Scudo Sports

Tur Bisikletine Ön Bagaj Tavsiyesi

@ekren gökhan Bu marketlerde eskiden metal sepetlerden vardı yerden alıp alış-verişinizi koymak için onlardan bir kaç değişiklik ile ön sepet çıkacağına inanıyorum. Hatta biraz daha bakıp neler var diye göz attım. Balkon korkuluklarına saksı koydukları raflar, ev içi duvara takılan ızgaralı yapıya sahip raflar veya şimdi aklıma gelen mangal üzerinde kullanılan ızgara tabi bu biraz esnek oluyor, birada modifikasyon lazım. Öteki türlü Avrupalı yada Amerikalı insanların sitesine bakıyorsun kendilerine göre gayet uygun 50-100 birim arası ama bizde döviz + kargo + vergi koyunca bisiklet mi alıyorsun sepet mi belli değil.
Ölçüp bir bisiklet üzerinde nasıl olabilir diye kafada kurmak lazım. Bu siteye biraz bakarsanız sanki bir şeyler çıkacak gibi.
(link)
(link)
(link)
Misal bu adam yanlarına boyutunu da yazmış ama fiyat yok.
(link)

Denizli'de gittiğim motor kulübünden bir abi motoruna ön far ızgarası alacaktı 280 lira gibi bir fiyat almıştı. Sonra bir mağazadan 3 tane makarna süzgeci alıp bir kaç değişiklik ile 1 tane ana fara 2 tane de sis farına çök güzel far koruması yapmıştı ve maliyeti sadece 15 lira olmuştu. Bu iştede biraz bizim uydurmamız gerekiyor anlaşılan.

Scudo
@MakRo Evet bir çok seçenek var

Eldeki malzemelerden de yapılabilir. Videolarda bir çok fikir veriyor.

@ekren gökhan Bu marketlerde eskiden metal sepetlerden vardı yerden alıp alış-verişinizi koymak için onlardan bir kaç değişiklik ile ön sepet çıkacağına inanıyorum. Hatta biraz daha bakıp neler var diye göz attım. Balkon korkuluklarına saksı koydukları raflar, ev içi duvara takılan ızgaralı yapıya sahip raflar veya şimdi aklıma gelen mangal üzerinde kullanılan ızgara tabi bu biraz esnek oluyor, birada modifikasyon lazım. Öteki türlü Avrupalı yada Amerikalı insanların sitesine bakıyorsun kendilerine göre gayet uygun 50-100 birim arası ama bizde döviz + kargo + vergi koyunca bisiklet mi alıyorsun sepet mi belli değil.
Ölçüp bir bisiklet üzerinde nasıl olabilir diye kafada kurmak lazım. Bu siteye biraz bakarsanız sanki bir şeyler çıkacak gibi.
(link)
(link)
(link)
Misal bu adam yanlarına boyutunu da yazmış ama fiyat yok.
(link)

Denizli'de gittiğim motor kulübünden bir abi motoruna ön far ızgarası alacaktı 280 lira gibi bir fiyat almıştı. Sonra bir mağazadan 3 tane makarna süzgeci alıp bir kaç değişiklik ile 1 tane ana fara 2 tane de sis farına çök güzel far koruması yapmıştı ve maliyeti sadece 15 lira olmuştu. Bu iştede biraz bizim uydurmamız gerekiyor anlaşılan.

Yapi marketler kalin celik telden sepet dolu. Ve cok ucuza. Bi kaynak iki modafiye tamamdir

Ön bagajla ilgili birkaç sorum var. Ön bagaj için arka bagaja göre yükü öne verdiği için yokuşlarda daha güzel katkı sağlıyor diye birkaç yorum okudum. 2 kişi tura çıkacağız. Benim bisiklette arka bagaj var zaten ve yükün çoğunu ben alacağım. 2. Bisiklet Mosso legarda 2021. Mosso ya çok yük kalmıyor. Hiç arka bagaj takmadan sadece ön bagaj taksak nasıl olur? Mosso nun bu bisikletine ön bagaj takılır mı? Bir de ön bagaja arkaya taktığımız çantalar olur mu yoksa ön bagaj çantası daha farklı mı oluyor? Teşekkürler.

