınmalı.

A101 bim şok her yerde var ilk gördüğünüzde boşuna ağırlık yapmayın. Çantanızda 200 gr makarnanız olursa zaten aç kalmazsınız.

Çadırın sabitleme çivilerini / şeklinde çakın toprağa ve extra gergi ipleri varsa üşenmeyi bağlayın sonra kafanız rahat olur.

Aslında aklıma bir filir geldi çadır üzerine gece görüş sensörlü ısıya duyarlı geleni haber veren bir kamera üretilmeli. İnsan
Zifiri karanlıkta içeride mal gibi kalıyor çok savunmasız.

Kask aynası kullanmıyorum ve hiç sorun yaşamadım.

@Lazrail_08 Aslında uykusuzluk sebebi zaten yolun güzel kısmı şimdi başlıyor. Tura istanbuldan çıkanlara önerim metrobüsle, yenibosnadan kalkan silivri arabalarıyla bi tanıdıkla bir şekilde kendilerini silivriye kadar getirtmeleri. Trafik gürültüsü çok lanet bişey o aralıktaki.

Tur öncesi mutlaka sağlam antrenman yapılmalı ki turda ağrı olmasın. Şu an +1 gün dinlenmem lazım bakalım.

Çadırımı çok sevdim özellikle börtü böceğin iç tentenin dışındaki içeri girme çırpınışlarını izlemek ve giremiyceklerini bilmek güzel.

Çadır altı koruma örtüm yok eksikliğini hissetmedim. Dış tenteyi katlamak zor oluyor. Bıçağım yok henüz gerekmedi birşeye. Ama dün gece çekicimle uyudum mecbur:) Güzel bir bıçak ve kullanma yetisi olmalı aslında.

nurgaz ocak çok pratik ama klasik başlığı ağır bence hafif başlıklardan alınmalı.

A101 bim şok her yerde var ilk gördüğünüzde boşuna ağırlık yapmayın. Çantanızda 200 gr makarnanız olursa zaten aç kalmazsınız.

Çadırın sabitleme çivilerini / şeklinde çakın toprağa ve extra gergi ipleri varsa üşenmeyi bağlayın sonra kafanız rahat olur.

Aslında aklıma bir filir geldi çadır üzerine gece görüş sensörlü ısıya duyarlı geleni haber veren bir kamera üretilmeli. İnsan
Zifiri karanlıkta içeride mal gibi kalıyor çok savunmasız.

Kask aynası kullanmıyorum ve hiç sorun yaşamadım.

Uyku tulumunu öneriyorum arkadaşlar çadır gece her yerden serin havayı aldığı için polar örtününce illa biyeriniz açılıyor uykunuz bölünüyor.

Tek misin diye soranları direk hayır arkadaşlarlayım diyin tek gördüğü kişiye böyle bir soru sorarsa böyle bir cevap uygun hem güvenlik açısından. Biri şuraya kamp at dersen ıssıza siz siz olun oraya atmayın kampı sonra kafanızda deli sorular:)

@MossoM
@MossoM

Turu sonlandircam demissin tam anlamadım devammi yoksa bittimi

@JusTiMe uçmakderedeki şu kamp çıkıştamı iniştemi hocam birde onun ücret ve imkanları nedir?

@Lazrail_08 Valla çok kötüydüm kendimi yollRda boşuna paralıyormuşuö gibi hissettim uykusuzluk kıç ağrısı ve bacak kaslarımdaki ağrılardan. Sağ ayak parmaklaıöda uyuşup duruyor pedallarken. Boynum ağrımadı bugün çok şükür. Tura çıkarken dezavantajlarımın farkındaydım ama engel tanıma dedim kendime. Çok isterdim kendimi çok sağlıklık hissetmeyi valla. Ha unutmadan az uyuduğum için sanırım sabah midem çok kötüydü birazda üşüttüm belki gece o an insan yollarsa ishal olursam ne yaparım diye düşünüyor.

@MossoM çınar mokamp var sahilde kamp yapabilirmişsin 1 tane de yamaç paraşütçülerin iniş yaptığı yerde kamp yapabilirmişsin :) mokampın fiyatları ortalama düzeydeymiş

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
1 gün sadece çadırda dinlen eczane falan bulursan ilaç al yada hastaneye git kendine gelirsin devam edersin tura. Morali yuksek tutmaya çalış ( hiç tur yapmadım tavsiyelerimin bir değeri olmayabilir ama mantıksız şeyler de değil yazdıklarım :) )

