Bütçem bu aralıklarda, yani 2000 civarı. Sevdiğim 3 markanın tur bisikletlerinden birini almak istiyorum. Siz değerli bisiklet ustalarından bilgi almak isterim.
@Aazam ben merida crossway 100 ya da 300 ile scott sub cross 40 ya da 30 arasında kalmıştım, tercihimi scott sub cross 30'dan yana yaptım. üç ayı aşkın süredir kullanıyorum, düze bayıra dağa tepeye sardım gitti, üç ayda 1800 kilometreyi aşkın yol yaptım bana mısın demedi. üç marka da itibar edinmiş markalar, tecrübem nedeniyle scott'a kefil olabilirim. hangisini seçerseniz seçin şimdiden hayırlı olsun.
Aralarında en iyi donanıma sahip bisiklet Merida Crossway 300. Zaten üç kadro üreticisi de kaliteli olduğundan donanıma bakmak gerekiyor. Bence Merida Crossway 300 almalısın.
Ben de bu modellere bakip sedona 345 almistim. Artan parayi da diger aksesuarlara ayirmak fena olmadi dogrusu... Aklinizi katistirmak istemem ama sedona 345 e bakin derim
Tek başına ön amortisör pek işe yaramıyor. Çukura girerken veya tümsekten geçerken amortisör gecikmeli tepki veriyor.
Ki kullandığım amortisör fox 32 ve 100 mm esneme mesafesi var. piyasanın iyilerinden.
Diyeceğim şu ki bu bisiklerdeki amortisörlerden çok fazla beklentiye girmeyin derim.
Çok iyi amortisör darbeyi %8 sönümlerken.. özel lastikler darbeyi %25 e kadar sönümleyebiliyor.
Bahsettiğim özel lastikler ballontires diye geçiyor.
Schwalbe nin var. big apple ..big ben vs.
Yani iyi bir lastiğe sahip bisiklet alın veya iyi lastik takın derim.
Big apple 28×2.0 veya benzeri bu tarz bir bisiklete yakışır bence.
merida crossway 40 kullanıyorum. çok memnunum yeni bir bisiklet alırsam muhtemelen yine merida alacağım. crossway serisi kendini ispat etmiş sağlam ve tasarım olarakta bana göre güzel bir bisiklet. scott ve giant bir dünya markası onlarda çok iyidir. F/P oranı olarak aralarında en iyisidir diyebilirim.
Bunlarin 3 de güzel bisiklet yolda birakmaz ama scott ve giant da marka farki yuksek merida f/p olarak daha iyi ve biraz daha yuksek donanimli süspansiyonlu sele deore arka attirici vs var.
Konu başlığı ile konu içeriği pek tutarlı gelmedi bana. Şehir de mi Tur da mı kullanacaksınız? Şehir içi için uygun ama turlarda kullanacaksanız bu bisikletler tam anlamıyla uygun değil onun için Fuji Turning gibi bisikletlere yoğunlaşmanız daha iyi olacaktır.