Son dönemde bir çok turcu ön bagaj daha fazla kullanır oldu.Backpacking tarzı tur son dönemde oldukça yükselişte.Gördüğüm kadarıyla Mosso düz maşa değil amortisör uyumlu ön bagaj almanız yeterli.
Çantalara gelince Kapaksız Clip-On sistemli olanlar ön bagaj için daha uygun olur. @Yunus EROL

Ön bagajla ilgili birkaç sorum var. Ön bagaj için arka bagaja göre yükü öne verdiği için yokuşlarda daha güzel katkı sağlıyor diye birkaç yorum okudum. 2 kişi tura çıkacağız. Benim bisiklette arka bagaj var zaten ve yükün çoğunu ben alacağım. 2. Bisiklet Mosso legarda 2021. Mosso ya çok yük kalmıyor. Hiç arka bagaj takmadan sadece ön bagaj taksak nasıl olur? Mosso nun bu bisikletine ön bagaj takılır mı? Bir de ön bagaja arkaya taktığımız çantalar olur mu yoksa ön bagaj çantası daha farklı mı oluyor? Teşekkürler.

O zaman hemen bir soru daha. Düz maşa bisiklete ön bagaj takılmaz mı?

Ön süspansiyonlu maşa için önerdiğiniz bagaj demiri var mı? Tşkler

Ön süspansiyonlu maşa için önerdiğiniz bagaj demiri var mı? Tşkler
Süspansiyonun her iki tarafına çanta takılmasına imkan sağlayan bagaj tipleri var. Örnek olarak (link) Buna ek olarak (link) de bu bagaj var ama bana fiyat olarak uygun gelmedi.

Örneğin bu gibi bir bagaj takmak isterseni bir kaç operasyon ile maşa üzerindeki kemer gibi olan kısmı delip montaj noktası oluşturuyorlar. Yine alt tarafta da boru kelepçeleri ile bağlantı noktası oluşturmuşlar.
1.JPG

Sadece sağ sol değil de üst alanı da kullanmak istiyorsanız hepsiburada linkindeki bagaja bir kaç ekleme yapıp kullanabilirsiniz. Ayrıca şuandaki popüler olan bikepacking tipi turcularının tercihi anything cage denilen parçayı maşaya kablo bağı veya kelepçeler ile bağlayıp dry bag ile kullanabilirsiniz. Görsellerde hemen hemen yapılabilecek kombinasyonlar var. Düz maşa veya arka bagaj kadar çeşit olmasa da bir şeyler var.

Dosyalar

• 9179747221554.jpg
    9179747221554.jpg
    21,7 KB · Okunma: 23
  • pifVP.jpg
    pifVP.jpg
    52,1 KB · Okunma: 23
  • F4CXU75IVA53AHQ.jpg
    F4CXU75IVA53AHQ.jpg
    227,8 KB · Okunma: 26
  • mhWTJ.jpg
    mhWTJ.jpg
    100 KB · Okunma: 24
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin
Arkadaslar selamlar,sanırım hepimiz neredeyse piyasada kendimize uygun ön bagaj bulamadık.Aşağıdaki bagajı disk frenli maşaya boru kelepcesi ile sabitleyebilme imkanı var mı sizce ? Daha önce kullanan var mı? Birde bagaj yapan Hüseyin abide bir model var aradığım şeye çok benziyor ama fiyat olarak 400 tl.Onun fotoğrafını da koyayım,belki düşünen olur.
.Screenshot_20210626-225943_Amazon Shopping.jpg

Dosyalar

• Screenshot_20210626-231749_Instagram.jpg
    Screenshot_20210626-231749_Instagram.jpg
    51,7 KB · Okunma: 27
Arkadaslar selamlar,sanırım hepimiz neredeyse piyasada kendimize uygun ön bagaj bulamadık.Aşağıdaki bagajı disk frenli maşaya boru kelepcesi ile sabitleyebilme imkanı var mı sizce ? Daha önce kullanan var mı? Birde bagaj yapan Hüseyin abide bir model var aradığım şeye çok benziyor ama fiyat olarak 400 tl.Onun fotoğrafını da koyayım,belki düşünen olur.
.267987 dosyayı görüntüle
hocam fikir vermesi adına söylüyorum: doğalgaz boru kelepçesine benzer kelepçe alıp kendi bagajınızı istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Ben o hi ten çubuklarla yapılmış bagaja 400 lira değil anca 150 lira verirdim. cromoly olsa eyvallah derdim de hi ten zor. geçen yıl kendi bagajımı o hi ten çubuklarla 10 tl kaynak ve 20 tl doğalgaz kelepçesi+ek bi kaç parça ile kendim yaptım. elimde şuan sadece bu resim var örnek olması adına: IMG-20200905-WA0001.jpg

@celilyafes aynen kesinlikle benim bölümüm makine zaten tam imalat benim alanım,hatta bunu bir kaç adım ileri götürerek teknik resim ile çizimini yapıp boru bükme anahtarı tarzi aletlerle yapmak gerçekten kolay.Finallerim bitsin bu işe bir el atıcam
Screenshot_20210626-234313_Instagram.jpg
Instagramda tam da bahsettiğim gibi imalat yapan bir abimiz var,işlerini çok beğeniyorum.Ne yazık ki bizde bu tarz üretim yapan atölye olmadığı için olanlar da piyasayı kendileri belirliyor.

