Scudo Sports

Turculukta yeni bir taşıma aparatı: Anything case

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.194
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Dede bisikleti turculuğu artık gerilerde kaldı. Artık turculuğun hızlı ve hafif olanı makbul. Backpacking yeni bir trend olarak yükselişte. Çantalar hafif olurda bagajlarda bu amaca hizmet etmekten geri kalırmı. Tabiki onlarda şekil değiştirdi. İlk örneklerini trek 720 modeli üzerinde gördük ve beğendik. Anything case ile hafif yükler (5 kg ye kadar) bisiklet ile taşınabiliyor. Yalnız herhangi bir suluktan hallice bu taşıma kapları cürmüne göre oldukça pahalı sayılır. Sanırım yaygınlaştıkça fiyatıda düşecek.
indir.jpg indir (1).jpg
indir (2).jpg indir (3).jpg
indir (4).jpg

Scudo
@mehmetsunu
Güzelmiş.

Bu arada tebrikler..

bikepacking iyi hoş da apidura set alsak bisikletten pahalıya gelecek. o yüzden ben dedeyim. dede olmak hojdur. yaşasın heybeci dedeler.

Bu tip bikepacking yolculuklar kanaatimce "Kredi Kartı Turculuğu" sınıfıdır; yanında en fazla bir kaç kıyafet, powerbank+cep tlf yada tablet ve kredi kartı vardır. Akşama yatacağın otel, aralarda yemek yiyeceğin restaurantlar rezerve edilmiştir, sadece pedallarsın.

Bizimki ise yukarıda bahsedildiği gibi "yürüyen ev" modunda oluyor; eczaneni, mutfağını, banyonu, yatak odası ve oturma odasını yanında gezdirenler. Sanırım konu ekonomiyle ve bakış açısı ile alakalı ve ben de dedeler sınıfındayım.. :)

tura çıkma mantığına bağlı bu opsiyon. ben turdan; manzara gördüğümde aheste aheste pedal çevireceğim, lokal yemek bulduğumda durup yiyeceğim, belki bir fotoğraf karesi için 45 dakika - 1 saat bekleyeceğim, ruhumu dinlendirecek bir faaliyet anlıyorum. "Hızlı gidem, günde 175 km geçem" gibi bir anlayış benim tur mantığıma aykırı. Hal böyle olunca heybe benim için candır, gittiğim şehirde gece bir yemeğe çıktığımda tiril tiril ütelediğim gömleğimi giymedikten sonra benim için anlamı yok, o gömlek belki yedek ayakkabı vs de yer istiyor arkadaş:)

Hayatı zaten hızlı yaşatıyorlar bize, yemekler hızlı ilişkiler hızlı herşey hızlı. Tura çıkmak ise yavaşlamak demek hayattan zevk almak, unuttuğumuz doğayı bulmak en önemlisi de kaybettiğimiz ruhumuzu bulmaktır. Bırakın yavaş yavaş gidelim doğanın ve hayatın tüm detaylarını keşfedelim belki kendimizi bile buluruz. Ne dersiniz ?

@mariokaldato

Başkanım merida bisiklet üzerindeki lastikler ne acaba? Hoşuma gitti.

@Yegah
Chao yang 1.75 asfalt lastigi ama oyle kaliteli bisey degil , telli bi model 3 senedir patlatmak kismet olmadi her tur araziye girdim

Tur dediğin Türk kahvesi gibi aheste ve ağır olur.
Fast-food gibi anything case ile yapılmaz tur.
Uzun sürmeli kemiklerden ses gelmeli katır kutur
Bikepacking yapacaksan hiç yapma evinde otur.

(link) buyrun 1 litre kapasite 190 tl :))

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Eroseros
Geri