@JusTiMe Mokamp ta kaldım ilk gece semizkumdakinde 25 tl verdim ki 35 istedi çeşmeden deniz suyu akıyordu. Öyle bişeyki değil yüzünü yıkamak kıçını yıkarken düşünüyorsun. Kaygan kalın bi su tuzlu değişik bişeydi duşta alamamıştım. Bugün sıcak suya kavuştum ama süperdi. En kötü yarın yola çıkmayıp dinleneyim sonra toparlar kendimi giderim diyorum. Ama uçmakdereyi binerek değilde bisiklet elde tırmana bilirim söyleyim:)

image.jpg @Lazrail_08 Hastanelik bir durumum yok şu an için doktora atom gibi yap beni Türkiye’yi mi dolaşcam diycem:) Direk dinlen bir süre der adam tur lafını duyunca :)

Kamp ateşi olarak ben bunu kullanmayı düşünüyorum daha iyi gibi geliyor yemek pişirmek için

• Beğen
Tepkiler: Ozicu
@Kovalski Yollarda yorulunca insan uğraşamaz bu işle ama aynı alanda bikaç kişi bikaç gün yemek yiycekse olur tabi. Tek kişi için hafif kamp ocağı güzel. Birde duman rahatsız ediyor insanı

Dün saat ‘ten beri uyuyorum. Sabah uyandığımda çevremi günübirlikçiler sarmıştı :) bugün 4 gibi yola koyulup uçmakdere kamp alanına varmayı planlıyorum.

oo sen daha rampayı çıkmadın mı? Ben çıktın sandım. Bisiklet mi arzalandı ?

• Beğen
Tepkiler: MossoM
Bisikletten de sürerken arka rubleden zincir sesi geliyor şıkır şıkır inip arada azar azar sağa sola çeviriyorum gergi vidasını ama nafile bugün boşken üzeri ters çevirdim bu sefer ses gelmedi tüm vitesleri denediğim halde yani ayarsızlıktan değilse nedendir bu ses?

130 km boyunca iki kez aynakolum boşa döner gibi oldu ben zincire taş gelmesine yordum inşallah aynakol arızası çıkmaz özellikle yarın uçmakderede yüklenince elime alabilirim aynakolu :)

Bazen değiştirici veya başka sebeplerden dolayı geçişlerde sorun olabiliyor hizalama ayarınız doğru olsa bile, geçiş ayarını doğru yaptığınızda da hizalama bozulabiliyor. En doğrusu hizalamayı doğru ayarlayıp geçişleri mehter takımı gibi iki ileri bi geri yapmak. Geri yapmayı unutursanız ses gelmeye devam edecektir, iki ileri yapmasanızda bu sefer geçiş olmayacak yine ses yapacaktır.

@karanbatu Anlamadım tam ama özetle olur öyle normal dedin hocam sanırım:)

Arka değiştiriciyi hareket ettiren shifter ile vites geçişi yaptığınızda (gidondaki değiştirme kolu) zincirin komut verilen vitese geçmesi ve aynı zamanda da hizalı (yani aşağı yada yukarı geçmeye temayülü olmaması) gerekiyor. Bazı durumlarda bu durum çok net olmayabiliyor. Yani verdiğin komuta vites geçse hiza istenilen şekilde olmuyor. Hiza istenilen şekilde olduğu zamanda verilen komuta tepki vermiyor veya çok sonra veriyor.

@MossoM bi sonraki ters çevirmenizde pedal çevirirken aynı zamanda araka vites gergi vadası ile oynayın. Hatta o kadar oynayın ki bi üst ve bir alt vitede sadece gergi ile geçsin. Bunu yaparken tüfeğe nişan alır gibi rubleye değiştirici ve zincirin hizasına arkadan bakın. Olması gereken hizayı bulacaksınız. Olmasa gereken hizada iken de shifterdan verilen komuta tepki vermiyorsa bile hizayı bozmak yerine iki komut verip birini geri alın. Bu durum net olmuyo maalesef bazen tek geçiş komutunda geçmeyen vites ikinci geçiş komutunda ikisini birden geçebiliyor ama yinede bu durum sürekli hiza bozukluğuna tercih edilir.

@karanbatu Yani ne yapıp edip o sesi kesmeliyim. O ses hizanın doğru olmadığına işaret anladım. Teşekkürler, yolda kalmak istemem özellikle kendi ihmalimden.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
5F1CDE84-71E9-4967-93EA-7F519573E523.jpeg @vetohan Genel olarak bakıldı yeni 20.gün bakımından çıktım tur öncesi sadece o ses var. Lastiğim patlamaz inşallah çünkü yanımda tek iç lastik var oda eski bisikletindi tam uyum sağlamayabilir eskisi 32 şimdiki 35 miş. Patlamaya dirençli lastik olduğu için kafam rahat açıkçası. Neyse ben biraz denize gireyim madem tatildeyim belli olsun:)

Geri