Scudo Sports

Tur icin cycloross onerisi

Her yerde söylüyorum, buraya da yazayım.
Öncelikli amacınız tur ise cyclocross almayın.
Gideceğiniz yolun yüzde 60-70'i asfaltsa yine cyclocross almayın.

Ben sürekli toprak yolda, ormanda, dağda çamurda performans/spor yapacağım, senede 5-10 gün de tura çıkarım derseniz tamam, cyclocross uygundur.
Ben sürekli asfalt yolda performans/spor yapacağım, senede 5-10 gün de tura çıkarım derseniz bagaj delikli endurance tarzı yol bisikletleri uygundur.
Ben sürekli gezeceğim, yeri geldiğinde bolca yüküm olacak, bir yere süratle gitmeme gerek yok, yeter ki gideyim derseniz, şehir-tur bisikletleri uygundur.

Bunları bir cyclocross kullanıcısı olarak söylüyorum. Aldığımdan bu yana bisikletin hakkını 2-3 kere ancak verebildim. Safkan yola geçmeye çabalıyorum.
Kendi kilonuzu hesaba katarsak, cyclocross dişli oranları yüksüz olarak bile yokuşları tırmanırken sizi zorlayacaktır. Bir de yük bindiğinde çok zorluk çekebilirsiniz.

Bahsi geçmiş, ben de Fuji Touring modeline bakmanızı öneririm.

Scudo
Hocam bende Safkan yol bisikletini bırakıp Cyclecross'a geçeceğim hatta bisikletim satışta.
Benim planım lastikleri 25 veya 28 çap'a düşürüp arka dişli oranlarını 30-12'e yükseltmek olacak.

Şuanda kullandığım bisikletin 52/39 - 25/11 dişli oranları ile yokuşlar 80-90KM'nin üzerinde zorlaşmakta.

Düzetlme: CYC02 düşünmekteyim.

@Ozan Duran

@Ozan Duran

yilda 1 bilemediniz 2 kere tura cikicam ve bu turlarda max 10 gunluk olabilir dahada fazlasi olamaz endurance tarzi yol bisikleti icin bir kac oneri verebilirmisiniz? birda sizin sahip oldugunuz cx nedir?

Kullanmaya usendigimden turkce karakterler yok ama bunlar hep tepetolk!!!

@Hüseyin Gündoğdu

Cyclocross'ların ortalama dişli oranları 46/36 aynakol - 11-28 ruble zaten.
Bahsettiğiniz değişikliği bisikleti değiştirmeden aynakol, ruble, zincir değişikliğiyle de yapabilirsiniz. (50/34 aynakol, 12-30 ruble)
Tabii illa o tür istiyorsanız bir şey diyemem.

• Beğen
Tepkiler: Max Torque
Hocam dediğiniz tabiki mantıklı,

ama Masraf açılacak tekrar ve hesapladığımda 550 TL civarinda çıkıyor bu Masraf. bende bisikletimi değiştirmiş olurum dedim o yüzden satmaktayım.
550TL ye değiştirmektense sattığım fiyatın üstüne ekleyip yeni bir bisiklete sahip olacağım.
ve evet yılda 6-7 kez tura çıkacağım. sanırım biraz daha rahat edeceğimi düşünüyorum 28 lastikler ile.

Malesef CYC02'i aldığım gibi ruble değiştirmek zorunda kalacağım üzerinde ki aynakol tamamen ideal benim için 50/34 ama malesef salcano Cyclecross olduğunu unutup 23-11 gibi bir ruble koymuş..

@Ozan Duran

• Beğen
Tepkiler: Ozan Duran
@Tahsin Y.

(link)

Bunun dışında çoğu markanın giriş seviyesindeki yol bisikletlerinde bagaj deliği var.

Ben Focus Mares AX 3.0 kullanıyorum.

@Ozan Duran
bunu almaktansa 2013 merida cx daha iyi degil mi? en azindan daha islevsel nedense normal yol bisikletleri bana korkutucu geliyor

Kullanmaya usendigimden turkce karakterler yok ama bunlar hep tepetolk!!!

(link)

Ben bunu almayı düşünüyordum, daha sonra bir üst modeline karar kıldım ama kısmet olmadı yol bisikleti aldım.
1. ön ve arkada bagaj deliği
2. 50-34 11-32 dişli oranları
3. hafif ve sağlam
4. yüklü halde disk fren güveni (ben istemiyordum)

Tur yapılır mı bilmiyorum ama denediğim cyclocrosslar bana oldukça rahat geldi. Bu arada römork da seçeneğiniz olabilir, aklınızda bulunsun.

