Scudo Sports

Tur Önerisi

Tugay Sonsuz Sert

Daimi Üye
Tepki
138
Bisiklet
Sedona
Herkese merhabalar arkadaşlar. Sizden öneri isteyeceğim. Yaşadığım il Doğu Anadolu'nun güzel illerinden olan bir tanesi Erzincan. Çalışıp okuduğumdan dolayı çok aşırı bol bir vaktim yok bisiklet ile uzun turlar yapmaya. Fakat 29 Ekim gününün perşembe gününe gelmesinden dolayı cumayı da bağlayarak , ( Perşembe - Cuma - Cumartesi - Pazar ) 4 gün sürecek bir tur yapmak istiyorum. Tek ya da ben harici 1 max. 2 kişi ile birlikte. Tercihim Karadeniz yakın olmasından dolayı önerebileceğiniz 4 günlük bisiklet rotaları var mı acaba ? Böyle bir tur ilk tecrübem olacak günlü uzun tur konusunda. Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Scudo
(link) bu siteyi kullanarak plan yapabilirsin.. tırmanman gereken yükseklikleri fala detaylı bir şekilde çıkarıyor...

• Beğen
Tepkiler: Tugay Sonsuz Sert
Arkadaşlar 4 günlük bir kısa tur olacağı için yanıma alacağım arkadaşında çok fazla bisiklet tecrübesi olmadığını göz önünde bulundurarak 200-250 km civarı bir tur planlıyorum ve şuan aklımdaki plan Erzincan'dan 28 Ekim gecesi otobüs ile yola çıkarak sabaha karşı Trabzonda olmak. Trabzonda güzel sağlam bir kahvaltıdan sonra Rize'ye doğru pedallamak. İlk gün Çayeli'ne varmayı planlıyorum. 2. gün ise Batum'a girmeyi planlıyorum.
Şuan tabi ki hava şartları nasıl olur o gün bilmiyorum ama kafamdaki plan bu. Önerebileceğiniz şeyler var ise kısaca öğrenmek isterim.

@Kefter Önümüzdeki yaz bu rota için kışın antremansız kalmamak lazım. Gelmeyi isterim. Fakat yıllık iznimin bir kısmını farklı şekilde kullanacağımdan ötürü tam olarak bitiremeyebilirim rotayı. Belli bir yere kadar anca katılabilirim sana arkadaşım

ozgurgezer.blogspot.com adresinden tur bilgilerine ulaşabilirsin.

merhabalar herkese,
aslında "Beylikdüzü'nden Büyükçekmece Gölü'ne tur" diye bir başlık açacaktım ama buton bulamadım. en uygun konu olarak da bu konuyu gördüm:) hehalde aktif olmadığım için hakkım yok. neyse. ben bir strava turu hazırladım. ama o mekanları hiç bilmiyorum. yol üzerinde yol bisikletine ters bir durum var mı yok mu? /routes/18993661 burada. o mevkileri bilen biri varsa bakabilir mi sağlıklı bir rota çizmiş miyim? bu arada link de paylaşamıyormuşum. linki kısa attım strava kullananlar bilirler.

Son düzenleme:
İstanbul'dan yola çıkarak ege ve akdenize doğru tur yapmayı planlıyorum.
Katılmak isteyenler özel mesaj ile ulaşabilirler, ramazan ayından sonra düşünüyorum.
Size uygun bir tarih te olabilir.Konaklama çadır da olabilir, yada haftada 1-2 gün ucuz otellerde konaklayabiliriz rahat lamak dinlenmek için,
Şehir şehir gezerek giderim diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Mesaj atmayı beceremdim mesaj atabilirsen konuşalım hocam. Benimde aklımda bu sene böyle bir tür planı vardı

her sene olduğu gibi bu sene de istanbul çıkışlı ege akdeniz turu yapmayı düşünüyorum. Tarih Mayıs veya Haziran ayı içerisinde.

• Beğen
Tepkiler: vedATt
her sene olduğu gibi bu sene de istanbul çıkışlı ege akdeniz turu yapmayı düşünüyorum. Tarih Mayıs veya Haziran ayı içerisinde.

Selamlar, Aynı tarihlerde bende düşünüyorum, size katılabilir miyim acaba.

mayıs ilk haftasında 1 gece konaklamalı istanbul izmir yolculuğu planlıyorum..herşey yolunda giderse...salgın biter, bisiklet teslim edilmiş olursa..

Salgının durumu mayıs ve haziran aylarında nasıl olur bilmiyorum ama bisikletle tura o zamanlarda çıkabilir miyiz ne dersiniz? Yani her şeyden önce tek dileğim inşallah virüs salgının bitmesi tabi.

2019 Haziran ayında yaptığım istanbul'dan başlayıp marmara denizinin etrafında dolaştığım tur gayet keyifliydi. Ana yoldan uzak durup iç yollardan gittiğim Balıkesir, Çanakkale (Asya, Avrupa) güzergahı sessiz, sakin bol oksijenli mükemmel bir kesitti.

