Scudo Sports

Tur bisikleti için ön amortisör

gezginori

Üye
Tepki
4
İsim
Orhan
Bisiklet
Marin
Merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katılanlardanım bisiklet konusunda ki bilgim çok az o yüzden bisikletime alıcağım şeyler de sürekli çok zaman harcıyorum doğru parçayı alıyor muyum diye hep araştıyorum sade de gelmek gerekirse;
Marin lombard bisiklet aldım, çok uzun turlara çıkmayı planlıyorum yurtdışı vs. bunun içinde bir ön amortisör gerekli olduğunu düşünüyorum biraz araştırdım RockShox Xc-32 29 ön amortisör modelini buldum sizce doğru mudur daha iyisi(dayanıklısını) önerebilir misiniz?
Neden amortisörlü bir bisiklet almadın diye sorabilirsiniz, arkadaşım tavsiye etti. Alim mi al miyim mi falan derken hop aldım :)
Bütçe:450tl
Birde bu amortisörler de 80mm 120mm gibi çalışmaları var ben ön tarafta yükte taşıyacağım bir doğru çalışma mm ne olur benim için.
Teşekkürler

Scudo
Yol bisikleti ve amortisör?

Hiç gerek yok böyle birşey yapmana. O yolları amortisörsüz de gidersin rahat şekilde zaten avrupada yollarda fazla sıkıntı olacağını zannetmem. Bisiklete yazık etme.

@gezginori dostum karbon rockshox'tan asagisina inmeni tavsiye etmem.Yol'da karbondan sasmayalim

Arkadaşlar, arkadaşımiz kendisi de belirtmiş acemi oldugunu bu yuzden bilmemesi gayet dogal.
@gezginori, yol bisikletine amortisor takmanin bisikletin ruhuna ters gelmesini ve geometrisinin tamamiyle bozacagini falan geçtim o maşalarin saft borusunun genişliginin falan da uygun olduğunu hiç sanmiyorum. Ayrica merak etme altinda orta-ust seviye ( tahmini 800tl ve ustu pahada) bir amortisorlu maşan olmadigı ve surece sana çok birsey katmiycak o maşalar. Hem o maşalar uygun olsa bile zamanla kadroya zarar verme ihtimali bile olabilir. Hatta sana daha kritik bir soru sormak istiyorum bisikletinde bahaj pivotu mevcut mu ? Mevcut degil ise sele borusu bagajinin yük taşıma kapasitesi (10kg) cikacagin turlar icin yeterli olacak mi ?

Ayni cumlede kullanildigini gordugum zit kutuplardaki iki kavramin ekranimdan kivilcimlar cikartmasi durumu..
Downhill ve köy yollari haricinde gereksiz bir aksesuardir amortisor.

• Beğen
Tepkiler: Hasan Ç.
verilen cevaplar için herkese teşekkür ederim,evet bisikletime amortisör takmam gerektiğini düşünüyorum çünkü sürekli asfalt yolda olmicam taşlı yollarda saatlerce gidip de geceleri eklem ağrıları çekmek istemiyorum. Bisiklet geometrisine gelince maşa boyu zaten bisikletime uymicaktır muhtemelen büyük gelicek bende fazla olan kısmı kestirmeyi düşüyorum,bagaj pivotu derken bagajı monte edeceğim deliklerden mi bahsettiniz?.Gelelim en büyük yanlış anlaşılmaya bisikletim YOL değil ŞEHİR ve TUR bisikleti,bunlar birbirine benzese de ufak farklarla birbirinden ayrılırlar. şaft borusunun genişliği aklıma gelmemişti ayrıca teşekkür ederim @Genç89 . @hlksnrr önerdiğin amortisör de kilitleme(lockout) özelliği bulunmadığı için o da işime yaramaz,saolsın :/

• Beğen
Tepkiler: Genç89
@gezginori
Başlıkta yol bisikleti yazmışınız, insanlar yanlış anlamamış yani siz yanlış yazmışınız.

