Ben şunun için bisiklete yatırım yapıyorum? Çoğu zaman, yani ayda 20 gün işe bisiklet ile gidip geliyorum mesela. Yol paramı bisiklete yatırıyorum. İş dışında ulaşımımı da bisiklet ile sağlıyorum. Onun dışında ayda bir kez de olsa tura gidiyorum vs.
Sizi de söylediğiniz sıfatlara kesinlikle yakıştırmıyorum. Haddime değil

Ben de bir zamanlar acemiydim. 3 yıl önce ilk bisiklet aldığım zaman vites attırmayı bisikleti satın aldığım kişiye sormuştum.
Benim tavsiyem, ikinci el uygun fiyatlı, çok kullanılmamış bir bisiklet (26 veya 28 jant, hangisini isterseniz) bulup zamanla o bisiklet üzerindeki parçaları değiştirmek olur. Alın o bisikleti kullanın, eksik yanlarını görün, sonra o eksiklikleri kendiniz giderin. Benim şimdiki aklım olsaydı öyle yapardım.
Veya sıfır uygun fiyatlı alın, onun parçalarını değiştirin. Çünkü hiç ortada bisiklet yokken sıfırdan bir bisiklet toplamak insanın hevesini kırabilir. Çünkü biz insanoğlu istediklerimi hemen elde etmek isteriz, hemen o bisikletin toplanmasını isteriz, ama buna maddi olarak -mesela ben- uygun olmayabiliriz.
Bu arada sigara bırakma eyleminizi kutlarım ve ömrünüzün sonuna kadar devam ettirmenizi ümit ederim. Saygılarla.