Scudo Sports

TUR BİSİKLETİ İÇİN GHOST 7500 mü TREK FX 7.6 mı ?

Sorunuzun cevabını net olarak ben de bilmiyorum. Yüksek seviye komponentlerde de nedense 2'li aynakol kullanılıyor. Ben çok iyi bilmiyorum detaylarını. Yüksek seviye 3'lü olanlar da vardır belki. Ancak genel olarak durum bu yönde sanırım. Forumda bilgi sahibi birçok kişi var illa ki bunu bilen biri çıkacaktır. Sizin sayenizde ben de öğrenmiş olurum yüksek seviye komponentlerde neden 2'li aynakol kullanıldığını ya da bu tür bisikletlerde neden 2'li tercih edildiğini.

Scudo
Heralde hiçbir firma bu kalitede bir bisikleti yeni başlayanların alacağını düşünmüyordur. Kondisyonu olan biride rahat rahat ikili ayna kolu kullanabilir sanırım. Ben yeni başladım, iki aydır hergün işe gidip geliyorum ve hala yokuşlarda bazen en büyük dişliyi kullanıyorum. Performansın yetiyorsa sana yetecektir sanırım.

@Yusuf Kemal EREN
trek 7.5 daha çok yol bisikleti tarzında , yani performansı ön plana çıkartmak istemişler bu modelde , dikkat ederseniz lastikler de incelmiş bu nedenle aynakolu da yol bisikletlerindeki gibi 2 li yapmışlar, bu sebeple fx 7.3 veya 7.4 uzun turlar için daha iyi olur kanaatindeyim

25c lastik takan tur bisikleti mi varmış :D bu işin kuralı yoktur ama 23-25c gibi ebatlar bariz yol/yarış bisikleti lastiğidir. Tur yapıcam diyorsan ve illaki trek alıcam diyorsan kendi kullandığım 7.3 ü öneririm maşa ve kadro alüminyum (karbon maşaya bagaj takmak biraz fantezi oluyor)

7.3 ün 2 parçasını değiştirdim
1-Lastik: schwalbe marathon green guard (üstünde gelen lastikleri hafif ve performans amaçlıydı)
2-Fren bacakları ve papuçlar ( elimde boşta duran shimano giriş seviyesi br-422 fren takımı vardı papuç olarak da baradine 3 renk taktım)

bu iki değişiklik de bisikletin uzun yol gitme becerisini sağlamlaştırmak için yapıldı geneline bakınca hemen hemen bütün parçaları shimano'nun günlük kullanım ekipmanları.
konuda 7.3 ün donanımı zayıf gibi mesajlar okudum acaba kaç kişi alivio seti düzgün ayarlarda kullanarak eskitiyor veya yollarda kalıyor?
benim bisikletimin donanımında bulunan vites-fren ve jant setini doğru ayarlarda ve temiz kullanırsan asfalt üzerinde yüklü bile gitsen 7.000-10.000 km aralığında dağıtamazsın.

Ben yeni bir bisikletçiyim ve Ghost kullanıyorum, bisikletimden aşırı memnunum. Ghost'un diğer bisiketlerden gerçekten farklı olduğunu düşünüyorum ve görüyorum, size de Ghost almanızı öneririm, hayırlısı olsun inşallah içinize sinen model olur :)

@UtkuSener

Trek 7.3 ün donanımına yetersiz derken o fiyata o donanım yetersiz denilmek istenmiştir belki. Piyasada en pahalı bisikleti satıp muadillerine göre alt seviye ürünler takıyor trek. Mesela Meride crossway 300' de SLX varken Trek 7.3'te Alivio var. Buna rağmen Trek 300 lira daha pahalı.

Bunun nedenine de Merida veya diğer muadil markalardan bazılarının Trek'e göre çok daha fazla bisiklet satması demişlerdi. Trek 7.3'ten yılda 1000 tane satıyorsa Crossway 300 2000 tane satılıyormuş. Merida satıcısı söylemişti.

bu klas bisikletlerin amerika satış fiyatlarına baktım da , gerçekten büyük kazık yiyoruz en büyük fiyat farkı da trek bisikletlerinde, amerikan halkının alım gücünü de düşünecek olursak herhalde bir amerikalı için trek fx3 almak, bizim bir marketten bisiklet almamız gibi bir şey
marka u.s satış t.c satış
giant escape1 650$ 893$
trek 7.3fx 660$ 1000$
fuji touring 740$ 965$
sirrus elite 810$ 1100$

• Beğen
Tepkiler: erty
Gerçek bir tur bisikleti arıyorsanız o fiya arkadaşların da söylediği gibi fuji touring ya da bisiklet gezginin de koga lar var onları öneririm.Ama elbette sabrınız varsa tur bisikletlerinin atası olan surly lht toplamanız konusunda ısrar ederim.