@celilyafes aynen kesinlikle benim bölümüm makine zaten tam imalat benim alanım,hatta bunu bir kaç adım ileri götürerek teknik resim ile çizimini yapıp boru bükme anahtarı tarzi aletlerle yapmak gerçekten kolay.Finallerim bitsin bu işe bir el atıcam
267997 dosyayı görüntüle
Instagramda tam da bahsettiğim gibi imalat yapan bir abimiz var,işlerini çok beğeniyorum.Ne yazık ki bizde bu tarz üretim yapan atölye olmadığı için olanlar da piyasayı kendileri belirliyor.
atölye bende de yok fakat zar zor kendi imkanlarımla yapmak için uğraşıyorum. boru bükme aletleri ile kolay olmasına karşın ben mengenede çekiçle bükme yaptım. Demir olduğundan çok büyük sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Sadece kaynağın doğru ve güzel yapılması şart.

Screenshot_20210626-235605_Trendyol.jpgBöyle bir ürüne rastladım malzeme bilgim pek yok 3mm çap yeterli olur mu acaba fiyati da uygun deneme amaçlı alınabilir

267998 dosyayı görüntüleBöyle bir ürüne rastladım malzeme bilgim pek yok 3mm çap yeterli olur mu acaba fiyati da uygun deneme amaçlı alınabilir
ölçüler hakkında bilgim yok malesef imkanınız ve zamanınız olduğunda bulunduğunuz şehrin sanayisinde, tornacısından da görüp alınabilir.

ölçüler hakkında bilgim yok malesef imkanınız ve zamanınız olduğunda bulunduğunuz şehrin sanayisinde, tornacısından da görüp alınabilir.
Bende bu ön bagajimi arka bagaj demirinden evrime sokup yapmistim. Gayet memnunum.
20200826_182735.jpg
20200826_171812.jpg

.267987 dosyayı görüntüle

Galiba Hüseyin Bey her bagaja 400 istiyor dün bir modelini bende sordum sizin bagaja göre daha işçiliği olan bir bagajdı ona da 400 dedi, üstelik 1.4kg ağırlığı var. Koyduğunuz görseldeki bagajın montaj yeri zaten v-fren bağlantı noktasından ama diğer alıntıdaki mesajdaki gibi kaynak vs ile kendiniz biraz uydurabilirsiniz. Maşaya bağlantı olarak sıva üzeri boru kelepçeleri var ondan kullanabilirsiniz. O tip kelepçe ile bende dropbar gidona deore vites kolu takmıştım.

hocam fikir vermesi adına söylüyorum: doğalgaz boru kelepçesine benzer kelepçe alıp kendi bagajınızı istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Ben o hi ten çubuklarla yapılmış bagaja 400 lira değil anca 150 lira verirdim. cromoly olsa eyvallah derdim de hi ten zor. geçen yıl kendi bagajımı o hi ten çubuklarla 10 tl kaynak ve 20 tl doğalgaz kelepçesi+ek bi kaç parça ile kendim yaptım. elimde şuan sadece bu resim var örnek olması adına:
267996 dosyayı görüntüle

Elinize sağlık güzel olmuş detaylı fotoğrafları varsa atabilir misiniz?

Dosyalar

• 32321.JPG
    32321.JPG
    28,8 KB · Okunma: 6
Galiba Hüseyin Bey her bagaja 400 istiyor dün bir modelini bende sordum sizin bagaja göre daha işçiliği olan bir bagajdı ona da 400 dedi, üstelik 1.4kg ağırlığı var. Koyduğunuz görseldeki bagajın montaj yeri zaten v-fren bağlantı noktasından ama diğer alıntıdaki mesajdaki gibi kaynak vs ile kendiniz biraz uydurabilirsiniz. Maşaya bağlantı olarak sıva üzeri boru kelepçeleri var ondan kullanabilirsiniz. O tip kelepçe ile bende dropbar gidona deore vites kolu takmıştım.

Elinize sağlık güzel olmuş detaylı fotoğrafları varsa atabilir misiniz?
elimde maalesef sadece bu fotoğraflar var

Dosyalar

• Screenshot_20210627-095609_Photos.jpg
    Screenshot_20210627-095609_Photos.jpg
    123 KB · Okunma: 22
  • Screenshot_20210627-095129_Photos.jpg
    Screenshot_20210627-095129_Photos.jpg
    43,9 KB · Okunma: 22
  • Screenshot_20210627-094537_Photos.jpg
    Screenshot_20210627-094537_Photos.jpg
    32,2 KB · Okunma: 21
  • Screenshot_20210627-094747_Photos.jpg