Scudo Sports

tur bisikletine V fren papuc onerisi

fatih y

Üye
Tepki
5
Tur bisikletinin fren papuclarini degistirecem yalniz fren papucu almaya gittigimde kafama bir soru takildi. Baradine fren papucunun kutusunde MTB icindir yaziyordu. Tur bisikleti icin nasil bir papuc almaliyim ? MTB icin olan papuclar tur bisikletine uyum saglarmi ?

Soz konusu bisikletin linki .

(link)

Scudo
Zannetmiyorum ki sorun yaratsın.Sonuçta v fren aynı v fren.Jant yüzeyi aynı yüzey...

• Beğen
Tepkiler: fatih y
Yol bisikleti fren pabuçları farklı oluyor sanırım ayrımı MTB olarak yazmışlar aslında V-Fren için yazmaları gerekirmiş. Fren bacaklarınız v-fren ise uyacaktır.

• Beğen
Tepkiler: fatih y
(link)

bu resimdeki fren sisteminden, firma ustune kendi adini yazmis isimsiz bir fren sistemi. Bende simdilik pabuclari modifiye etmeyi dusunuyorum.

pabuçta mtb city diye bir ayrım yok sanırım.. mtb-road diye bi ayrım var, ki zaten bacakları farklı baradine 3 renkli var modelini hatrlamıyorum tam 955vc gibi bişeydi ben kullanıyorum sedona 321de gayet güzel tavsiye ederim..

Yol bisikleti ile mtb nin firen kollarında pek farkı yok aslında ama papuç olarak farkları var. Yol bisikletleri yüksek hızlardan yavaşlaması gerektiğinden papuçları daha uzun boylu ve enide jant inceliğinden dar oluyor. Kalitesi zaten fiyatında saklı :) Mtb tabiiki bunun zıttına ani durma gerekliliği çok olduğu için daha kısa ve geniş jantlar için uyumlu. Uzun papuçları mtb'ye takarsanız ani firenlerde papuç patlatırsınız. Başıma geldi :( İlk bisikletim bmx gibi ayakkabı altını yedik kurtulduk.

Geri