Scudo Sports

Tur Bisikleti Toplamak

Tepki
27
İsim
hüseyin Tercihen şevik
Bisikletle doyumsuz bi tur için 1500lira minimum fiyat denirken örnek bisiklet markaları en az yarısı kadar marka değeri koyuyor bunun yerine çinden kadro vites seti maşa gidon için aliexpressi kullanıcam 1500 lirayı hakeden bi bisiklet topluycam bu konuda püf noktaları neler yardım

Scudo
tek tek toplamak her zaman daha maliyetli oluyor vites sistemini falan aliexpressteki çakma ürünleri alırım dersen ayrı
ikinci el temiz bir bisiklet tur için vites oranları rampaları çıkmak felanda iyiyse değiştirecek birşey kalmaz kalan paraylada ekstra malzemeleri alırsınız.
forumda epey konu var araştırın derim

Çakma değil fakat 1200-1500 liralık bisiklette arka değiştirici altus ön değiştirici tourney falan oluyor kesinlikle bundan iyisini alabilirsiniz çakma değil orjinal shimano ön arka artırıcı ruble aynakol zincir seti deore olarak 250$ gibi bir fiyat

Kadrodaki yuvaya alınan ön aksamın (aynakolun olduğu delikten bahsediyorum ) olmaması ihtimali var mı acaba dostlar

Peşin ödeyeceğim ne kadar olur diye bir sorun baya iniyorlar.

benim de aklımda olan bir konu konya istanbul seferi için. brooks marka bir sele ile başlayacağım. sonrası sonradan gelsin. bence asıl mühim mesele sele. uzun turdan bahsediyorum.

Aslına bakarsanız ben inatçı bi insanım yapamazsın dendikçe üstüne yürürüm ben toplayacağım bisikleti

Ana korkularım şunlardır krank set mi ne deniyorsa ön sistemin deliği yeni bir kadroda uyum sorunu olur mu maşada bu tip bir sorun olur mu ilk sorunlar bunlar

Ben de şu an bir tane tur bisikleti toparlamaya çalışıyorum 28 jant olarak. Daha doğrusu elimdeki bisikletin parçalarını değiştiriyorum. Korkutmak gibi olmasın ama şimdiden ön arka jant takımı (jant çemberleri, ön ve arka jant göbekleri, jant telleri ve tel başları) 800 TL oldu. :D

Hocam bu proje gün geçtikçe ben işe ısınıp soğumama göre değişecek ana odağım ne olmalı yani siz bisiklet toplarken ilk odak nedir uzun turda en baba bütçe şuna ayrılır geri parayla bunlar toparlanır desek nedir o ürün

@Volkan Aykul bizde kış lastiklerini deiştik arabanın ya 800 lira ne hocam ben öğrenciyim 800lira lastiğe verecek durumum yok salcano bianchi gbi şark kurnazlarından sizin janta savurduğunuz 800 liranın yarısını kurtarmak için açtım bu konuyu ben kyk da kalıyorum hocam sizin o janta verdiğiniz parayla 2 ay geçinip yurt ücretlerinide o paradan veren adamlar var burda . Yardımcı olacaksanız bütçe 1200 hadi taşı çatlattım 1500 oldu diyelim toplayacağım ve yurt dışında alıcam bu şartlarda yardım almaya açığım teşekkürler

Ben o 800 lirayı bir daha masraf yapmamak için veriyorum aslında @çaylakşevik . Önümüzdeki 10 yıl boyunca jant ile uğraşmak istemiyorum. Yapacağım uzun turlarda şu anda olduğu gibi jant tellerim teker teker kırılsın, beni yolun ortasında bırakmasın istiyorum.

@Volkan Aykul lütfen beni haddini bilmez acemi bir ukala olarak görmeyin ben sigarayı çok şükür ki bıraktım sizin 10 yıllık yatırımınızı 2 ayda atmosfere salıyor ve sizin gibi sağlıklı bir şeyde yapmıyordum . Lütfen bana bisiklet aşkını aşılayacak enjektör olacak şeviğin topladığı bisiklet için fikir verir misiniz

• Beğen
Tepkiler: Volkan Aykul
Ben şunun için bisiklete yatırım yapıyorum? Çoğu zaman, yani ayda 20 gün işe bisiklet ile gidip geliyorum mesela. Yol paramı bisiklete yatırıyorum. İş dışında ulaşımımı da bisiklet ile sağlıyorum. Onun dışında ayda bir kez de olsa tura gidiyorum vs.
Sizi de söylediğiniz sıfatlara kesinlikle yakıştırmıyorum. Haddime değil :)
Ben de bir zamanlar acemiydim. 3 yıl önce ilk bisiklet aldığım zaman vites attırmayı bisikleti satın aldığım kişiye sormuştum. :)

Benim tavsiyem, ikinci el uygun fiyatlı, çok kullanılmamış bir bisiklet (26 veya 28 jant, hangisini isterseniz) bulup zamanla o bisiklet üzerindeki parçaları değiştirmek olur. Alın o bisikleti kullanın, eksik yanlarını görün, sonra o eksiklikleri kendiniz giderin. Benim şimdiki aklım olsaydı öyle yapardım.
Veya sıfır uygun fiyatlı alın, onun parçalarını değiştirin. Çünkü hiç ortada bisiklet yokken sıfırdan bir bisiklet toplamak insanın hevesini kırabilir. Çünkü biz insanoğlu istediklerimi hemen elde etmek isteriz, hemen o bisikletin toplanmasını isteriz, ama buna maddi olarak -mesela ben- uygun olmayabiliriz.

Bu arada sigara bırakma eyleminizi kutlarım ve ömrünüzün sonuna kadar devam ettirmenizi ümit ederim. Saygılarla.

Çok sağolun :) peki sizce kron'un tx500 ü nasıldır yani işin açıkçası hidrolik disk fren işin bu aşamasında bana uçuk bi başlangıç gibi geliyor

Tur bisikletlerinde hidrolik fren sorun yarattımı tam bir baş belası olduğu için v-fren tercih ediliyor.

Sarıhan içti Türkiye-Nepal turunu biri 800 TL biride 1000 TL lik iki bisikletle yapmışlardı. Düzgün bir kadro, düzgün bir vites aldın mı rahatlıkla turunu yaparsın.

(link)
buna bakın derim kösele deri sele ile değiştirin kelebek gidon takın ve yolunuza devam edin dayım polyadan Türkiye ye geldi bu bisikletle

@Lemi Öztürk

@çaylakşevik bence giriş olarak bu bisikleti önerebilirim. Bu bisikleti alıp beğenmediğin parçaları değiştirirsin zamanla. :)

Bence giriş olarak bu bisikleti önerebilirim. Bu bisikleti alıp beğenmediğin parçaları değiştirirsin zamanla. :)

• Beğen
Tepkiler: Yoldakiseruven
Geri