2019 Ekim ayında yaptığım Düzce, Bolu(Yedigöller) turu zorlayıcı olmasıyla birlikte keyif katsayısı daha yüksek bir turdu. Tabi ki yine anayollardan değil iç kesimlerde pedal çevirdim. Tavsiye ederim.

Arkadaşlar 4 günlük bir kısa tur olacağı için yanıma alacağım arkadaşında çok fazla bisiklet tecrübesi olmadığını göz önünde bulundurarak 200-250 km civarı bir tur planlıyorum ve şuan aklımdaki plan Erzincan'dan 28 Ekim gecesi otobüs ile yola çıkarak sabaha karşı Trabzonda olmak. Trabzonda güzel sağlam bir kahvaltıdan sonra Rize'ye doğru pedallamak. İlk gün Çayeli'ne varmayı planlıyorum. 2. gün ise Batum'a girmeyi planlıyorum.
Şuan tabi ki hava şartları nasıl olur o gün bilmiyorum ama kafamdaki plan bu. Önerebileceğiniz şeyler var ise kısaca öğrenmek isterim.
Bildiğim kadarıyla yeni kimlik yok ise geçiş yapılamıyor. Ve gümrük kapıları açık mı acaba?

@vadrigar rotayı turladınmı bilmiyorum üstünden zaman geçmiş ama güzergahlar iyi, büyükçekmece stadın ordan İSKİ, alkent tarafına doğru yol biraz dar, gelen geçen araçlara karşı daha dikkatli ol, havaalanı yolu fena değildi, yan bandı geniş sıkışmadan araçlarla beraber ilerleyebiliyorsun, çatalca yolu için muratbey kavşağına kadar gitmen gerekmiyor, otoban kısmından içeri dönüş var değişmediyse, çatalca yolunda pür dikkat git derim yolda yan bant geniş ama gelen araçlar hızlı, yok kenarı cam kırıkları dolu, köpek var yer yer, geçenlerde emniyet şeridinden (yol kenarı yada benim yan bant dediğim) önündeki aracı sollamaya çalışırken bantta bulunan bisikletliye çarpıp elemanın ölümüne neden olan bir şahin haberi vardı, rahmetli olan arkadaşı görmüşlüğüm var bir kaç defa.
Benim fikrim, ben araçla çatalcaya kadar gidip çatalcadan sonrasını bisiklet ile turluyordum, inceğiz, kabakça, ihsaniye, gümüşpınar, akalan, subaşı civarları. Haftasonu erken saatlerde ve hafta içi araç trafiği az, (soğuk havalarda gidersen günübirlikçi trafiği de çekmezsin) yol boyunca doğa ile başbaşa olma oranın daha fazla, turun uzunluğuna göre ormanlı, durusu, karaburun taraflarına da gidebilirsin.

• Beğen
Tepkiler: vadrigar
2019 Haziran ayında yaptığım istanbul'dan başlayıp marmara denizinin etrafında dolaştığım tur gayet keyifliydi. Ana yoldan uzak durup iç yollardan gittiğim Balıkesir, Çanakkale (Asya, Avrupa) güzergahı sessiz, sakin bol oksijenli mükemmel bir kesitti.

2019 Ekim ayında yaptığım Düzce, Bolu(Yedigöller) turu zorlayıcı olmasıyla birlikte keyif katsayısı daha yüksek bir turdu. Tabi ki yine anayollardan değil iç kesimlerde pedal çevirdim. Tavsiye ederim.
Bu iyi fikirmiş hocam bende bu şekilde tecrübe edinebilirim aslında, kaç günlük bir sürüş oldu yalnız mıydınız.

Bu iyi fikirmiş hocam bende bu şekilde tecrübe edinebilirim aslında, kaç günlük bir sürüş oldu yalnız mıydınız.

Çanakkale rotası 9 gün sürmüştü. Ama ben Gökçeada ya gitmiştim. Gitmek istediğim asıl yer orasıydı. Orada 2 gün kalmıştım. En keyifli kesitleri Balıkesir, Çanakkale taraflarıydı. Edirne, Tekirdağ üzerinden İstanbula dönmüştüm. Eğer vaktiniz kısıtlıysa Balıkesir, Çanakkale illerinde bir çember çizerek gezebilirsiniz. Çok sayıda köy var. Tehlikeli olabilecek bir durumda yok. Sessiz, sakin alanlar.

Yedigöller turu da 4 gün sürmüştü. İç kesimdeki yollardan gittiğim için yol baya zorlamıştı. Baya tırmanış yapmıştım.

Turlarımı yalnız yapıyorum.
Bu görüntüler tercih ettiğim güzergahlar
Screenshot_2020-03-30-22-54-52.pngScreenshot_2020-03-30-22-53-56.png

Bunlara ek şu turu da yapabilirsiniz. 3 gün sürmüştü.
Screenshot_2020-03-30-23-08-34.png

Son düzenleme:
Geri