Scudo Sports

tura çıkıyorum, rota bilgisi hakkında görüş rica ediyorum

anzolot

Forum Demirbaşı
Tepki
1.255
İsim
murat yücedemir
Başlangıç
1983—84
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Öncelikle herkese merhaba,

2 bisiklet olarak 29 veya 30 Ağustos İstanbul Yenikapı ido, Bandırma'dan başlayarak Burhaniye Ören Plajına gitmek oradan sahil yolu üzerinden Ayvalığa geçmeyi düşünüyoruz. Google harita üzerinden rota çıkarmaya çalıştım ama Susurluk yolu dışında diğer taraflar hakkında bir bilgim yok.
Ekte haritayı yükledim ilk rotayı Ören Plajına kadar 168 km veriyor, ikinci rota 181 km. üçüncü rota 207 km. tabi haritaya bakınca 168 km. Gönen üzerinden mantıklı geliyor.
Bu rotalar üzerinde eğimler, varış noktasında değil de yoldayken güvenli çadır kurma yerleri hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Kısa olan rota üzerinde sanki köyler daha fazla ama ne kadar az tırmanış o kadar uzun yol alabiliriz diyorum, tecrübe önemli tabiki..
Bu arada yanımıza alacağımız ekipmanlar arasında tavsiye edeceğiniz bir şeyler daha var mı, elimizdekiler kısaca şunlar;

İkişer adet iç lastik
Yama seti
Pompa
Yedek jant teli
Alet edavatlar
Elektrik ihtiyacı için güneş paneli
Çadır, mat, hafif polar battaniye, termal içlik, şişme yastık
Katlanır çatal ve kaşık

Yolda olduğumuz süre boyunca yemek için,
Herbalife protein bar, Herbalife liftoff (inanılmaz enerji veriyor kapalı gözleri anında açıyor)
Kuru üzüm, kuru kaysı, badem, fındık, bal
Ateş üzerinde keyif ve protein için sucuk, sandviç için konserve ton balığı
Nescafe

Akşamları terden kurtulup duş alabilmek için katlanabilir naylon bidon
Islak mendil, kağıt mendil, temizlik için seyahat kutularında şampuan vs.

Eksiğimiz hafif bir tava, su ısıtmak için cezve veya iş görecek bir kase (çevreye haber verdim bulabilirsem ödünç, bulamazsam bir şeyler uyduracam)

Ekleyeceğiniz, çıkaracağınız bir tavsiyeniz var mı acaba

Çadır kurarken dikkat etmemiz gereken birşey var mı acaba? Davetsiz hayvanlar vs gibi

Dosyalar

• rota 1.JPG
    rota 1.JPG
    102,5 KB · Okunma: 40
  • Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Scudo
Keşan Gelibolu Lapseki Çanakkale Edremit Burhaniye ortasından gelirseniz Edremite kadar genellikle yokuş aşağı inersiniz Edremitten sonra ne iniş ne çıkış var ayvalıpa kadar bandırma Biga kısmında yol daha bozuk ve inişli çıkışlı ayrıca pek köy ağaçlık falan yok çoğunlukla tarlalar var benzinliklere çadır kurabilirsiniz iyi eğlenceler

• Beğen
Tepkiler: anzolot
Forumda bahsetmiş olduğunuz rotalar ve yorumları mevcut, o konuları okuyarak detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Benzer rotayı Bandırma - Gönen - Kalkım - Edremit - Ören - Ayvalık şeklinde yaptık. Kaz dağlarını aşıyorsunuz ancak doğa muhteşem.
Gönen'de evde, Kalkım'da otelde konakladık ancak Kalkım'ı geçtikten sonra çadır atılabilecek yerler mevcut.
168 km'lik rota bizimki kadar yorucu değildi yanlış hatırlamıyorsam. Bandırma-Gönen arasında Gönen sapağına kadar trafik biraz fazla ama emniyet şeridi geniş.

• Beğen
Hocam stravada rota çıkarsanız hem km hem toplam tirmanacaginiz metreyi gösterir. En az eğimli rotayı da çıkartır. boş yere uğraşmayın derim.

Bu arada bandirnadan Çanakkale değil gönen tarafına saparsaniz yolun daha sakin ve etrafın daha yeşil olduğunu göreceksiniz. Eğer eğim de daha az ise gönenden geçen yolu öneririm.

Egimden de önemlisi belki de rüzgâr. Eğer tersten esiyorsa turu ertelemenizi öneririm. Cidden o tarafın rüzgarı öldürücü oluyor. Arkanıza alırsanız da bayram ederseniz. (Mesela bu hafta rüzgar hep sizin istediğiniz gibi kuzey doğudan esti.)

• Beğen
@anzolot geçen ay bir arkadaşın yaptığı rota şu, 9 saate yakın zamanda aldı yol biskletiyle.

(link)

Yolun büyük bölümü 2 şerit gidiş, 2 şerit geliş şeklinde sanırım. %5- %10'luk bölüm dışında yolun çok temiz olduğunu söylüyor gidenler. Aslında siz de iyi hazırlanıp 1 günde alabilirsiniz rotayı :)

• Beğen
Geri