@Soner Közen
Aslinda alabilirdim avusturyada ogrenciyken ama.artik bitti ve turkiyedeyim yurtdisindan da bisiklet getirmek sanki riskliymia gibi geliyor o yuzden ulke icinde bir model ariyorum mumkun mertebe

@Murat B.

eğim yukarı 36 ön arka ise 28 oldukça güç olur ve de yükde var ise ise ,iş hepten zor olur yüksüz olarak sadece bisiklete monteli matara ve sele borusuna bağlı ufak çanta ile 16 km eğimi 99 km üzerine aldım tam 3 saatte kısa mola anlayışı ile , sistem 44-32-22 ve arka 11-34 esas hedefim 50-39-22 üçlü ön arka 11-34 yapmakta böyle sisteme sahip bir tane cyclo cross olsun ve de yol olsun yok teker hacmi 700 x 32 benim için emniyet ,altı ise uzun etaplarda riskli özellikle ,suadiye yolunda ,ora toprak taş yol yer yer asfalt .

Fuji kullanıcısı olarak Fuji yi tavsiye ederim. Özellikle tur için.
Yaklaşık 1 yıldır Fuji kullanıyorum. Hergün yağmur çamur demeden işe gidip gelirim.
Hafta sonları şehiriçi uzun turlar yaparım. Dayanıklı bisiklet.
Özellikle yollarımızı düşünürsek. (Yüksek veya çukurda kalmış mazgallar, asfalt dökülmelerinden kaynaklanan çukurlar, parke taşlar, vs.)

Ne alısanız alın, şimdiden hayırlı olsun.

@mete semizFuji Touring ağırlığı hakkında bilgi verebilir misiniz?

@Abdullah.R

Kusura bakmayın daha yeni gördüm.
Ben Fuji Absolute 2.1 kullanıyorum. Ebat SM Çamurluksuz 11,2 kg. aynı ebat Fuji Turing'de bundan 1 kg. fazladır sanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Abdullah.R
Öncelikle herkese merhaba,
Bende de Scott Sportster 40 var ve orta ve uzun vadede uzun turları düşündüğümden, uzun turlara daha yatkın bisiklet arayışı içerisindeydim. Vardığım son nokta ise;
hem şehir içerisinde yeterince atak, hen de uzun turlara uygun model olarak SURLY CROSS CHECK oldu. 28 jant, cantilever fren yerleri hazır, ön arka çantaları için yerler hazır, teker kalınlık limitleri çok yüksek vs. Kadroyu ingiltereden, geri kalan tüm ekipmanı almanyadan getirttim. Yurtdışı alışverişte 75 Euro sınırına fazla takmayın çünkü PTT gümrük vergisini teslim anında tahsil ediyor, sizi uğraştırmıyor. Yurtdışı sitelerde ayrıca teslim ülkesi Türkiye olunca fiyatlardan %19'luk vergi de düşüyorlar.
Kolay gelsin!!!!

• Beğen
Tepkiler: Milbert Hofen
Ben tur biaikleti aramiyorumki cogunlukla sehir ici kullanicam bazen patika (toprak) yollar falan yilda 1 yada 2 kere tura cikicam yani tur birincil oncelik degil o yuzden fuji touring almak benim icin ekstra kulfet olur (bildigim kadari ile celik kadro yani agir olmali) ayrica Turkiyede fuji satan yer varmi ?

İstanbul Fuji bayisi : (link)

Cyclocross alacam diyor isen al. O paraya da alabileceğin tek ürün Salcano cyc02 apex. İkinci el birşeyler bulabileceğini pek sanmıyorum. Cyclocross 2. el pek çıkmıyor.

Aynakolu 3 yaprak yap. 2 yaprakla 113 kilo ile yoğuş pek çıkacağını sanmıyorum ki 70 kilo bende kolay çıkamam sanırım. Üstüne 20 kilo yük iktirerek çıkarım anca o yolu.

Adam cyclocross ile tur yapıyor işte diyor isen Avrupa genelde düzdür. Türkiye gibi zorlu yokuşlar yoktu. Ayrıca adam profesyonel bisikletçi. 2. aynakol ile turun zehir olur. o yüzden mutlaka 3. aynakol tak.

Ozmn oyle yapcam sanirim fujidede guzel cxler varda aitesinde fiyat goremedim sanirom arayip sormam lazim olmadi salcano alip artan paraylada biraz modifikasyon yapcam givi duruyor

Geri