RockShox Xc-32 450 tl iyi bir rakama almışınız. Sanırım kullanılmış almışınız ama. Tr'de aşağı yukarı 800 tl'ye satılıyor çünkü o model. Sorunsuz çalışıyorsa ve bisikletinize takmayı başarabilirseniz fiyatına göre iyi bir ürün almışınız diyebilirim. Fakat bisikletinizin geometrisine uygun bir modelde bulabilirdiniz ve uzun vadede kesinlikle daha iyi olurdu.

@Brick3 evet ya yol bisikleti yazmışım :D,henüz almadım xc-32 modelini parkurbisiklet te 300 küsür tl ye satılıyo başka bi yerde 800tl o durumu bende anlamadım, sizin önerebileceğiniz iyi bir amortisör varsa ona da bakabilirim

@gezginori Kilitleme(lockout) özelliği yok fakat dediğiniz Rockshox yaklaşık 2400 gr. iken benim önerdiğim maşa yaklaşık olarak 1400 gr.

@hlksnrr evet ama benim için önemli olan lockout olması yanımda +30kg taşicam o yüzden 1 kg pek bir fark yaratmaz

Profilresminiz de görülen Marin Lombard sizinmi?

@gezginori Bu arada özür dilerim ben bisikletinizin yol bisikleti olduğunu sandım. İşin tuhafı tur kelimesini nasıl yol olarak okudum hala merak ediyorum bu dalgınlık beni çok kötü yerlere götürecek ya hayırlısı :S Eğer tur bisikleti ise muhtemelen şaft boru çapları uyuludur ayrıca bagaj pivotları dediğim bagaj bağlantı delikleri ki bisikletiniz tur bisikleti olduğuna göre o cümlemi de tamamiyle unutmanızı rica edicem :D Son olarak bisikletinizin önü 7 cm kadar havaya kalkıcak yani geometri doğal olarak bozulacaktır.
Son olarak eğer bisikletiniz disk fren ise rock shox paragon gold almanızı öneririm kendileri gidondan kitleme mekanizmasına sahip havalı maşadır ve aslı bisiklette 800 tl etiketine sahip. Yanlız v fren desteği mevcut değil. Ama yinede şu anda yaylı maşa kullanan biri olarak belirtmek isterimki sabit maşadan sonra havalı maşa kullanmadığınız sürece o titreşimleri yine tümüyle kollarınızda hissetmeye devam ediceksiniz hatta hiç kullanmadım lakin rock shox paragon bile tamamiyle emmeyebilir o titreşimleri kısaca çok bir fark oluşmayacağını bilin istedim. Hatta bende şu aralar sabit maşa takmayı düşünüyorum.

Bence yazık etmeyin o bisiklete.Karbon amortisörsüz bir Maşa alın.Öyle kullanın hem darbeleri sönümler hem de ağırlık yapmaz.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Murat Cömez profilimde ki bisikletin aynısı. @Genç89 sanırım tam aradığım amortisör olabilir bide Türkiye de nereden bulucam bunu yurtdışından getirsem sanırım gümrüğe takılır :( . @Eto3401 tavsiyen için saol ama gideceğim yolları biliyorum o yüzden amortisör benim için şart

• Beğen
Tepkiler: Genç89
Bisikletiniz tur bisikleti degildir. Fotografdaki bisiklet bir cyclocross bisikleti ama Custom olarak kullanila biliyor. Size en iyi uyacak masa budur.
(link)
Evet bu masanin kilit sistemi yok ama kilit de gerekmiyor zaten bunlara, bunlar sabit masalarin yaylisi oluyor ve sadece darbeleri emme gücü biraz daha fazla. Agirligi ise 1200g olarak diger süspansiyonlu masalara göre cok hafif. Sizin bisiklete zaten diger masalar uymaz cünkü diger masalarin bacak uzunlugu sizin bisikletin geometrisine uymuyor.
Tur bisikletlerinde ise yine 120mm masa cok uzun ve olumsuz, tur bisikletlerinin masasi ise 60 ile 80mm arasi olur.

Geri