Scudo Sports

Tur bisikleti

Hangi maşa

• Amasörlü tur bisikleti

• Düz maşalı tur bisikleti

• Toplam katılım
    91
Scudo
Daha yeni istanbul-bodrum-datça yapıp bu çarşamba döndüm. Turda rampalarla savaşa girerken yüklediğiniz yükteki ağırlığın gram hesabını yapmaya başlıyorsunuz. Ben özellikle amortisörsüz tercih ettim, nedeni de fazladan yapacağı minimum 2.5 kg. ekstra ağırlığı.
Alüminyum maşa ile Akhisar-Manisa arasındaki rezalet yoldan tutun Kuşadası'nın bisiklet düşmanı yolundan Bodrum'un stabilize asfaltını sorunsuz aştım. Biraz daha konfor isterseniz karbon maşa tercih edebilirsiniz.

Bende 2016 Sedona 410 var. Düz maşalı hafif bir bisiklet. Lastik havalarını yumuşak tuttukça özellikle ön tekerimi, amortisörlü bir bisikletten şehir içinde, turlarda hiçbir farkını göremedim. Hatta bisiklet kasislerde bir güzelde esniyor. Diğer bisikletlerde durum nedir bilemem ama; iyi, hafif, yapısı iyi bir bisiklet sizi dağa tepeye mıcır yollara tırmanmadıkça gayet memnun eder. Amortisör olayına çok takılmayın derim. V frenli donanımlı bir bisiklet işinizi görebilir. Amortisere vereceğeniz bütçeyi donanıma harcayın. Daha mantıklı bir iş yapmış olursunuz. Benim fikrim bu şekilde. Saygılar.

Ben de senin gibi düşünüyorum @h.kozan.dunya turuna çıkanlar bile genellikle düz masa tercih ediyor.hem hafif hem daha ucuz

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben her fırsatta yoldan çıktığım için maşasız kabusa döner tur. Alttaki resim Akyaka Ören arası rotam. O kadar bakir koy varken yolda kalamazdım
oren_yolu.png

O zaman bu bisiklet nasil
LAPIERRE URBAN SHAPER 600

Dosyalar

• Screenshot_2016-09-05-22-14-10.png
    Screenshot_2016-09-05-22-14-10.png
    33,1 KB · Okunma: 20
Geri