Scudo Sports

Tur Bisikleti Toplamak

Lastikleri Schwalbe MARATHON yaparsın arka bagajı çelik yaptın mı gerisini yapacağın değişikler sırf konfor için olur.

Tur uzun olacak ise tekerleğe dinamo ve depolama birimi alabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Volkan Aykul
Scudo
@çaylakşevik
bu olmaz

Yaz için bizimde inşallah istanbul - Antalya var ege kıyılarını izleyerek bir rota çizdik. Benim bacak biraz problemli olduğu için temmuz 17 ye atmak zorunda kaldık. Ramazan Bayramı ile inşallah yola Çıkıyoruz. Yaza kadar eksiklerimi tamamlarim. Fakat bu tur içinde bende tahminen scott yada Meridanin alt gruplarından bir bisiklet alacağım. V break sisteme magura hidrolik atıp devam edeceğim . Size de tavsiyem sağlam kadrolu ikinci el.bir tur bisikleti almanız. Heybeler vs ile satan arkadaşlar da oluyor şansına belki öyle birşey yakalarsın daha az masraf yaparsın.

Scott ya da merida olması havasından başka Bi şey sağlamaz ikinci el bi kadroya güvenip öyle bir yola ben çıkamam ben f/p ürünü arıyorum ön amortisör işime yarar gibi geliyor falan fıstık işte Allah ın izniyle niyetlendik bi işe

Hocam bisiklet toplamak kolay değil hele ilk defa yapıyorsan. En basitinden bilgisayar toplamak gibi düşün. Kimi ekran kartları bazı anakartlarla çalışmayabilir uyumsuzluk probleminden dolayı. Bisiklet toplamak da böyle bir şey. Bilen birilerinden yardım alırsan senin için daha faydalı olur,kolay gele.

Kişisel fikrim bütçen yeterli tur bisikleti için. Detaylara pek takılma ilk etapta. Gene bilgisayardan örnek verirsek anakart,işlemci ve rami yüksek tutman uzun vaade de sana daha çok yararlı olur. Bunlar bisiklette ise neye tekabül ediyor diye sorarsan ; kadro,vites - fren sistemi ve lastikler. Tekrardan kolay gelsin.

Burak kardeş youtubede technopata girer şakır şakır toplarsın hırvat bi yarış tutkunu gencin eski arabasından elektronik yarış arabası yapabildiği devirdeyiz ya bilgi aktarımı ve kazanımı çok basit artık

deore vites li bir ikinci el olabilir mesela (link)
ama disk fren
deore gerçi sorun çıkarmaz ama bagajla tura cıkacaksın bir şey sıkşıp ta yamuldu mu artık arka freni kullanamazsın
yada daha ucuz (link) böyle bir şey alıp kafana göre komponentleri yenilersin hem kendin tatmin olursun hemde eline para kalır
ama ikinci el riskli mutlaka görüp deneyip al
(link) bu da tek başına yeterli
ha sen hangi bisikleti kullanıyorsun diye sorarsan carraro athos (804 elite nin gecen senelerdeki versiyonu) kullanıyorum sıfır aldım stok ürünüydü gecen yıl 700 liraya aldım

Bende fuji touringi bekleyenlerdenim.Lakin nezaman gelir firmalarda bilmiyor.Bence biraz bekleyin.

arkadaşlar affınıza sığınarak konu altında konu gibi olacak ama forumda yeni olduğum için konu açamıyorum o yuzden affola.
beldasan izmir yapım çelik kadro 28" sizce tur bisikleti olur mu

(link)

Bagaj delikleri falan var arkada, çelik olması ayrı bir artı, bence bir kaç ekipmanla olmaması için bir sorun yok, belki bir sıkıntı frenler tur bisikleti için biraz zayıf kalabilir

@huseyinbozan kadro surly tur bisikleti kadrosuna çok benziyor. Frenler cantilever. eğer geniş pabuç alınırsa bence iş görür. bir tek aynakol ve ruble oranları sıkıntı yaratır gibi. çünkü rampalarda sıkıntı yaratır. Jant telleri 36 tel olması büyük avantaj. lastikleri 35 c lastikle değiştirirsen çok iyi olur. Sonuç şehirlerarası turlarda iş görebilir.

valla hocam arka dişli o kadrr tatlıki kıyamıyorum ama bşr dişli seti buldum çok tatlı en kucuğu 11 en buyuğunu saymaya gerek duymadım tırmanış dişlisi bakalım ufaktan toplucam değerlendşrmenizş beklşyorum arkadaşın affına sığınarak

iyi kadro düşük donanım ile başlayıp zaman geçtikçe yükseltebilirsin benim yaptığım gibi

Geri