@Hakan Kök

Kendi adıma konuşacak olursam, 7.3 ü 2014 haziran başında 1830 tl ye aldım, X bisiklet bu para üstünde şu var, Y bisiklet şu para üstünde bu var diye gidip geçen sene mosso yol bisikleti aldım 2000 tl ye 105 setli bisiklet aldım ama aldığım tek şey 105 setti, bisikletin üstüne ciddi para harcamak zorunda kaldım. Bisiklet alırken hep çekiş sistemi öncelikli düşünülüyor ama insan farkı kullanınca anlıyor. merida kötü bisiklettir demiyorum herkes bütcesine göre bisiklet seçiyor. specialized sirrus elite de 2.400 tl ye satılıyor üstünde acera set var :) bisiklet alırken kadro mu ekipman mı alıyoruz? sorunun cevabına göre tutumlar değişir.

Şunu da unutmamak lazım bisikletin fiyatı sadece çekiş sistemi ile mukayese edilmemeli, üstünde gelen lastikler, jant içi şeritleri, elcik açıları, sele detayları..... bunlar fiyatı arttırıyor

@UtkuSener

Ben de sizinle aynı görüşteyim. Ancak bu bisikletlerin fiyatlarının uçuk olması hem Türkiye'nin sistemleri hem de Trek markasının Türkiye'de az ürün satmasından kaynaklanıyor. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi elin oğlu bu bisikleti hiç zorlanmadan uçuk fiyatlar ödemeden alırken benim 1500$ a almam kendimi 3.sınıf insan gibi hissetmeme neden oluyor. Dediklerinizde haklısınız ona itirazım yok. Sadece bisiklet için de geçerli değil. iPhone 6 tanıtılmadan önce ön siparişle vatan bilgisayarda 4300 TL ye satıldı. Daha neler göreceğiz kim bilir...

Çok kez yazDım yine yazAyım; trek Türkiye de çok pahalı satılıyor. Trek ds 8.4 ün fiyatı (ben aldığımda) TC de 990 € iken ben KKTC den 750€ a almıştım.

Tur bisikletinden ziyade tur için once cesaret gerekır diye dusunuyorum . Ornek vermek gerekırse forumdan Can abımız 15 yıl once aldıgı bısıkletı restore edıp 43 gunde 4057 kilometrelık yol giderekbisikletiyle Balkanlar, İtalya, Adriyatik ve Dalmaçya kıyıları nı gezmıstı .Vize masraflarını saymazsak, yaklaşık 2,250 TL. ile bu turunu gerceklestırmıstı . Konusunu ve renovasyonunu buradan ınceleyebılırsınız : (link) Bisikletle Balkanlar, İtalya, Adriyatik ve Dalmaçya kıyıları.

Yusuf Kemal kardeşim merhaba. Yaş 22.gücün zirvesindesindir.:)) Şehirler arası veya ülkeler arası TUR düşünüyorsan, şöyle bir kaç BİN km.'lik. bahsekonu iki bisikletle de çıkma derim. 50-34 aynakol ile o tur bitmez. İşkenceye dönüşür. Yola çıktığında markaların önemi kalmayacak. Üç gün dayanırsın, bir hafta dayanırsın bitersin. Hayalini gerçekleştiremeyince belkide bisikletten soğursun. Yurt içi ve yurt dışı şöyle 1000 km. ve üzerinde TUR yapanları bir araştır, bakalım kaçında ikili aynakol göreceksin. O bisikletlerle uzun tur olmaaaaaazz... Maddi durumun iyi ise 1000-1500 arasına al bir bisiklet istediğin yere git. Diğer iki bisikletten birini de zevk için al doya doya gez. Tur yazılarını bekliyoruz. Sağlıkla kal. (Benim bisiklete bir bak, 7 yıldır nerelere gitmişim. Hiç yolda kalmadım.:)) )

Geri